Final Fantasy XII

Najnowsza i zarazem ostatnia część serii na konsolę PS2

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

no mi to teoretycznie rybka, ale to chyba oczywiste Thompson, że niektórzy po prostu wola brunetów/brunetki 8) ( tudzież rudych - hello Wakka :D )

i to chyba na tyle :wink:
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Thompson pisze: A Ashe też wydaje mi się brązowa.
Z nią jest troche dziwnie, bo kilka razy jej kolor zmieniali, ale w końcu postawili na jasny kolor, a brąz tylko widać na niektóych FMV... heh :wink:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
harry1232
Kupo!
Kupo!

Post autor: harry1232 »

Co z tego, że wszyscy są blondy. Ważne, by mieli osobowość. Tak sobie myślę może zainspirowały ich pozytywistyczne kobiety? Bo tam każda dobra kobieta była blondynka o niebieskich oczach. Jak np. Dunia czy Sonia ze "Zbrodni i kary" Dostojewskiego... Tylko zapewne podciągneli to też pod facetów :P
"Moja żeycie to ta krótka chwila, kiedy mogę grać i zatrzymać czas. To co czuje w niej to moja siła ona we mnie jest już od wielu lat (...) "
Sofa "Moje życie to..."
apple

Post autor: apple »

Wątpie żeby S-E korzystało z tak górnolotnych (jak na gry) inspiracji, ale jak to sie mówi, you never know ;)
Btw, przejrzałam trochę ten temat i niektórzy narzekają na grafikę. IMO ta z poziomu FFX jest jak najbardziej wystarczająca. W grze takiej jak FF, nie chodzi o to, żeby twarz Vaana składała się z miliarda polygonów, tylko o fabułę i feeling- fabuła zapowiada się dobrze IMHO, lepiej nawet niż w FFX, z feelingiem zobaczymy jak będzie. Grafika nie musi powodować westchnień zachwytu- niech po prostu będzie na zadowalajacym poziomie- jeśli nadrobi to resztą. Jestem dobrej myśli anyway. :)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

apple pisze:Wątpie żeby S-E korzystało z tak górnolotnych (jak na gry) inspiracji, ale jak to sie mówi, you never know ;)
Khem, a grałeś w Xenogears? Tak były insporacje - znaaacznie poważniejsze i bardziej górnolotne, znacznie bardziej ;) Eot.
apple pisze:MO ta z poziomu FFX jest jak najbardziej wystarczająca. W grze takiej jak FF, nie chodzi o to, żeby twarz Vaana składała się z miliarda polygonów
Mam takie wrażenie, że im więcej polygonów, tym lepiej, kiedy można, niech grafika będzie jak najlepsza - a im lepsze twarze, tym lepsze wyrażanie emocji, czyli lepszy feeling...
apple pisze:fabuła zapowiada się dobrze IMHO, lepiej nawet niż w FFX, z feelingiem zobaczymy jak będzie.
Fabuła - akurat znowu będą walki królestw itp., itp., a to już nieco ograne, a ta z X była orginalna na tle innych, tu się akurat boję. Feeling będzie dobry - choćby dzieki tłocznym miastom i walce bez widocznego wchodzenia w oddzielny tryb. Za to główny bohater i bohaterka - drażnią IMO.
Grafika nie musi powodować westchnień zachwytu- niech po prostu będzie na zadowalajacym poziomie- jeśli nadrobi to resztą. Jestem dobrej myśli anyway. :)
Jeśli tylko tekstury podłoża nie będą czasem tak rozmyte jak w X (choćby trawa w Calm Lands), to będzie dobrze. W sumie tylko tekstury względem X wypadałoby poprawić. Co do reszty - też jestem dobrej myśli :D
Ostatnio zmieniony pn 28 sie, 2006 23:34 przez Gveir, łącznie zmieniany 1 raz.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
apple

Post autor: apple »

Gveir pisze:
apple pisze:MO ta z poziomu FFX jest jak najbardziej wystarczająca. W grze takiej jak FF, nie chodzi o to, żeby twarz Vaana składała się z miliarda polygonów
Mam takie wrażenie, że im więcej polygonów, tym lepiej, kiedy można, niech grafika będzie jak najlepsza - a im lepsze twarze, tylepsze wyrażanie emocji, czyli lepszy feeling...
Tu się częściowo zgodzę, ale jest jeszcze jedna ważna rzecz jeśli chodzi o emocje i feeling- głosy postaci. Jeśli to jest skopane, to żadne polygony nie pomogą ;)
EOT.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Co to znaczy rozmyte tekstury?
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Boni pisze:Co to znaczy rozmyte tekstury?
To znaczy takie jak podłoże w trybie walki na Calm Lands w X - starsza gra, konsola bez zbyt wielkiej ilości RAM'u, większość jej siły idąca w postacie i efekty w danej chwili i efektem są tekstury jakby je kto szmatą do podłogi rozmył. Ten sam engine był w X-2 i tam teksturki były już lepsze W tej chwili na obrazkach z XII nie dostrzegłem tego typu rzeczy - po prostu to poprawili. XII ogólnie wydaje się bardzo ładnie zoptymlizowane - znacznie większy ruch na ulicy, duże przestrzenie z kręcącymi po nich potworkami - widać że z PS2 wyciągnięto absolutie wszystko.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Gveir pisze:apple napisał/a:
MO ta z poziomu FFX jest jak najbardziej wystarczająca. W grze takiej jak FF, nie chodzi o to, żeby twarz Vaana składała się z miliarda polygonów

