FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
-
Wormsek
Zazwyczaj udaje się wydobyć cztery, potem następuje "blokada" i należy szukać w nowym miejscu.Ile jest chocographów w pierwszym lesie?
Moderator postąpił prawidłowo i zgodnie z regulaminem. To, że nie chciałeś pisać w wielkim temacie nie zwalnia cię z przestrzegania regulaminu, a ten w punkcie 4 stanowi:Wormsek pisze:Heh pani moderator w gorącej wodzie kąpana, po:
1. Nie lubie pisać w tematach z duża ilością postów.
2. Nie znalazłem odpowiedzi o tym tu.
3. Po co tak szybko zamknąłaś tamten temat, nie dając mi możliwości obrony?
Przepis powstał po to, by ukrócić pisanie userów po wszystkich możliwych kategoriach z prośbami o pomoc z konkretną częścią FFa, co było plagą. Obecnie tylko osoby o naprawdę złej woli lub kiepskim wzroku olewają kategorię wyszczególnioną czcionką 14-tką w niebieskim kolorze, której NIE DA się nie zauważyć. Jak widać, za "nie chcenie pisania w dużym temacie" mogłeś dostać nawet warna, ale trafiłeś akurat na jednego z najbardziej idących na rękę userom modów. Wierz mi - są bardziej restrykcyjni tutaj. Tak więc nie narzekaj, przyjmij ochrzan jak mężczyzna i powodzenia w szukaniu Chocographów.Regulamin Forum pisze:4) Proszę byś pisząc nowy post zobaczył/zobaczyła, czy nie ma już gdzieś podobnego. Skorzystaj z opcji przeszukiwania forum - tu masz instrukcję jak korzystać (...)
Jeśli zakładasz nowy temat to postaraj się, żeby jego tytuł odzwierciedlał treść. W żadnym wypadku nie będą tolerowane tytuły "Pytanie", "Pomocy", "Pomóżcie", "I co teraz". Tytuł ma być zwiastunem treści.
W przypadku pytań o pomoc w przejściu gier, jest specjalna kategoria HELP przeznaczona dla wszelkich próśb o pomoc. Kategoria ta jest wyszczególniona na stronie głównej forumHELP. Wszelkie tematy z prośbą o pomoc z grami, umiejscowione w innych kategoriach niż Help będą kasowane a autor otrzyma upomnienie lub ostrzeżenie..
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
-
Wormsek
Ale po co w ogóle się męczyć, skoro Demon's Mail i tak będzie do zdobycia/kupienia nieco później? (Daguerreo, Ipsen's Castle.) Pamiętam jak z uporem maniaka okradałam godzinami bossów w FFIX tylko po to,żeby kilkadziesiąt minut później zobaczyć tę rzecz w sklepie xD Kradzież ma sens dopiero w końcowych lokacjach gry, ale na tę chwilę odpuść sobiekwazi pisze:Wormsek napisał/a:
A co do tematu, to czy jest jakiś sposób na łatwiejsze ukradnięcie Demon’s Mail od Tantariana? Mam podpięty Mug i Bandit i już się męczę 3cią godzinę i nie może ukraść
Niestety - musisz probować do skutku... Inaczej jak podałeś się nie da
-
aro007
-
Wormsek
-
aro007
Wielkie dzieki
kreciłem sie strasznie po tych poziomach ale oczywiscie nie pomyslalem ze moze to byc na dole!!
Jeszcze raz wielkie THENX
Pozdro.
[ Dodano: Sob 18 Lis, 2006 15:03 ]
mam jeszcze jedno pytanko.
Jaki jest najlepszy zespół?
Mam Dager w zespole ale ona nie posiada Transu. czym moze byc to spowodowane??
Jeszcze raz wielkie THENX
Pozdro.
[ Dodano: Sob 18 Lis, 2006 15:03 ]
mam jeszcze jedno pytanko.
Jaki jest najlepszy zespół?
O ile dobrze pamiętam to po ataku na zamek Alexandrii Dagger traci na jakiś czas mowę i jest jakaś oszołomiona, podczas walki gdy wydaje się jej komende to czasem ją ignoruje (pojawia się komunikat że Dagger nie może się skupić i wtedy nie wykonuje żadnej akcji). Ten efekt słabości u Dagger przechodzi po jakimś czasie jak fabuła idzie do przodu. Możliwe że podczas tego czasu jej Trance jest zablokowany ale nie jestem pewien tego na 100% bo w tym czasie poprostu nie brałem jej do drużyny.aro007 pisze:
-
Wormsek
-
aro007