Dobra muzyka
Moderator: Moderatorzy
http://muzyka.wp.pl/niusy.html?idn=14726
Kolejne głosowanie na piosenkę wszechczasów(brytyjską).
Jak dla mnie to tragedia,prawie sama komercja..
Chyba tylko The Clash(no i moze Sting) powinni być na tej liście..
Kolejne głosowanie na piosenkę wszechczasów(brytyjską).
Jak dla mnie to tragedia,prawie sama komercja..
Chyba tylko The Clash(no i moze Sting) powinni być na tej liście..
Przyznam Kokiemu rację - kiepski ten album. Kawałki brzmią tak, jakby były na swój sposób wymęczone, jakby nie było zupełnie frajdy w tworzeniu muzyki - na pierwszym krążku kawałki były takie energiczne radosne, że z przyjemnością się słuichało i słuchało i słuchało. Tutaj to wszystko wydaje się właśnie troche takie wymęczone i od niechcenia(nie chcę, ale muszę).
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
-
- Cactuar
- Kairi-chan
- Cactuar
-
- Cactuar
Joy coGarnet pisze:no to mi podpadles brachuJak dla mnie to tragedia,prawie sama komercja..jak joy division to komercja to ja jestem mala syrenka
![]()
:]

"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Napisałem"prawie",nie jestem jakimś fanatykiem Joy Division,ale też nie uważam zespołu za komercyjny.Poprostu od jakiegoś czasu mam problemy z przelewaniem myśli na klawiaturę i tak wychodzi,mój błąd :].
Ale ja bym tego kawałka(jak zresztą większości pozostałych) tam nie umieścił.Ale cóż to tylko mój spaczony gust muzyczny,więc proszę nie zwracać na mnie uwagi :]...
Ale ja bym tego kawałka(jak zresztą większości pozostałych) tam nie umieścił.Ale cóż to tylko mój spaczony gust muzyczny,więc proszę nie zwracać na mnie uwagi :]...
heh..moze i mnie troche ponioslo..coz..na wszystko co 'kocham' reaguje w taki a nie inny sposob..no ale peace ;]
<az lezka sie w oku kreci ze Ian juz nigdy wiecej nei zagra..no ale przynajmniej czlonkowie zalozyli New Order...ktory ale bylo nie bylo calkiem odbiega od stylu Joy Division...swoja dorga taka ciekawostka-nazwa zespolu pochodzi od nazwanej tak dywizji wiezniarke w obozach koncentracyjnych III rzeszy ktore swiadczyly uslugi seksualne SS..>
heheXDJoy co Jeżeli to komera to dlaczego o tym jeszcze nie słyszałem
<az lezka sie w oku kreci ze Ian juz nigdy wiecej nei zagra..no ale przynajmniej czlonkowie zalozyli New Order...ktory ale bylo nie bylo calkiem odbiega od stylu Joy Division...swoja dorga taka ciekawostka-nazwa zespolu pochodzi od nazwanej tak dywizji wiezniarke w obozach koncentracyjnych III rzeszy ktore swiadczyly uslugi seksualne SS..>
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
-
- Cactuar
Niedawno instalke winampa 5 robiłem jakiejś nowszej wersji z dopiskiem 08 bodajże i jak mi sie go odpaliło pierwszy raz to ktos sobie tak sprytnie pomyślał żeby zamiescić tam mp3 - ot tak żeby ładnie całość wygladała. I tak zasłyszałem kawałek zespołu "Silvertide" a że muzyka punkowa ostatnio na mnie działa a owy kawałek promieniował optymizmem niezwykłym to mnie się spodobało. Mam narazie 3 mp3 tego zespołu (z sklepie narazie więcej nie mieli) i nawet fajnie grają choc mało konkretnie. Kwalifikuje ich muzykę jako "brzmienie o poranku" - a mianowicie lubie tego słuchać jak myje zęby 
Joy Divison - hmmm to jakaś nowa maszynka do golenia??

Joy Divison - hmmm to jakaś nowa maszynka do golenia??
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"
V.
V.
- Go Go Yubari
- Ifrit
Znam samych metali co gardzą muzyką typu techno, hip-hop, pop etc. Jednak nie pogardzą klasyką bądź rockiem. Ja osobiscie słucham rocka, tzw "lekkiego" metalu, klasyki. Nie pogardzę dobrą (według mnie oczywiście) piosenką z elementami np. popu etc. Nie lubię techno, hh i wielu innych, ale żeby gardzić? Daj mi piosenke, którą polubię, a nie powiem, że hh czy pop to samo dno. Ograniczanie się tylko i wyłącznie do np.: metalu to ograniczenie samego siebie. Czyż człowiek nie uczy się przez całe życie? Jak się nie rozwijasz, stajesz w miejscu. Potem możesz zacząć się cofać. Można czegoś nie lubić, przecież nikt nikogo nie zmusza na siłę do słuchania np. J. Lopez, ale należy pamiętać, że ktoś taki typ muzyki lubi i być tolerancyjnym. Koniec wywodu.Jak ktoś lubi np. metal, nie znaczy to, że pogardzi innym rodzajem muzyki
jak choćby hip hopem czy techno To są jakieś stereotypy czy jakoś tak.