Dobra muzyka
Moderator: Moderatorzy
- 
				Erelen_Galakar
- 
				Cid
Jeden dzień mnie nie było i już tyle postów się nabiło... hmmm. W dużym skrócie:
Dzięki Garnet za wyjaśnienie i wyrozumiałość. :]
W jaki sposób jestem dziwny? Po prostu. ^^" Koleżanka mi kiedyś powiedziała, że jestem "pozytywnie jebnięty" XDDD
Kairi-chan- dzięki za polecenie Therion'a. Obczaję tą płytkę jak najszybciej. :]
Wielkie dzięki za mądrą radę. Szczerze, to właśnie takim tokiem myślenia się kieruję. :]

Dzięki Garnet za wyjaśnienie i wyrozumiałość. :]
Jestem bardzo tolerancyjny i do nikogo nic nie mam, nie dyskryminuję nikogo, z jakiegokolwiek powodu.Garnet pisze:to raczej Ty sie narazasz, skoro masz cos do takich gosci :] < w tym przypadku mowienie na taka osobe dziwna,jest w sumie w naszym kraju usprawiedliwiona -_-..w takim razie nie wiem w jaki sposob mozzesz byc dziwny ;]>
W jaki sposób jestem dziwny? Po prostu. ^^" Koleżanka mi kiedyś powiedziała, że jestem "pozytywnie jebnięty" XDDD
Eeeee.... a myślałem, że Bahamut jest mój i na moje rozkazy. <przygotowuje się do akcji ratunkowej Bahamuta> =]Garnet pisze:ehmm..nie wiem czy wiesz ale smoczus wlasnie lezy u mnei w stajni :]
Kairi-chan- dzięki za polecenie Therion'a. Obczaję tą płytkę jak najszybciej. :]
Ireth pisze: ...Cid ..słuchaj tego, czego lubisz, nie sugeruj sie innymi ..słuchanie czegoś tylko na pokaz, zeby pokazać, jakim to ja jestem fanem, i zyskać tolerancje otoczenia to błąd ...( to nie było konkretnie do ciebie, ale tak ogólnie :Wink: )
Wielkie dzięki za mądrą radę. Szczerze, to właśnie takim tokiem myślenia się kieruję. :]
Ależ oczywiście. ;]Garnet pisze:a nowsze,z filmu? ;]
Co do Najtfisza, whatever -- lubię taką muzykę, ale jeszcze chwila, a zacznę tym zespołem wymiotować.
Mam w domu remont.
Od dwóch tygodni wszystkie płyty pod folią, zapieczętowane w pudełkach. Jednym słowem - niedostępne.
Wszyściutkie. Poza jedną, która przypadkowo była w moim discmanie, kiedy rozpoczął się kataklizm.
Taaaaaak...
Już trzynasty dzień z rzędu słucham wyłącznie albumu "Once".
Lada moment zwariuję..............

Luci a Random Enkauterz baj Mi pamiętasz?Lucrecia pisze:Taaaaaak... Już trzynasty dzień z rzędu słucham wyłącznie albumu "Once".Lada moment zwariuję.............. n
 Pośpiewaj sobie do muzyczki z walk(FFX)
 Pośpiewaj sobie do muzyczki z walk(FFX) 
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
						Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
napsialam dalej ze sa rozne wlasciwosciErelen_Galakar pisze:Metal przecież może być miękki i plastyczny
< ja musze nie raz sluchac jaki to nightwish jest gotycki>
< ziew..>:]Cid pisze:Eeeee.... a myślałem, że Bahamut jest mój i na moje rozkazy. <przygotowuje się do akcji ratunkowej Bahamuta> =]
wlasciewie to therion wydal jedniczesnie dwie plytki < mowie o tych najnowszych>,bedace jakby jedna czescia,obok lemurii-sirius bCid pisze:Kairi-chan- dzięki za polecenie Therion'a. Obczaję tą płytkę jak najszybciej
swoja droga polecam dwie stronki gdzie mozna posluchac kawalkow,nie sa do sciagniecia wiec to legalne a sa to cale utworki,najczesciej 4 wybranego zespolu,dobre na zapoznanie http://music.myspace.com/index.cfm?fuse ... 0430071439
i dla fanow japosnkiej muzyki http://www.songjapan.com/songlist.php
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
						- 
				Orion
Heh,poszedłem się przejść w stronę morza i niechcący się natknąłem na koncert brodki przy wejściu na molo :].Mimo silnego postanowienia wytrwałem całe 15 minut,to nie moje klimaty.
Kurcze,szkoda jej.Dziewczyna ma naprawdę niezły głos,a marnuje się śpiewając tandetne,komercyjne kawałki..
Sprawdziła by się w black metalu (joke).
  (joke).

