Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Goci to takie plemię Germańskie jakby co ;)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

jakbym nie wiedziala :]
dlatego napisalam ze bardziej preferowana jest ta druga nazwa XD
swoja droga tak jakby jedna nazwa nei mogla oznaczac kilku rzeczy:]

popatrz a metal to takie cos twarde :] ii ..< tu w zaleznosci o jakim mowimy:]>
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Erelen_Galakar

Wszyscy po technikum robią to samo ;) Metal przecież może być miękki i plastyczny :) Wszystko zależy od pierwiastków, a te od ilości poszczególnych protonów, neutronów i elektronów :P Ale dobra, jutro postaram sie coś z gotyckiego przesłuchać :)
Cid

Post autor: Cid »

Jeden dzień mnie nie było i już tyle postów się nabiło... hmmm. W dużym skrócie:

Dzięki Garnet za wyjaśnienie i wyrozumiałość. :]
Garnet pisze:to raczej Ty sie narazasz, skoro masz cos do takich gosci :] < w tym przypadku mowienie na taka osobe dziwna,jest w sumie w naszym kraju usprawiedliwiona -_-..w takim razie nie wiem w jaki sposob mozzesz byc dziwny ;]>
Jestem bardzo tolerancyjny i do nikogo nic nie mam, nie dyskryminuję nikogo, z jakiegokolwiek powodu.
W jaki sposób jestem dziwny? Po prostu. ^^" Koleżanka mi kiedyś powiedziała, że jestem "pozytywnie jebnięty" XDDD
Garnet pisze:ehmm..nie wiem czy wiesz ale smoczus wlasnie lezy u mnei w stajni :]
Eeeee.... a myślałem, że Bahamut jest mój i na moje rozkazy. <przygotowuje się do akcji ratunkowej Bahamuta> =]

Kairi-chan- dzięki za polecenie Therion'a. Obczaję tą płytkę jak najszybciej. :]
Ireth pisze: ...Cid ..słuchaj tego, czego lubisz, nie sugeruj sie innymi ..słuchanie czegoś tylko na pokaz, zeby pokazać, jakim to ja jestem fanem, i zyskać tolerancje otoczenia to błąd ...( to nie było konkretnie do ciebie, ale tak ogólnie :Wink: )

Wielkie dzięki za mądrą radę. Szczerze, to właśnie takim tokiem myślenia się kieruję. :]
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Garnet pisze:a nowsze,z filmu? ;]
Ależ oczywiście. ;]

Co do Najtfisza, whatever -- lubię taką muzykę, ale jeszcze chwila, a zacznę tym zespołem wymiotować.
Mam w domu remont.
Od dwóch tygodni wszystkie płyty pod folią, zapieczętowane w pudełkach. Jednym słowem - niedostępne.
Wszyściutkie. Poza jedną, która przypadkowo była w moim discmanie, kiedy rozpoczął się kataklizm.

Taaaaaak...
Już trzynasty dzień z rzędu słucham wyłącznie albumu "Once".
Lada moment zwariuję.............. :):
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Lucrecia pisze:Taaaaaak... Już trzynasty dzień z rzędu słucham wyłącznie albumu "Once".Lada moment zwariuję.............. n
Luci a Random Enkauterz baj Mi pamiętasz? :lol: Pośpiewaj sobie do muzyczki z walk(FFX) :lol:
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Erelen_Galakar pisze:Metal przecież może być miękki i plastyczny
napsialam dalej ze sa rozne wlasciwosci
< ja musze nie raz sluchac jaki to nightwish jest gotycki>

Cid pisze:Eeeee.... a myślałem, że Bahamut jest mój i na moje rozkazy. <przygotowuje się do akcji ratunkowej Bahamuta> =]
< ziew..>:]

Cid pisze:Kairi-chan- dzięki za polecenie Therion'a. Obczaję tą płytkę jak najszybciej
wlasciewie to therion wydal jedniczesnie dwie plytki < mowie o tych najnowszych>,bedace jakby jedna czescia,obok lemurii-sirius b

swoja droga polecam dwie stronki gdzie mozna posluchac kawalkow,nie sa do sciagniecia wiec to legalne a sa to cale utworki,najczesciej 4 wybranego zespolu,dobre na zapoznanie http://music.myspace.com/index.cfm?fuse ... 0430071439

i dla fanow japosnkiej muzyki http://www.songjapan.com/songlist.php
DiEs

Post autor: DiEs »

ja osobiscie slucham rapu juz od dobrych paru lat :D dociera do mnie ta muzyka :D
Orion

Post autor: Orion »

Heh,poszedłem się przejść w stronę morza i niechcący się natknąłem na koncert brodki przy wejściu na molo :].Mimo silnego postanowienia wytrwałem całe 15 minut,to nie moje klimaty.
Kurcze,szkoda jej.Dziewczyna ma naprawdę niezły głos,a marnuje się śpiewając tandetne,komercyjne kawałki..
Sprawdziła by się w black metalu :twisted: (joke).
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

brodka...lol..i tak dobrze ze nie spiewa o jajecznicy,jak jej poprzedniczka :]
Erelen_Galakar

"Zbudziłam się, nie było źle, za oknem brzask, śnieg i zaspana ulica. W tramaju szum, za ścianą śpiew i jajecznica. O siódmej pięć zbierz się i pędź, lecz jeszcze coś w głowie mi zaświtało"...
Cid

Post autor: Cid »

Niedawno zetknąłem się z Rammstein'em. I muszę przyznać, że jest to całkiem dobry zespół. Podoba mi się.
Przy okazji doszedłem do pewnych, może nieco dziwnych wniosków.
Mianowicie: Rammstein gra stosunkowo ciężki metal (przynajmniej tak mi się wydaje) i śpiewają po niemiecku. I właśnie chodzi mi o ten język. Sądzę, że język w Rammstein'ie buduje w znacznym stopniu klimat całej muzyki zespołu. Niemiecki od zawsze wydawał mi się dosyć "ciężkim" językiem. Często występują w nim twarde słowa, jest niewiele zmiękczeń.
Dlatego właśnie mam wrażenie, że język w Rammstein'ie tworzy ten specyficzny, ciężki klimat. Co bardzo mi się zresztą podoba. :]
Erelen_Galakar

A przesłuchałeś tylko to najnowszą płytę (która jest raczej lekkim metalem, taki rock/metal) czy starsze (electronic/metal :roll:) :? Bo ta nowa jest lżejsza od starych :)
Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

Cid pisze:Niemiecki od zawsze wydawał mi się dosyć "ciężkim" językiem
Jeśli się go kiedyś uczyłeś, to chyba wiesz to dobrze... :wink: Ja tam sam niemieckki jako język nawet lubię, ale nauka go... grrr!! :/

"Zbudziłam się, nie było źle, za oknem brzask, śnieg i zaspana ulica. W tramaju szum, za ścianą śpiew i jajecznica. O siódmej pięć zbierz się i pędź, lecz jeszcze coś w głowie mi zaświtało"...
Eeee... Erelen...? :shock:
Awatar użytkownika
coat
Kupo!
Kupo!

Post autor: coat »

Erelen pisze: "Zbudziłam się, nie było źle, za oknem brzask, śnieg i zaspana ulica. W tramaju szum, za ścianą śpiew i jajecznica. O siódmej pięć zbierz się i pędź, lecz jeszcze coś w głowie mi zaświtało"...
Ala Janosz, też to lubię :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”