Mam takie wrażenie, że im więcej polygonów, tym lepiej, kiedy można, niech grafika będzie jak najlepsza - a im lepsze twarze, tym lepsze wyrażanie emocji, czyli lepszy feeling...
Tylko najgorsze jest to, że jak już grafika jest super to o reszcie zapominają :/ I dlatego wolę FF z PS1 tam przynajmniej była fajna fabuła i w ogóle mimo, że nie było takiej łagnej grafiki
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Eiko pisze:Tylko najgorsze jest to, że jak już grafika jest super to o reszcie zapominają :/ I dlatego wolę FF z PS1 tam przynajmniej była fajna fabuła i w ogóle mimo, że nie było takiej łagnej grafiki
Hmm, w IX nie zauważyłem wybitnej fabuły, może dlatego że grafika była ładna ;) (bo w VI była powalająca). Grafika wcale nie zabija fabuły - X to przykład. A XII zapowiada się fabularnie zgodnie z kanonem, nieźle, ale na ogranych motywach walki królestw, a tego mam powyżej uszu. Tactics miał całkiem przyjemną, a że większa część ekipy od niego tu dłubie to nie ma co się bać.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

A ja w sumie lubie walczące królestwa. Jak nie gardeny to królestwa, i tak od Suikodenów... Cóż, fajnie :wink:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
harry1232
Kupo!
Kupo!

Post autor: harry1232 »

Poczekajmy i zobaczymy. Czy im wyszło z fabułą. ale myślę, że wyjdzie wszystko ok ;) W końcu S-E to mistrzowie gatunku.
"Moja żeycie to ta krótka chwila, kiedy mogę grać i zatrzymać czas. To co czuje w niej to moja siła ona we mnie jest już od wielu lat (...) "
Sofa "Moje życie to..."
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Gveir pisze:Grafika wcale nie zabija fabuły - X to przykład
Czy ja wiem jak dla nie to właśnie w FFIX była lepsza fabuła, choć no tak to trzea przyznać jak na tamtą konsolę to miała ładną grafikę... Za to w FFX mi się nie podobała fabuła... Ani trochę...

A tak wracając do tematu to... Jakoś dziwnie mi będzie się przestawić na takie zwykłe walki w FF :D No, ale zobaczymy... Może nie będzie tak źle?? A co macie do blondynów?? :P To głupi stereotyp, ze blondyni to głupki ja też jestem blondynką (no dobra ciemną) i jakoś nie jestem głupia :P A co do kamery to mi się podoba :D Od dawna na takie coś czekałam :P Bo takie ograniczenia to mnie irytowały ^^
ja też jestem blondynką (no dobra ciemną)
S: Eiko uważaj, bo złośliwa osoba puściłaby do tego miejsca pewien komentarz :]
Ostatnio zmieniony czw 31 sie, 2006 22:01 przez Eiko, łącznie zmieniany 1 raz.
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Eiko pisze:A tak wracając do tematu to... Jakoś dziwnie mi będzie się przestawić na takie zwykłe walki w FF :D No, ale zobaczymy... Może nie będzie tak źle??
W XII walka cały czas jest turowa - tylko zrezygnowano z pokazywania wskaźników i oczekiwania między komndami z ATB (tak samo jak we wspomnianych Knights of the Old Republic) - są tury, ale tak ładnie zgrane z atakami, że ich wcale nie widać. A taka walka wcale nie jest zła - przyjemna i efektowna sprawa.
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

Gveir pisze:ale tak ładnie zgrane z atakami, że ich wcale nie widać. A taka walka wcale nie jest zła - przyjemna i efektowna sprawa.
Dokładnie, nie ma co się bać o walkę - będzie ok :)
Eiko pisze:Czy ja wiem jak dla nie to właśnie w FFIX była lepsza fabuła
FF8 genialna fabuła i grafika. FF7 - obrzydliwa grafika i fabuła jeszcze gorsza
Gamertag: Szalony Szkot
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy XII”