FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
Zazwyczaj udaje się wydobyć cztery, potem następuje "blokada" i należy szukać w nowym miejscu.Ile jest chocographów w pierwszym lesie?
Moderator postąpił prawidłowo i zgodnie z regulaminem. To, że nie chciałeś pisać w wielkim temacie nie zwalnia cię z przestrzegania regulaminu, a ten w punkcie 4 stanowi:Wormsek pisze:Heh pani moderator w gorącej wodzie kąpana, po:
1. Nie lubie pisać w tematach z duża ilością postów.
2. Nie znalazłem odpowiedzi o tym tu.
3. Po co tak szybko zamknąłaś tamten temat, nie dając mi możliwości obrony?
Przepis powstał po to, by ukrócić pisanie userów po wszystkich możliwych kategoriach z prośbami o pomoc z konkretną częścią FFa, co było plagą. Obecnie tylko osoby o naprawdę złej woli lub kiepskim wzroku olewają kategorię wyszczególnioną czcionką 14-tką w niebieskim kolorze, której NIE DA się nie zauważyć. Jak widać, za "nie chcenie pisania w dużym temacie" mogłeś dostać nawet warna, ale trafiłeś akurat na jednego z najbardziej idących na rękę userom modów. Wierz mi - są bardziej restrykcyjni tutaj. Tak więc nie narzekaj, przyjmij ochrzan jak mężczyzna i powodzenia w szukaniu Chocographów.Regulamin Forum pisze:4) Proszę byś pisząc nowy post zobaczył/zobaczyła, czy nie ma już gdzieś podobnego. Skorzystaj z opcji przeszukiwania forum - tu masz instrukcję jak korzystać (...)
Jeśli zakładasz nowy temat to postaraj się, żeby jego tytuł odzwierciedlał treść. W żadnym wypadku nie będą tolerowane tytuły "Pytanie", "Pomocy", "Pomóżcie", "I co teraz". Tytuł ma być zwiastunem treści.
W przypadku pytań o pomoc w przejściu gier, jest specjalna kategoria HELP przeznaczona dla wszelkich próśb o pomoc. Kategoria ta jest wyszczególniona na stronie głównej forumHELP. Wszelkie tematy z prośbą o pomoc z grami, umiejscowione w innych kategoriach niż Help będą kasowane a autor otrzyma upomnienie lub ostrzeżenie..
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Ale po co w ogóle się męczyć, skoro Demon's Mail i tak będzie do zdobycia/kupienia nieco później? (Daguerreo, Ipsen's Castle.) Pamiętam jak z uporem maniaka okradałam godzinami bossów w FFIX tylko po to,żeby kilkadziesiąt minut później zobaczyć tę rzecz w sklepie xD Kradzież ma sens dopiero w końcowych lokacjach gry, ale na tę chwilę odpuść sobiekwazi pisze:Wormsek napisał/a:
A co do tematu, to czy jest jakiś sposób na łatwiejsze ukradnięcie Demon’s Mail od Tantariana? Mam podpięty Mug i Bandit i już się męczę 3cią godzinę i nie może ukraść
Niestety - musisz probować do skutku... Inaczej jak podałeś się nie da

Wielkie dzieki
kreciłem sie strasznie po tych poziomach ale oczywiscie nie pomyslalem ze moze to byc na dole!!
Jeszcze raz wielkie THENX
Pozdro.
[ Dodano: Sob 18 Lis, 2006 15:03 ]
mam jeszcze jedno pytanko.
Jaki jest najlepszy zespół?
Mam Dager w zespole ale ona nie posiada Transu. czym moze byc to spowodowane??

Jeszcze raz wielkie THENX
Pozdro.
[ Dodano: Sob 18 Lis, 2006 15:03 ]
mam jeszcze jedno pytanko.
Jaki jest najlepszy zespół?
O ile dobrze pamiętam to po ataku na zamek Alexandrii Dagger traci na jakiś czas mowę i jest jakaś oszołomiona, podczas walki gdy wydaje się jej komende to czasem ją ignoruje (pojawia się komunikat że Dagger nie może się skupić i wtedy nie wykonuje żadnej akcji). Ten efekt słabości u Dagger przechodzi po jakimś czasie jak fabuła idzie do przodu. Możliwe że podczas tego czasu jej Trance jest zablokowany ale nie jestem pewien tego na 100% bo w tym czasie poprostu nie brałem jej do drużyny.aro007 pisze: