Kupić i odgrzać też umiemErelen_Galakar pisze:- pizze
- zapiekanki
Zdrowe odżywianie, zdrowy styl życia
Moderator: Moderatorzy
-
Erelen_Galakar
Knor rządziErelen_Galakar pisze:tylko blat należy kupić
Ostatnio robiłam na technice pizzę. Poprzynosiłaśmy z dziewczynami pełno dodatków, że aż się nie mieściły, ale sama pizza była znakomita
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
A będziesz miał czas na to? :]Dyzio pisze:Łe to kiepscy z was kucharze. Ja całkiem co innego. Zamierzam mieszkać sam więc uczę sie gotować no to co umiem :
[ Dodano: Nie 15 Maj, 2005 ]
Pamiętam te czasy ^^ Ech, te pierwsze kanapki... Sałatki z czerwonej kapusty z koleżanką z ławkiEiko pisze:Knor rządzi Laughing
Ostatnio robiłam na technice pizzę. Poprzynosiłaśmy z dziewczynami pełno dodatków, że aż się nie mieściły, ale sama pizza była znakomita n. Za to ciasto robiła koleżanka i było niczego sobie.
glamorous vamp
-
Lady Luck
Moja siostra po zrobieniu ostatnio obiadu powiedziała: "Nie ma bata, mój mąż będzie musiał umieć gotować albo zdechnie z głodu" 
Poza tym, to jeśli już kucharzę, to razem z siostra właśnie, chociaż, kiedy same w domu jesteśmy, a ja wracam wcześniej do domu, to obiadek do przygotowania zostaje dla mnie.
Poza tym, to jeśli już kucharzę, to razem z siostra właśnie, chociaż, kiedy same w domu jesteśmy, a ja wracam wcześniej do domu, to obiadek do przygotowania zostaje dla mnie.
Nie chce cie martwić Dyzio, ale to są STANDARDY, natomiast wymyśleć coś z niczego ot takl sam sobie to już inna sprawa. Ostatnio zrobiłam pewien eksperyment i wyszedł mi całkiem niezle. No ale nie zamierzam się licytować, bo temat nie jest od tego.
Szkoda karkówki - lepsza na kotlety albo grilla w polewie piwnej.Dyzio pisze:gulasz z wołowiną lub karkówką
Brawo Eiko, jestem dokładnie tego samego zdania. No i Dyzio kolejny raz się naciął - wyskoczył z tym gotowaniem jak Filip z konopi, no i znowu uczy "ojców oraz matki dzieci robić".Eiko pisze:Nie ma to jak przechwalanie się n
Faceci na ogół, choć nie wszyscy, lubią działać w kuchi i eksperymentować.I trzeba przyznać, że potrafią być w tym świetni.Eiko pisze:U mnie to największe pole do popisu ma mój tata
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
- Nienormalny_PS2
- Malboro

-
Dyzio
Łe tam. Ważne że umiem coś sobie ugotować.Sephiria pisze:Nie chce cie martwić Dyzio, ale to są STANDARDY, natomiast wymyśleć coś z niczego ot takl sam sobie to już inna sprawa. Ostatnio zrobiłam pewien eksperyment i wyszedł mi całkiem niezle. No ale nie zamierzam się licytować, bo temat nie jest od tego.
Brawo Eiko, jestem dokładnie tego samego zdania. No i Dyzio kolejny raz się naciął - wyskoczył z tym gotowaniem jak Filip z konopi, no i znowu uczy "ojców oraz matki dzieci robić''.[/quote] - coś sie źle scytowało.Eiko pisze:Nie ma to jak przechwalanie się n
eeeeeeeheheheeheheheheheehehe
- Go Go Yubari
- Ifrit

Dyzio masz 13 lat. Kiedy się wyprowadzasz? Za 5-7 lat?
Co do przechwalania, to znów się zgadzam Sephi. Przypomina mi sie Patryk i jego kupowanie dla przyjaciółek gitar etc. Co za duzo to nie zdrowo (jedzenia i przechwałek).
