Potwory w FF - najsilniejsze, najdziwniejsze i reszta

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Tonberry w FF7 nie są trudne, nawet dla normalnej osoby. Szybko da się je wykończyć, bez przesady - jak przechodziłam 1 raz Northern Cratern, nie były wielkim problemem. Ale Scissors potrafiły nagle zadźgać bez powodu ;)
Maester

Post autor: Maester »

Tonberry są bardzo sympatycznymi stworkami, serio ;) Mają tylko manię na punkcie noży i krojenia ;))))) Co do Malboro, czujecie pewnie aluzję do papierosów Marlboro, ma się po nich Bad Breath. ;)
leviatan

Post autor: leviatan »

Wszędzie jest napisane że Ultima to taki trudny przeciwnik... i że jeśli Squall nie użyje LH to będzie mega długa trudna walka... wcale NIE ! Wczoraj wyłowiłem Ultime i walka trwała dosłownie 3 minuty ! A LH nie użył... ZA bardzo ludzie straszą w opisach.
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

no tak...

Post autor: Markfrompoland »

Straszą straszą... Nie tylko z Ultimą, z Omegą też... Jak się ma fuksa to walka z Omegą trwa 5 minut :D
Ain't no sunshine when I'm gone.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Ech, przyczepiacie sie - poradniki są pisane dla początkujących - FF8 to był moj pierwszy Final i nie miałam wysokich leveli - Ultima był dla mnie naprawdę trudny, nie wspominając o Omedze. A przy wycwiczonej dużynie wszystko staje sie proste ;)
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

leviatan pisze:Wszędzie jest napisane że Ultima to taki trudny przeciwnik... i że jeśli Squall nie użyje LH to będzie mega długa trudna walka... wcale NIE ! Wczoraj wyłowiłem Ultime i walka trwała dosłownie 3 minuty ! A LH nie użył... ZA bardzo ludzie straszą w opisach.
Chodzi właśnie o to, aby dobrze przygotować początkujących graczy. Bo jeśli ktoś pójdzie nie przygotowany to może się szybko zniechęcić i zaprzestać grania. Pamiętaj, że są setki sposobów na wszystko i to, że w opisie pisze "to jest trudne" nic nie znaczy. To czy coś jest trudne czy nie zależy wyłącznie od danego gracza i jego zdolności.

Edit:
Ehhh faris ubiegłaś mnie :)
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Markfrompoland pisze:ak się ma fuksa to walka z Omegą trwa 5 minut
Może trwać i minutę, jak wyskoczy The End, ale co to za frajda pokonać w ten sposób kogokolwiek :roll:
Maester pisze:Co do Malboro, czujecie pewnie aluzję do papierosów Marlboro, ma się po nich Bad Breath.
Trwoga przed Bad breath ogarnia mnie dopiero teraz, gdy rzuciłam palenie :lol:
gokusama

Post autor: gokusama »

Przed Airshipem najtrudniejszy jest chyba Effray, potem Dark Yojimbo, reszta to drobnostka :P.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

gokusama pisze:Dark Yojimbo
Czyli po airshipie :P No nei powiedziałabym, że reszta Dark Aeonów i potworków z MA to taka drobnostka :]
gokusama

No napisalem po :P. MA to drobnostka tylko trzeba miec taktyke :P.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

gokusama pisze:MA to drobnostka tylko trzeba miec taktyke n.
I mnóstwo czasu na łapanie potworów i pokonywanie ich...to nie taka drobnostka.. jak nie masz wyćwiczonej drużyny, to i taktyka niewiele pomoże (oczywiście oprócz Zanmato, ale tego nie zaliczam do uczciwych sposobów)
gokusama

I mnóstwo czasu na łapanie potworów
Chyba ze je lapiesz jeszcze przed airshipem, w trakcie gry. :roll:
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

gokusama pisze:Chyba ze je lapiesz jeszcze przed airshipem, w trakcie gry. Rolling Eyes
Hmm szczególnie, że broń do łapania znajduje sie na Calm Lands, a tam już jest naprawdę blisko do Zanarkand i airshipa :] ;)
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

pho3n1x pisze:Ehhh faris ubiegłaś mnie
Bo ja jestem szybka :twisted: :lol:

Zauważyłam, że to zwykle w starszych cześciach pojawiają sie trudni bossowie. Może wynika to z faktu, że w tamtych aż tak długo nie ćwiczę bohaterów, (no i w walkach ciagle przyspieszam szybkosć, bo strasznie powolne :D )ale kilka razy się zacięłam przy wiekszych potworach. (ale nie na długo :wink: )Jakoś walki w ff4-6 sprawiały mi więcej satyfakcji niż z tych nowszych, bo czasem się meczyłam :] Na przykład boss kocowy ff4 -

Kod: Zaznacz cały

Zeromus , ciagle rzuca statusami, wali mocnymi atakami
- nie radzę się na niego wybierać z niskimi levelami :D
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Big Bad Boss z 4 robił jakieś statusy??? (ja pamiętam tylko Big Bang :) ) Wiem, że ExDeath rzucał statusy swoim Crossem (czy jakoś tak)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”