Dobra muzyka
Moderator: Moderatorzy
- 
				Orion

http://muzyka.wp.pl/niusy.html?idn=14726
Kolejne głosowanie na piosenkę wszechczasów(brytyjską).
Jak dla mnie to tragedia,prawie sama komercja..
Chyba tylko The Clash(no i moze Sting) powinni być na tej liście..

Kolejne głosowanie na piosenkę wszechczasów(brytyjską).
Jak dla mnie to tragedia,prawie sama komercja..
Chyba tylko The Clash(no i moze Sting) powinni być na tej liście..
Przyznam Kokiemu rację - kiepski ten album. Kawałki brzmią tak, jakby były na swój sposób wymęczone, jakby nie było zupełnie frajdy w tworzeniu muzyki - na pierwszym krążku kawałki były takie energiczne radosne, że z przyjemnością się słuichało i słuchało i słuchało. Tutaj to wszystko wydaje się właśnie troche takie wymęczone i od niechcenia(nie chcę, ale muszę).

"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
						Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
- 
				Krzysiek2099
 - Cactuar

- Kairi-chan
 - Cactuar

- 
				Krzysiek2099
 - Cactuar

Joy coGarnet pisze:no to mi podpadles brachuJak dla mnie to tragedia,prawie sama komercja..jak joy division to komercja to ja jestem mala syrenka
![]()
:]
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
						Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
- 
				Orion

Napisałem"prawie",nie jestem jakimś fanatykiem Joy Division,ale też nie uważam zespołu za komercyjny.Poprostu od jakiegoś czasu mam problemy z przelewaniem myśli na klawiaturę i tak wychodzi,mój błąd :].
Ale ja bym tego kawałka(jak zresztą większości pozostałych) tam nie umieścił.Ale cóż to tylko mój spaczony gust muzyczny,więc proszę nie zwracać na mnie uwagi :]...

Ale ja bym tego kawałka(jak zresztą większości pozostałych) tam nie umieścił.Ale cóż to tylko mój spaczony gust muzyczny,więc proszę nie zwracać na mnie uwagi :]...
heh..moze i mnie troche ponioslo..coz..na wszystko co 'kocham' reaguje w taki a nie inny sposob..no ale peace ;]
<az lezka sie w oku kreci ze Ian juz nigdy wiecej nei zagra..no ale przynajmniej czlonkowie zalozyli New Order...ktory ale bylo nie bylo calkiem odbiega od stylu Joy Division...swoja dorga taka ciekawostka-nazwa zespolu pochodzi od nazwanej tak dywizji wiezniarke w obozach koncentracyjnych III rzeszy ktore swiadczyly uslugi seksualne SS..>

heheXDJoy co Jeżeli to komera to dlaczego o tym jeszcze nie słyszałem
<az lezka sie w oku kreci ze Ian juz nigdy wiecej nei zagra..no ale przynajmniej czlonkowie zalozyli New Order...ktory ale bylo nie bylo calkiem odbiega od stylu Joy Division...swoja dorga taka ciekawostka-nazwa zespolu pochodzi od nazwanej tak dywizji wiezniarke w obozach koncentracyjnych III rzeszy ktore swiadczyly uslugi seksualne SS..>
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
						- 
				Krzysiek2099
 - Cactuar

Niedawno instalke winampa 5 robiłem jakiejś nowszej wersji z dopiskiem 08 bodajże i jak mi sie go odpaliło pierwszy raz to ktos sobie tak sprytnie pomyślał żeby zamiescić tam mp3 - ot tak żeby ładnie całość wygladała. I tak zasłyszałem kawałek zespołu "Silvertide" a że muzyka punkowa ostatnio na mnie działa a owy kawałek promieniował optymizmem niezwykłym to mnie się spodobało. Mam narazie 3 mp3 tego zespołu (z sklepie narazie więcej nie mieli) i nawet fajnie grają choc mało konkretnie. Kwalifikuje ich muzykę jako "brzmienie o poranku" - a mianowicie lubie tego słuchać jak myje zęby  
Joy Divison - hmmm to jakaś nowa maszynka do golenia??

Joy Divison - hmmm to jakaś nowa maszynka do golenia??
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"
V.
						V.
- 
				Kuja Trance

- Go Go Yubari
 - Ifrit

Znam samych metali co gardzą muzyką typu techno, hip-hop, pop etc. Jednak nie pogardzą klasyką bądź rockiem. Ja osobiscie słucham rocka, tzw "lekkiego" metalu, klasyki. Nie pogardzę dobrą (według mnie oczywiście) piosenką z elementami np. popu etc. Nie lubię techno, hh i wielu innych, ale żeby gardzić? Daj mi piosenke, którą polubię, a nie powiem, że hh czy pop to samo dno. Ograniczanie się tylko i wyłącznie do np.: metalu to ograniczenie samego siebie. Czyż człowiek nie uczy się przez całe życie? Jak się nie rozwijasz, stajesz w miejscu. Potem możesz zacząć się cofać. Można czegoś nie lubić, przecież nikt nikogo nie zmusza na siłę do słuchania np. J. Lopez, ale należy pamiętać, że ktoś taki typ muzyki lubi i być tolerancyjnym. Koniec wywodu.Jak ktoś lubi np. metal, nie znaczy to, że pogardzi innym rodzajem muzyki
jak choćby hip hopem czy techno To są jakieś stereotypy czy jakoś tak.