Dobre filmy

Wszystko związane z kinem; nowości, dobre filmy, aktorzy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Izrail pisze:Co do Sin City to ten film jest jak-powszechnie-wiadomo-genialny n
Swoją opinię juz wyrażałam, powtórzyć mogę. Do geniuszu to mu daleko. Dla mnie genialne sa dzieła Kieslowskiego, Felliniego, Victorio de Sica etc. "Sin City" jest lepszy od innych amerykańskich filmów, obecnie wyświetlanych, ale jak dla mnie ma zbyt przewidywalną fabułę. Momentami nawet przysypiałam. Ale to mówi tylko scenarzystka, co sie jeszcze dokształca przez rok :roll:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Krakers pisze:Zresztą mamy tutaj trzy historyjki powiązane jedynie knajpką, dlatego ciężko tu mówić o jakiejś przewidywalności.
Ja od prawie samego początku wiedziałam, że

Kod: Zaznacz cały

Nancy jest to małą gówniarą i że będzie z tego romans. I od początku wiedziałam, że Goldie to nie Goldie tylko jej siostra bliźniaczka...tak samo jak wiedziałam, która "panienka" zdradzi pozostałe. 
Co nie zmienia faktu, ze film mi się podobał...w porównaniu...

Krakers pisze:Najwiekszą wadą filmu był brak nici wiążącej widza z postaciami. Naprawdę było mi wszystko jedo kto zginie a kto przeżyje. Im szybciej skończą tym lepiej.
Tak, dokładnie. Tak znielubiłam od początku Artura, ze tylko czekałam, aż Keira Knightley (czy jak jej tam) przeszyje jego czaszkę strzałą. Ogólnie tak nudnego filmu, to ze świecą szukać...

Krakers pisze:A Bloom był w Królestwie Niebieskim i spisał się całkiem dobrze.
Znaczy: tutaj też był. Teraz Bloom jest w prawie każdej większej produkcji, gdzie nosi się sukienki <khe>.... ale o czym ja tu...Tego filmu nie widziałam. Wypada odwiedzić wypozyczalnię po kilku miesiącach przerwy.

Krakers pisze:grał elfa tak jak go grać powinien (dla mnie 10/10)
Nie no, Legolasa się nie uczepię. Jak dla mnie idealny elf.

Krakers pisze:był niezłym piratem
Wiesz, rola Johnny'ego Deppa tak przyćmiła Blooma, ze jakos wypadł dla mnie blado. Ma szanse uratować się Will w Piratach 2.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Go Go Yubari pisze:Tak, od dawien dawna marzy mi sie zobaczenie tego filmu w całości. Jak leciał u nas w tv, to byłam na tyle młoda, ze nie pozwalano mi go oglądać >.< Albo leciał zbyt póxno...nie pamiętam. Teraz uganiam się za tym filmem i uganiam i zadek z tego wychodzi.
jakby co to daj znac,zalatwi sie jakos :]] ale narazie pozyczylam :] < tak,tak wiem ze nie popierasz takiej wersji wydarzen:P ale jak nie ma innego wyjscia to sama juz mam dosyc...ech>

Boni pisze:Anyway znajdę to prędzej niż jakiś film orientalny.... Rolling Eyes Wink No... tylko ten ju-on.... Hmmmmmmmmmmmmm
takis pewny?:] to czekam na rezultaty :]
a ju on..ju on..sam wolales wydac pienaidze na myszki miki to nei narzekaj:]

aleksander..khem szlam na film bo myslalam ze mi pomoze na egzam ze starozytnej,ze bedzie mi latwiej spamietac szcegoly...a tu jeden wielki lol...fakty historyczne okazaly sie tam faktami fikcyjnymi :/

bloom...eee...co tam dalej mamy...

