FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Post autor: Markfrompoland »

Gdzieś na cheatsach jest napisane, że jeśli ma się wszystkie 35, idzie się do domu Zacka, tam sie bijesz z turkami (poprawka: turksami) i składasz Zacka do kupy, po czym się z nim bijesz, on używa trzech czarów na zmianę (w zależności jak uporządkowałeś sobie czary w konfiguracjach (np.: healing, status, attack)) i przyłącza się do bandy. Jest natomiast tak jak missigno: ma 16 czarnych materii, które jeśli je oglądasz, zacina się gra, okno statsów jest całe czarne i.. to wszystko co wiem.

[ Dodano: Czw 20 Paź, 2005 22:13 ]
Ale na cheatsach piszą różne bzdety :D Takie jak summon Griever (którego możesz używać) albo Shivra (czy Ramshiv) w każdym razie połączenie Shivy i Ramuha...
Ain't no sunshine when I'm gone.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Markfrompoland pisze:eśli ma się wszystkie 35, idzie się do domu Zacka, tam sie bijesz z turkami (poprawka: turksami) i składasz Zacka do kupy, po czym się z nim bijesz, on używa trzech czarów na zmianę (w zależności jak uporządkowałeś sobie czary w konfiguracjach (np.: healing, status, attack)) i przyłącza się do bandy. Jest natomiast tak jak missigno: ma 16 czarnych materii, które jeśli je oglądasz, zacina się gra, okno statsów jest całe czarne i.. to wszystko co wiem.
OMG i ty w to wierzysz? Bujda.
If you want the world
Use your mind, take control
Feel the strength - rise from within
If you really want it, the world is yours
Abbaddon

Post autor: Abbaddon »

Oczywiście że tam kłamią... to nie składa się w domu Zacka a w kościele w Midgar, i tylko i wyłącznie jak masz Excalibura po wygranej walce z Stale Drink Machine
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Ababeb pisze:Jak dotąd nikt nie znalazł dla nich żadnego zastosowania.
Słyszałam gdzieś, że po prostu można je ustawić gdzieś w domku w Costa Del Sol, ale że sama się tym nie zajmowałam, nie potwierdzę na 100%. A plotka o Zacku to oczywiście bujda :P
Abbaddon

Post autor: Abbaddon »

ja pisze:Chodzi ci o zołnieży w skali [jakiejś tam] co to w willi na costa del sol mozna wystawić ?
Pytanie tylko brzmi... skąd się wzięła liczba 35 ? Mogę się mylić, ale z tego co pamiętam jest to coś na kształt autografia dino [? - pisze z pamięci], czyli kolejny nie dopracowany element, gdyż można przez cała grę zdobyć chyba tylko 4 [naprawdę pisze z pamięci bo nigdy się żołnierzykami na poważnie nie zajmowałem]
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Krakers pisze:1/35 to jest skala w jakiej te żołnierzyki zostały wykonane. Nie ma to nic wspólnego z ilością żołnierzyków.
Skoro o tym mowa, ile ich jest w tej grze? :P
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

O ile dobrze pamietam to tylko 3
dory

Post autor: dory »

A jestem ciekaw jak mozna je wystawic w willi ?
Bo biegalem po calej naciskalem gdzie sie da i nic....
Gość

Post autor: Gość »

Izrail pisze:Jezeli oddasz Mythril kowalowi koło Gold Saucera, to dostaniesz Great Gospel, ostatni limit Aeris :]
Koło Gold Saucer czyli gdzie? Trzeba dostać się do GS kolejką czy kowal jest gdzies na mapie świata?
Nie wiem o jakiego kowala chodzi.
Proszę o pomoc.
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

Kowal nie jest kolo GS,tylko na pierwszym kontynencie niedaleko Junon
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Shimon pisze:Kowal nie jest kolo GS,tylko na pierwszym kontynencie niedaleko Junon
Bzdura. Kowal, któremu trzeba Mithril oddać ma chatę w okolicy Gold Saucer, blisko Gongaga. To samotna chatka na cyplu, tuż przy ujściu rzeki do morza.
If you want the world
Use your mind, take control
Feel the strength - rise from within
If you really want it, the world is yours
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Sephiria pisze:Bzdura. Kowal, któremu trzeba Mithril oddać ma chatę w okolicy Gold Saucer, blisko Gongaga. To samotna chatka na cyplu, tuż przy ujściu rzeki do morza.
Ostatnio poszłam do niego i oddałam drugą porcję mithrilu- na 3 CD znowu dostałam Great Gospel :lol:
BeeBBo pisze:O ile dobrze pamietam to tylko 3
Info z samej gry:
1/35 Soldier - Shinra armored 'attack' soldiers: 12 in the set
Niestety, nie ma więcej informacji- sama jestem ciekawa, jak to z nimi w końcu jest :D Podobno można wygrać resztę w Gold Saucer na kolejce, ale w to akurat wątpię... W ekwipunku mam tylko dwa do tej pory.
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Ivy pisze:1/35 Soldier - Shinra armored 'attack' soldiers: 12 in the set
I jesli uzbiera sie ich 12 sztuk i rozstawi w willi w Costa...to będzie można walczyc za free w Fort condor.Czy to prawda :?: nie wiem.
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

TomajS pisze:I jesli uzbiera sie ich 12 sztuk i rozstawi w willi w Costa...to będzie można walczyc za free w Fort condor
Kiepska to byłaby nagroda za uzbieranie wszystkich, ale też o tym słyszałam. Tylko nie mogę sobie przypomnieć- czy aby na pewno można walczyć w Fort Condor pod koniec gry? (szczerze tego miejsca nie trawię, więc nie wracałam tam po misji obowiązkowej z phoenixem)
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

Sephiria pisze:
Shimon pisze:Kowal nie jest kolo GS,tylko na pierwszym kontynencie niedaleko Junon
Bzdura. Kowal, któremu trzeba Mithril oddać ma chatę w okolicy Gold Saucer, blisko Gongaga. To samotna chatka na cyplu, tuż przy ujściu rzeki do morza.
fakt,pomylilo mi sie ze spiacym kolesiem w jaskinii.tak to jest jak sie pisze zaraz po obudzeniu
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”