Obejrzłem sobie pare animek na konwencie, ale raczej nie zauważyłem jakiejś nowej świetnej serii... a co widziałem:
Karin - opowieść o rodzinie wampirów. A więc występują tu: tata wampir (przypominał mi tego .... yyy... ojca - "diabła" z anime "Czarownica Sally" ^^' ) , mama wampir (straszna baba, potrafi nieźle przywalić.... kapciem), syn wampir, starsza córka wampir (o niej za chwilę) i młodsza córka wampir. Żyją sobie w marę spokojnie w pewnym japońskim mieście, ukrywając to, że są kim są, a ludziom którym wysysają krew po prostu wymazują to z pamięci. Aha - anime to komedia ;] Wracając do starszej córki... Karin (tak ma na imię) różni się nieco od zwykłych wampirów. Otóż ona zamiast wysysać krew to ją.... produkuje o.O (a jej krwotoki... a raczej powodzie z nosa to pierwsza klasa :] ). No i tak pewnego razu w jej klasie pojawia się nowy uczeń i się zaczyna cyrk

Po obejrzeniu 5 odcinków nie pali mi się na obejrzenie kolejnych.... może kiedyś, bo w sumie nie było złe.
Iriya No Sora UFO No Natsu (tytuł oznacza coś w stylu "wakacje z UFO")
{epilog (a więc czytaj tylko jesli Ci się chce - takie info z życia 'Jaca the Zombie'):
Ogólnie zawiodłem się podwójnie..... Po pierwsze widziałem 2 pierwsze epy na Asuconie i anime mnie zaciekawiło. Jest to OAVka która ma tylko 6 odcinków, ale jakoś nie umiałem ich... no .... skombinować:] Ucieszyłem się, że na Magnificonie puszczą wszystkie 6. Specjalnie dla tego nie poszedłem spać(anime leciało... a raczej miało lecieć od 3 do 6 z rana). Z przyczyn technicznych anime to puszczono ok 3:30. Przed tym prawie zasnąłem na ziemi koło kaloryfera ^^ Ale ocknąłem się tuż przy openingu. Byłem bardzo śpiący i nie nadążałem z czytaniem napisów, nie mówiąc już o tym, że mało z nich rozumiałem (z ang. problemów raczej nie mam, ale wtedy to tak jakbym czytał coś po niemiecku.... słabiutko mi szło z tłumaczeniem). Oczy mi się kleiły strasznie, a na openingach zamykałem je na te półtora minuty :] Zbliża się godzina 6 i co? 5 epów obejrzałem a tu ktoś wyskakuje i ogłasza..... przerwę techniczną !!!! i juz nie puścili ostatniego epa -_-' Myślałem, że oszaleję.... A i anime mnie zawiodło w sumie.... ale napiszę w końcu o czym to to jest...
end of epilog}
Właśnie kończą się wakację i Asaba postanawia wkraść się do szolnej pływalni by sobie trochu popływać. Ku jego zdziwieniu w spotyka na basenie dziewczynę o imieniu Iriya. Uczy ją tam pływać. Jakiś czas później okazuje się, że owa dziewczyna będzie z nim chodzić do jednej klasy. Jest ona bardzo tajemnicza, co chwile opuszcza lekcje gdy dzwoni do niej telefon. Gdy okazuję się że ma ona jakieś powiązania z wojskiem Asaba dostaje za zadanie bliższego jej poznania i wcielenia do kółka reporterskiego (no takie kółko, gdzie piszą różne ciekawostki w gazecie którą wydają). W zasadzie całe miasto jest jakąś bazą wojskową, bo cały czas trwa tu wojna. Ogólnie anime to dramat, z elementami humorystycznymi. I szkoda, że nie znam końcówki
To Heart 2
2 seria TV (pierwszej nie widziałem). Krótko: chłopak & ileś tam dziewczyn. Historia 5 pierwszych epów wygląda tak, że z każdym odcinkiem poznajemy kolejną dziewczynę, która to ma jakiś związek z owym chłopakiem (nie pamiętam imion... nawet na animenews się nie mogę oprzeć

). Anime pokroju Da Capo które jakiś czas temu opisywałem. Ja mam takowych anim dość na jakiś czas
No i jeszcze w końcu oglądnąłem sobie Hellsinga OAVkę (jeden z plusów wyjazdu do Krakowa :] ). Szczerze mówiąc to myślałem, że to będzie coś kompletnie nowego i w ogóle... Ale przyjemnie się oglądało i czekam na więcej!
Kod: Zaznacz cały
Takich elementów humorystycznych jakie nam zaserwowali bym się nigdy nie spodziewał!!! Być może takowe też się pojawiły w mandze.... (nie wiem czy to spoiler ale w razie czego zaznaczę...)
I to by było na tyle