FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Post autor: Markfrompoland »

Gdzieś na cheatsach jest napisane, że jeśli ma się wszystkie 35, idzie się do domu Zacka, tam sie bijesz z turkami (poprawka: turksami) i składasz Zacka do kupy, po czym się z nim bijesz, on używa trzech czarów na zmianę (w zależności jak uporządkowałeś sobie czary w konfiguracjach (np.: healing, status, attack)) i przyłącza się do bandy. Jest natomiast tak jak missigno: ma 16 czarnych materii, które jeśli je oglądasz, zacina się gra, okno statsów jest całe czarne i.. to wszystko co wiem.

[ Dodano: Czw 20 Paź, 2005 22:13 ]
Ale na cheatsach piszą różne bzdety :D Takie jak summon Griever (którego możesz używać) albo Shivra (czy Ramshiv) w każdym razie połączenie Shivy i Ramuha...
Ain't no sunshine when I'm gone.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Markfrompoland pisze:eśli ma się wszystkie 35, idzie się do domu Zacka, tam sie bijesz z turkami (poprawka: turksami) i składasz Zacka do kupy, po czym się z nim bijesz, on używa trzech czarów na zmianę (w zależności jak uporządkowałeś sobie czary w konfiguracjach (np.: healing, status, attack)) i przyłącza się do bandy. Jest natomiast tak jak missigno: ma 16 czarnych materii, które jeśli je oglądasz, zacina się gra, okno statsów jest całe czarne i.. to wszystko co wiem.
OMG i ty w to wierzysz? Bujda.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Abbaddon

Post autor: Abbaddon »

Oczywiście że tam kłamią... to nie składa się w domu Zacka a w kościele w Midgar, i tylko i wyłącznie jak masz Excalibura po wygranej walce z Stale Drink Machine
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Ababeb pisze:Jak dotąd nikt nie znalazł dla nich żadnego zastosowania.
Słyszałam gdzieś, że po prostu można je ustawić gdzieś w domku w Costa Del Sol, ale że sama się tym nie zajmowałam, nie potwierdzę na 100%. A plotka o Zacku to oczywiście bujda :P
Abbaddon

Post autor: Abbaddon »

ja pisze:Chodzi ci o zołnieży w skali [jakiejś tam] co to w willi na costa del sol mozna wystawić ?
Pytanie tylko brzmi... skąd się wzięła liczba 35 ? Mogę się mylić, ale z tego co pamiętam jest to coś na kształt autografia dino [? - pisze z pamięci], czyli kolejny nie dopracowany element, gdyż można przez cała grę zdobyć chyba tylko 4 [naprawdę pisze z pamięci bo nigdy się żołnierzykami na poważnie nie zajmowałem]
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Krakers pisze:1/35 to jest skala w jakiej te żołnierzyki zostały wykonane. Nie ma to nic wspólnego z ilością żołnierzyków.
Skoro o tym mowa, ile ich jest w tej grze? :P
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

O ile dobrze pamietam to tylko 3
dory

Post autor: dory »

A jestem ciekaw jak mozna je wystawic w willi ?
Bo biegalem po calej naciskalem gdzie sie da i nic....
Gość

Post autor: Gość »

Izrail pisze:Jezeli oddasz Mythril kowalowi koło Gold Saucera, to dostaniesz Great Gospel, ostatni limit Aeris :]
Koło Gold Saucer czyli gdzie? Trzeba dostać się do GS kolejką czy kowal jest gdzies na mapie świata?
Nie wiem o jakiego kowala chodzi.
Proszę o pomoc.
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

Kowal nie jest kolo GS,tylko na pierwszym kontynencie niedaleko Junon
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Shimon pisze:Kowal nie jest kolo GS,tylko na pierwszym kontynencie niedaleko Junon
Bzdura. Kowal, któremu trzeba Mithril oddać ma chatę w okolicy Gold Saucer, blisko Gongaga. To samotna chatka na cyplu, tuż przy ujściu rzeki do morza.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Sephiria pisze:Bzdura. Kowal, któremu trzeba Mithril oddać ma chatę w okolicy Gold Saucer, blisko Gongaga. To samotna chatka na cyplu, tuż przy ujściu rzeki do morza.
Ostatnio poszłam do niego i oddałam drugą porcję mithrilu- na 3 CD znowu dostałam Great Gospel :lol:
BeeBBo pisze:O ile dobrze pamietam to tylko 3
Info z samej gry:
1/35 Soldier - Shinra armored 'attack' soldiers: 12 in the set
Niestety, nie ma więcej informacji- sama jestem ciekawa, jak to z nimi w końcu jest :D Podobno można wygrać resztę w Gold Saucer na kolejce, ale w to akurat wątpię... W ekwipunku mam tylko dwa do tej pory.
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Ivy pisze:1/35 Soldier - Shinra armored 'attack' soldiers: 12 in the set
I jesli uzbiera sie ich 12 sztuk i rozstawi w willi w Costa...to będzie można walczyc za free w Fort condor.Czy to prawda :?: nie wiem.
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

TomajS pisze:I jesli uzbiera sie ich 12 sztuk i rozstawi w willi w Costa...to będzie można walczyc za free w Fort condor
Kiepska to byłaby nagroda za uzbieranie wszystkich, ale też o tym słyszałam. Tylko nie mogę sobie przypomnieć- czy aby na pewno można walczyć w Fort Condor pod koniec gry? (szczerze tego miejsca nie trawię, więc nie wracałam tam po misji obowiązkowej z phoenixem)
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

Sephiria pisze:
Shimon pisze:Kowal nie jest kolo GS,tylko na pierwszym kontynencie niedaleko Junon
Bzdura. Kowal, któremu trzeba Mithril oddać ma chatę w okolicy Gold Saucer, blisko Gongaga. To samotna chatka na cyplu, tuż przy ujściu rzeki do morza.
fakt,pomylilo mi sie ze spiacym kolesiem w jaskinii.tak to jest jak sie pisze zaraz po obudzeniu
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”