Wczoraj miałem okazję obejrzeć Neverending Story (heh, to był pierwszy film na którym byłem w kinie - byłem zachwycony). To co mnie wczoraj zaskoczyło, to to, że ten film nadal mi się podoba - efekty specalne są na dobrym poziomie, historyjka jest ciekawa i jest ten fajny baśniowy klmat. Czsami oglądanie filmów z dzieciństwa psuje wspomnienia, a tutaj bardzo miła niespodzianka. No i występował tu podobny klimat... jak we Władcy Pierścieni (cały czas mi to chodziło po głowie - nawet ten skalny olbrzym miał głos enta). Jak ktoś nie widział, to polecam.
zapomniales o genialnej piosence :P
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

przeciez jak pisalam ze go polecam to musze go miec :P

dostalam spowrotem, bo pozyczylam i jutro znowu sobie obejrze ^^

wziela mnie mania i ostatnio zakupilam sobie nawet portfel z tego filmu z jackiem i pajeczynka wokolo :lol:
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

a ja wlasnie czytalam raczej nie pochlebne opienie o tym filmie..podobno ciekawe monstrum tam jest ^^

anyway,niedawno mialam wyprawe do wypozyczalnie i zaowocowalo to zobaczeniem 3 filmow

Zatoichi..wreszcie ^^ sama nie wiem czemu tak pozno :roll: skoro uwazam sie za fanke Takeshiego < Takeshi Castle i te sprawy :lol: >,swietny film z samurajskim klimatem :) z duza doza humoru..ten gosciu latajacy dookola domu udajecy ze jest samurajem :lol: :lol: ..fajnie tez tryskajaca krew XDD nio i Takeshi in blond XD

polecam,polecam :]

Zdjecie w godzine,thriller z Robiie Williamsem..moge powiedziec ze t chyba jego jedna z najlepszych rol! wczul sie facet ^^ Wiliams wciela sie w faceta pracujacego w laboratorium fotograficznym,face ma obsesje na punkcie pewnej rodziny ktora wywoluje u niego zdjecie......warto obejrzec dla roli Williamsa...chociaz zakonczenie...mogli dac cos pikantniejszego :D :wink:

Z Dziennika Ellen Rimbauer....ech..spodziewal sie czegos wiecej po prequelu Rose Red..niestety sie zawiodlam,przez caly film zamiast sie cos dziac to obsesrujemy zboczenia seksulane Rimbauera :? ....tylko dla wytrwalych fanow Rose Red...no ale sam Rimbauer tez nie jest taki zly ^^ :wink:
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Garnet pisze:Zatoichi..wreszcie ^^ sama nie wiem czemu tak pozno Rolling Eyes skoro uwazam sie za fanke Takeshiego < Takeshi Castle i te sprawy Laughing >,swietny film z samurajskim klimatem n z duza doza humoru..ten gosciu latajacy dookola domu udajecy ze jest samurajem Laughing Laughing ..fajnie tez tryskajaca krew XDD nio i Takeshi in blond XD
Skwierczące plecki.... Ble :razz:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
The Sorrow
Kupo!
Kupo!

Post autor: The Sorrow »

Fakt Casshern jest nieźle zagmatwany i pokręcony. Dla mnie film ma kolosalnie mocne - wiem głupio brzmi - przesłanie antywojenne. Szczerze mówiąc nie polecam wszystkim bo film naprawnę trudny i ciężki w odbiorze, ale warty i godny obejżenia.
...Battle brings death, death brings the sorrow.
The living... May not hear them... ther voices... Fall upon daef ears.
But make no mistake... Dead are not silent.....
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Ależ błąd. Pomyliłem Zatoichi z Ischi the killer, którego przed chwilą obejrzałem -_-' Garnet, wybacz za bezsensowny komentarz wcześniej :lol:

Anyway film z jednej strony ciekawy, zwłaszcza jak ktoś ceni sobie sado maso klimaty. Mi osobiście za bardzo to się nie podobało. Ktoś chce kogoś urżnąć+wytryskiwanie krwi i wymyślne tortury... Erm, ja jakoś nie czuję się dobrze w gangsterskich klimatach, anyway dla samego azjatyckiego kina można obaczyć.
Samarytanian girl był o wiele lepszy... do tego Chopin @_@

