FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Wormsek

Post autor: Wormsek »

Heh pani moderator w gorącej wodzie kąpana, po:
1. Nie lubie pisać w tematach z duża ilością postów.
2. Nie znalazłem odpowiedzi o tym tu.
3. Po co tak szybko zamknąłaś tamten temat, nie dając mi możliwości obrony?

A co do tematu to mam pytanko:
Ile jest chocographów w pierwszym lesie?
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Z tego co wiem to tyle, az mene powie Ci, ze to koniec. Przynajmniej ja nigdy nie licze i kopie do momentu ,az wykopie wszystkie.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Ile jest chocographów w pierwszym lesie?
Zazwyczaj udaje się wydobyć cztery, potem następuje "blokada" i należy szukać w nowym miejscu.
Wormsek pisze:Heh pani moderator w gorącej wodzie kąpana, po:
1. Nie lubie pisać w tematach z duża ilością postów.
2. Nie znalazłem odpowiedzi o tym tu.
3. Po co tak szybko zamknąłaś tamten temat, nie dając mi możliwości obrony?
Moderator postąpił prawidłowo i zgodnie z regulaminem. To, że nie chciałeś pisać w wielkim temacie nie zwalnia cię z przestrzegania regulaminu, a ten w punkcie 4 stanowi:
Regulamin Forum pisze:4) Proszę byś pisząc nowy post zobaczył/zobaczyła, czy nie ma już gdzieś podobnego. Skorzystaj z opcji przeszukiwania forum - tu masz instrukcję jak korzystać (...)

Jeśli zakładasz nowy temat to postaraj się, żeby jego tytuł odzwierciedlał treść. W żadnym wypadku nie będą tolerowane tytuły "Pytanie", "Pomocy", "Pomóżcie", "I co teraz". Tytuł ma być zwiastunem treści.

W przypadku pytań o pomoc w przejściu gier, jest specjalna kategoria HELP przeznaczona dla wszelkich próśb o pomoc. Kategoria ta jest wyszczególniona na stronie głównej forum -> HELP. Wszelkie tematy z prośbą o pomoc z grami, umiejscowione w innych kategoriach niż Help będą kasowane a autor otrzyma upomnienie lub ostrzeżenie..
Przepis powstał po to, by ukrócić pisanie userów po wszystkich możliwych kategoriach z prośbami o pomoc z konkretną częścią FFa, co było plagą. Obecnie tylko osoby o naprawdę złej woli lub kiepskim wzroku olewają kategorię wyszczególnioną czcionką 14-tką w niebieskim kolorze, której NIE DA się nie zauważyć. Jak widać, za "nie chcenie pisania w dużym temacie" mogłeś dostać nawet warna, ale trafiłeś akurat na jednego z najbardziej idących na rękę userom modów. Wierz mi - są bardziej restrykcyjni tutaj. Tak więc nie narzekaj, przyjmij ochrzan jak mężczyzna i powodzenia w szukaniu Chocographów.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Wormsek

Ok przepraszam mój błąd, więcej się to nie powtórzy.

A co do tematu, to czy jest jakiś sposób na łatwiejsze ukradnięcie Demon’s Mail od Tantariana? Mam podpięty Mug i Bandit i już się męczę 3cią godzinę i nie może ukraść :(
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Wormsek pisze:A co do tematu, to czy jest jakiś sposób na łatwiejsze ukradnięcie Demon’s Mail od Tantariana? Mam podpięty Mug i Bandit i już się męczę 3cią godzinę i nie może ukraść :(
Niestety - musisz probować do skutku... Inaczej jak podałeś się nie da ;)
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

kwazi pisze:Wormsek napisał/a:
A co do tematu, to czy jest jakiś sposób na łatwiejsze ukradnięcie Demon’s Mail od Tantariana? Mam podpięty Mug i Bandit i już się męczę 3cią godzinę i nie może ukraść :(

Niestety - musisz probować do skutku... Inaczej jak podałeś się nie da ;)
Ale po co w ogóle się męczyć, skoro Demon's Mail i tak będzie do zdobycia/kupienia nieco później? (Daguerreo, Ipsen's Castle.) Pamiętam jak z uporem maniaka okradałam godzinami bossów w FFIX tylko po to,żeby kilkadziesiąt minut później zobaczyć tę rzecz w sklepie xD Kradzież ma sens dopiero w końcowych lokacjach gry, ale na tę chwilę odpuść sobie ;)
Wormsek

Końcowych? Tzn? :>
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Wormsek pisze:Końcowych? Tzn? :>
Memoria- tam można poświęcić nieco czasu na kradzieże (choć taki np Masamune dla Zidane'a i tak będziesz mógł sobie zrobić w Black Mage Village)
aro007

Post autor: aro007 »

Witam wszystkich :)

mam mały problem z przejsciem gry. jestem na 3 płycie po akcji w Alexandri. ten mały stworek zmienił sie w zabe i dał mi swoj statek. ten statek powienien byc w dokach ale jak tam ide to go nie ma. Gdzie on moze byc??

Dzieki za odpowiedz.

pozdrawiam aro007 :))
Wormsek

Pewnie szukasz statku powietrznego :P. A to jest łódź :). Nie wysiadaj na środkowym poziomie tylko zjedź na base level.
aro007

Wielkie dzieki :)) kreciłem sie strasznie po tych poziomach ale oczywiscie nie pomyslalem ze moze to byc na dole!!

Jeszcze raz wielkie THENX

Pozdro.

[ Dodano: Sob 18 Lis, 2006 15:03 ]
mam jeszcze jedno pytanko.

Jaki jest najlepszy zespół?

Mam Dager w zespole ale ona nie posiada Transu. czym moze byc to spowodowane??
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

aro007 pisze:
Mam Dager w zespole ale ona nie posiada Transu. czym moze byc to spowodowane??
O ile dobrze pamiętam to po ataku na zamek Alexandrii Dagger traci na jakiś czas mowę i jest jakaś oszołomiona, podczas walki gdy wydaje się jej komende to czasem ją ignoruje (pojawia się komunikat że Dagger nie może się skupić i wtedy nie wykonuje żadnej akcji). Ten efekt słabości u Dagger przechodzi po jakimś czasie jak fabuła idzie do przodu. Możliwe że podczas tego czasu jej Trance jest zablokowany ale nie jestem pewien tego na 100% bo w tym czasie poprostu nie brałem jej do drużyny.
Wormsek

Andchaos, dobrze mówisz. Wtedy właśnie traci Trance. Jeśli dobrze pamiętam, to odzyskuje mowe i Trace znów w Alexandrii.
aro007

Kogo najlepiej wybrac do druzyny i trenowac??

[ Dodano: Sro 22 Lis, 2006 01:01 ]
Mam pytanie dotyczące Chropografow. bylem w lesie choco boko i ten mały stworek dał mi jedena wskazowke.znalazlem przedmioty ale skad wziasc nastepne wskazowki kto mi je da??
skip to lou

Post autor: skip to lou »

Cały quest z Chocographami masz opisany TUTAJ

lol, choco boko :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”