Wracając do tematu.
Szpinak jest zdrowy. Szpinak z czosnkiem w omlecie (może mnie, bo cholesterol), szpinak z sezamem, szpinak surowy, szpinak gotowany. Szpinak rlz, ale oczywiscie musi być odpowiednio przygotowany. Niedobry szpinak potrafi zrazić. Mnie kiedyś zraził (na koloniach), ale kochana mamusia przekonała mnie na nowo ^_^.
Co do przechwalania, to znów się zgadzam Sephi. Przypomina mi sie Patryk i jego kupowanie dla przyjaciółek gitar etc. Co za duzo to nie zdrowo (jedzenia i przechwałek).
Wracając do tematu.
Szpinak jest zdrowy. Szpinak z czosnkiem w omlecie (może mnie, bo cholesterol), szpinak z sezamem, szpinak surowy, szpinak gotowany. Szpinak rlz, ale oczywiscie musi być odpowiednio przygotowany. Niedobry szpinak potrafi zrazić. Mnie kiedyś zraził (na koloniach), ale kochana mamusia przekonała mnie na nowo ^_^.
Heh, akurat 'przechwalanie się' Dyzia razi mnie o wiele mniej niż gadki Patryka. Ba, powiem więcej: mi tam nawet zaimponowałeś, Dyzio! Taki młody, a już się kształci na męża-kucharza. :D 
Sama nie umiem gotować... tzn. poznaję sporo przepisów (i nawet coś mi tam wychodzi), ale w błyskawicznym tempie zapominam, co i jak. Przykładowo, po trzymiesięcznej przerwie w kuchni miałabym problemy z usmażeniem naleśnika albo zwykłym sernikiem. -_- Hm, ewidentnie za rzadko robię coś w tej dziedzinie. Ale co począć -- nie mam ani czasu, ani ochoty, ani głębokiej, wewnętrznej potrzeby, żeby bawić się garnkami. Wystarczy mi, że umiem przyrządzić swoje dwa ulubione dania: jajecznicę i krewetki w czosnku. ^___^
A propos facetów w kuchni -- popieram, są najlepsi. A zielone jabłka są lepsze od czerwonych. A szpinak sux. -_- Podobnie jak zupa szczawiowa, ponoć zdrowa, którą katowano mnie w przedszkolu.
Sama nie umiem gotować... tzn. poznaję sporo przepisów (i nawet coś mi tam wychodzi), ale w błyskawicznym tempie zapominam, co i jak. Przykładowo, po trzymiesięcznej przerwie w kuchni miałabym problemy z usmażeniem naleśnika albo zwykłym sernikiem. -_- Hm, ewidentnie za rzadko robię coś w tej dziedzinie. Ale co począć -- nie mam ani czasu, ani ochoty, ani głębokiej, wewnętrznej potrzeby, żeby bawić się garnkami. Wystarczy mi, że umiem przyrządzić swoje dwa ulubione dania: jajecznicę i krewetki w czosnku. ^___^
A propos facetów w kuchni -- popieram, są najlepsi. A zielone jabłka są lepsze od czerwonych. A szpinak sux. -_- Podobnie jak zupa szczawiowa, ponoć zdrowa, którą katowano mnie w przedszkolu.
Ostatnio zmieniony ndz 15 maja, 2005 18:22 przez Lenneth, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Dyzio
BluźniszLucrecia pisze:A szpinak sux. -_-
Pod warunkiem, że są słodkie, chrupiące i świeże - najbardziej nienawidzę miękkich i mączkowatych jabłuszek. Kwaśnie mogą być, byle nie za kwaśne, ot z odrobinką słodyczy.Lucrecia pisze:A zielone jabłka są lepsze od czerwonych
Sephi liczy: Garnet, Go-Go, Luci, Eiko, to już 4 - co jest siostry? Tylko ja jestem w stanie się wyżywić w kuchni czy coLucrecia pisze:Sama nie umiem gotować...
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
-
Mati-San