Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

Vincent

Post autor: Vincent »

Metal metal i jeszcze raz metal :twisted:
Orion

Post autor: Orion »

http://muzyka.wp.pl/niusy.html?idn=14726

Kolejne głosowanie na piosenkę wszechczasów(brytyjską).
Jak dla mnie to tragedia,prawie sama komercja..
Chyba tylko The Clash(no i moze Sting) powinni być na tej liście..
Awatar użytkownika
Mastek
Kupo!
Kupo!

Post autor: Mastek »

A ja dostałem całą płytke z mp3 kawałki typu "Breakbeat" i zaczyna mi sie podobac takie cos :P :P :D :D
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Przyznam Kokiemu rację - kiepski ten album. Kawałki brzmią tak, jakby były na swój sposób wymęczone, jakby nie było zupełnie frajdy w tworzeniu muzyki - na pierwszym krążku kawałki były takie energiczne radosne, że z przyjemnością się słuichało i słuchało i słuchało. Tutaj to wszystko wydaje się właśnie troche takie wymęczone i od niechcenia(nie chcę, ale muszę).
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Post autor: Krzysiek2099 »

Mastek pisze:A ja dostałem całą płytke z mp3 kawałki typu "Breakbeat" i zaczyna mi sie podobac takie cos :P :P :D :D
Hm, breakbeat czy electrofunk :?:
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Awatar użytkownika
Mastek
Kupo!
Kupo!

Post autor: Mastek »

breakbeat :grin:

naprawde dobra nuta :grin: :grin: :grin: :grin:
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kairi-chan »

Kolejne głosowanie na piosenkę wszechczasów(brytyjską).
O jak miło, jest piosenka zespołu The Streets....a jak mi sie ich angileski akcent podoba.....
"Dry your Eyes" akurat nie lubię ale "You fit but you know it" jest po prostu purrr
....Queen'si.... też fajnie
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

no to mi podpadles brachu :twisted: jak joy division to komercja to ja jestem mala syrenka :twisted:
:]
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Garnet pisze:
no to mi podpadles brachu :twisted: jak joy division to komercja to ja jestem mala syrenka :twisted:
:]
Joy co :?: Jeżeli to komera to dlaczego o tym jeszcze nie słyszałem :?: :!: :?:
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Orion

Post autor: Orion »

Napisałem"prawie",nie jestem jakimś fanatykiem Joy Division,ale też nie uważam zespołu za komercyjny.Poprostu od jakiegoś czasu mam problemy z przelewaniem myśli na klawiaturę i tak wychodzi,mój błąd :].

Ale ja bym tego kawałka(jak zresztą większości pozostałych) tam nie umieścił.Ale cóż to tylko mój spaczony gust muzyczny,więc proszę nie zwracać na mnie uwagi :]...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

heh..moze i mnie troche ponioslo..coz..na wszystko co 'kocham' reaguje w taki a nie inny sposob..no ale peace ;]
Joy co Jeżeli to komera to dlaczego o tym jeszcze nie słyszałem
heheXD

<az lezka sie w oku kreci ze Ian juz nigdy wiecej nei zagra..no ale przynajmniej czlonkowie zalozyli New Order...ktory ale bylo nie bylo calkiem odbiega od stylu Joy Division...swoja dorga taka ciekawostka-nazwa zespolu pochodzi od nazwanej tak dywizji wiezniarke w obozach koncentracyjnych III rzeszy ktore swiadczyly uslugi seksualne SS..>
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Napiszcie coś o tej kapelce Joy Division bo pierwszy raz tę nazwę słyszę i chciałbym się coś o nich dowiedzieć. Dzięki.
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Niedawno instalke winampa 5 robiłem jakiejś nowszej wersji z dopiskiem 08 bodajże i jak mi sie go odpaliło pierwszy raz to ktos sobie tak sprytnie pomyślał żeby zamiescić tam mp3 - ot tak żeby ładnie całość wygladała. I tak zasłyszałem kawałek zespołu "Silvertide" a że muzyka punkowa ostatnio na mnie działa a owy kawałek promieniował optymizmem niezwykłym to mnie się spodobało. Mam narazie 3 mp3 tego zespołu (z sklepie narazie więcej nie mieli) i nawet fajnie grają choc mało konkretnie. Kwalifikuje ich muzykę jako "brzmienie o poranku" - a mianowicie lubie tego słuchać jak myje zęby 8)

Joy Divison - hmmm to jakaś nowa maszynka do golenia??
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Kuja Trance

Post autor: Kuja Trance »

Ja tam za Nu-Metalem przepadam, ale zlitujcie się ludzie!
Jak ktoś lubi np. metal, nie znaczy to, że pogardzi innym rodzajem muzyki
jak choćby hip hopem czy techno :evil: To są jakieś stereotypy czy jakoś tak.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Jak ktoś lubi np. metal, nie znaczy to, że pogardzi innym rodzajem muzyki
jak choćby hip hopem czy techno To są jakieś stereotypy czy jakoś tak.
Znam samych metali co gardzą muzyką typu techno, hip-hop, pop etc. Jednak nie pogardzą klasyką bądź rockiem. Ja osobiscie słucham rocka, tzw "lekkiego" metalu, klasyki. Nie pogardzę dobrą (według mnie oczywiście) piosenką z elementami np. popu etc. Nie lubię techno, hh i wielu innych, ale żeby gardzić? Daj mi piosenke, którą polubię, a nie powiem, że hh czy pop to samo dno. Ograniczanie się tylko i wyłącznie do np.: metalu to ograniczenie samego siebie. Czyż człowiek nie uczy się przez całe życie? Jak się nie rozwijasz, stajesz w miejscu. Potem możesz zacząć się cofać. Można czegoś nie lubić, przecież nikt nikogo nie zmusza na siłę do słuchania np. J. Lopez, ale należy pamiętać, że ktoś taki typ muzyki lubi i być tolerancyjnym. Koniec wywodu. ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”