Kurcze,szkoda jej.Dziewczyna ma naprawdę niezły głos,a marnuje się śpiewając tandetne,komercyjne kawałki..
Sprawdziła by się w black metalu
 (joke).
  (joke).- 
				Erelen_Galakar
- 
				Cid
Niedawno zetknąłem się z Rammstein'em. I muszę przyznać, że jest to całkiem dobry zespół. Podoba mi się.
Przy okazji doszedłem do pewnych, może nieco dziwnych wniosków.
Mianowicie: Rammstein gra stosunkowo ciężki metal (przynajmniej tak mi się wydaje) i śpiewają po niemiecku. I właśnie chodzi mi o ten język. Sądzę, że język w Rammstein'ie buduje w znacznym stopniu klimat całej muzyki zespołu. Niemiecki od zawsze wydawał mi się dosyć "ciężkim" językiem. Często występują w nim twarde słowa, jest niewiele zmiękczeń.
Dlatego właśnie mam wrażenie, że język w Rammstein'ie tworzy ten specyficzny, ciężki klimat. Co bardzo mi się zresztą podoba. :]

Przy okazji doszedłem do pewnych, może nieco dziwnych wniosków.
Mianowicie: Rammstein gra stosunkowo ciężki metal (przynajmniej tak mi się wydaje) i śpiewają po niemiecku. I właśnie chodzi mi o ten język. Sądzę, że język w Rammstein'ie buduje w znacznym stopniu klimat całej muzyki zespołu. Niemiecki od zawsze wydawał mi się dosyć "ciężkim" językiem. Często występują w nim twarde słowa, jest niewiele zmiękczeń.
Dlatego właśnie mam wrażenie, że język w Rammstein'ie tworzy ten specyficzny, ciężki klimat. Co bardzo mi się zresztą podoba. :]
- 
				Erelen_Galakar
- 
				Lady Luck
Jeśli się go kiedyś uczyłeś, to chyba wiesz to dobrze...Cid pisze:Niemiecki od zawsze wydawał mi się dosyć "ciężkim" językiem
 Ja tam sam niemieckki jako język nawet lubię, ale nauka go... grrr!!
 Ja tam sam niemieckki jako język nawet lubię, ale nauka go... grrr!! 
Eeee... Erelen...?"Zbudziłam się, nie było źle, za oknem brzask, śnieg i zaspana ulica. W tramaju szum, za ścianą śpiew i jajecznica. O siódmej pięć zbierz się i pędź, lecz jeszcze coś w głowie mi zaświtało"...

Wszystko zależy od pierwiastków, a te od ilości poszczególnych protonów, neutronów i elektronów
 Wszystko zależy od pierwiastków, a te od ilości poszczególnych protonów, neutronów i elektronów  Ale dobra, jutro postaram sie coś z gotyckiego przesłuchać
 Ale dobra, jutro postaram sie coś z gotyckiego przesłuchać 

)
)  Bo ta nowa jest lżejsza od starych
 Bo ta nowa jest lżejsza od starych