[ Dodano: Sob 27 Sie, 2005 ]
ps. Te tortury nie były złe, ale mi nie podobają się przy połączeniu z gangami etc. No bo jak to skolerować z tą chociażby Misery i siekierą.... A z resztą co ja plotę w ogóle.... O_o'
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Oglądam filmy pod względem scenariusza głównie i tu słów kilka o filmie, który wzbudza we mnie dwie silne emocje: miłość i nienawiść. Znakomita fabuła: zaskakujaca, zagmatwana i inteligentna z puentą dającą do myslenia. Z drugiej strony brutalna i krwawa opowieść. Znakomity film. Kocham go za scenariusz, zdjecia, nastrój. Nienawidze, bo to nie ja go napisałam. "Piła" - koniecznie. 10/10
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Ja już się tu spodziewałem niewiadomo jakiego tytułu, a tu......... Saw. Rotfl :lol: Swoją drogą, nie spodziewałem się, że spodoba Ci się to dzieło :] A te zakończenie.... :P
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:Saw. Rotfl Laughing Swoją drogą, nie spodziewałem się, że spodoba Ci się to dzieło :] A te zakończenie.... n
Bardzo mi się spodobał. Wśród tej całej kupy pseudo psychologicznych filmów i niedorobionych thrillerów, wywyższa się moim zdaniem i to bardzo. Do krwi w filmach przywykłam, wiec.... a zakończenie świetne. Teraz musze jeszcze raz ten film obejrzeć, zeby na to spojrzeć z innej strony. Wiedząc kto jest kim i co robi. Chyba kupię sobie ten film ^^
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Erm, tak zaczęłaś ten film zachwaląc, że chyba po obejrzeniu Equilibrum, znowu go sobie obejrzę XD

A właśnie, czy mówiłem o Equilibrum? Polecam każdemu, dla mnie o wiele przewyższa Matrixa i do tego ten wątek miłości mi się spodobał :> Tak powinno być w każdym filmie. :D
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

"Piła" faktycznie świetny film. Jeden z moich ulubionych (po "Efekcie motyla"). Daje naprawde do myślenia. Dla mnie ten zły jest bardzo pozytywną postacią :D Końcówka.....eh.....brak mi słów ;) To trzeba obejrzeć!
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

E tam, chyba nikt nie czytał zatykających końcówek u Kinga. Tam dopiero fatum i prawda zabija człowieka od środka po wierzch duszy (czy jak to tam zwać :> ). A w Saw mamy w moich oczach tylko druzgocące zakończenie głównego bohatera. ;)

[ Dodano: Pon 29 Sie, 2005 ]
No i to wszędobylskie fatum ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:Ależ błąd. Pomyliłem Zatoichi z Ischi the killer, którego przed chwilą obejrzałem -_-' Garnet, wybacz za bezsensowny komentarz wcześniej
:] czyli zatoichi nie widziales..zreszta Ty jap.ringu nie widziales....to o cyzm my tu w ogole :lol:

Boni pisze:Anyway film z jednej strony ciekawy, zwłaszcza jak ktoś ceni sobie sado maso klimaty. Mi osobiście za bardzo to się nie podobało. Ktoś chce kogoś urżnąć+wytryskiwanie krwi i wymyślne tortury...
khem...audition tez jest pod koniec sadomachistyczny^^,wiec zastanow sie jak bedziesz mial film czy chcesz go obejrzec ;) tylko ze to jest urocze,jak ta pani ....;)
a ja spragniona wiecej dziel pana mikke czekam na ischiego:]

dobra Boni nie zachalaj juz tak equlibrum :P

aha bedzie saw 4....daje do myslenia :] :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kino”