FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Harris

Post autor: Harris »

Shimon pisze:nic sie nie stanie jak sie cofnie,zawsze mozna uciec od tego pana

gorzej jak on bedzie mial first strike... :D

cofaj sie teleportem ;)
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

chodzilo mi raczej o ucieczke teleportem na poczatek jaskinii
dzuljet

Post autor: dzuljet »

witam:)
mam problem z paroma rzeczami...
1- qest z cactuarami... mianowicie cactuar nr 9 zmyka na statek i ja mam go tam na otwartym pokladzie podejsc.. tylko mnie sie tam zaczyna walka z Sin i zadnego cactuara nie mam :( co z tym fantem??

2- gdzie najszybcie j zdobyc zbroje z auto phoenix - bo mi taka jedna Dark Laseczka plany psuje na przyszlosc...:)

z gory dziex:)
pozdr

dzuljjet...laik
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

dzuljet pisze:qest z cactuarami... mianowicie cactuar nr 9 zmyka na statek i ja mam go tam na otwartym pokladzie podejsc.. tylko mnie sie tam zaczyna walka z Sin i zadnego cactuara nie mam n co z tym fantem??
Najpierw przejdź Sina i zabierz się za kaktusa,..ale mnie się wydaje,że coś pomyliłaś - miałaś animację,jak cactuar wskakuje do save Sphery?
dzuljet

hmmm....no pokazal sie na chwilke i wskoczyl do qlki - potem sie statek pokazal na chwileczke a w sumie to kawalek statq i koniec :/

buuuuu

dzul
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

dzuljet pisze:mmm....no pokazal sie na chwilke i wskoczyl do qlki - potem sie statek pokazal na chwileczke a w sumie to kawalek statq i koniec
A dostałaś po nim sferę? Bo jego się nie zabija, tylko sam spada z pokładu ;)
dzuljet

nic nie dosalam...
on po prostu pozwolil sobie zniknac w save'ie
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

dzuljet pisze:nic nie dosalam...
on po prostu pozwolil sobie zniknac w save'ie
Ale szukałaś go na pokładzie (tam, gdzie sie walczyło z Evrae przed ślubem )? Bo ja nie wiem, w czym problem, skoro walka z sinem zaczyna się wtedy, gdy wybierzemy na mapie lokację Sin - wcześniej nie ma szans. Po animacji z cactuarem w sferze idź na odkryty pokład i tam ta scenka MUSI być. Jak coś mimo wszystko nie gra, to spróbuj w ostateczności wczytać grę przed scenką z kaktusem i najpierw rozprawić się z Sinem..jednak upierałabym się, że robisz coś nie tak ;)
dzuljet

ok juz wiem

musiealm wczesniej wcisnac lokacje sin w takim razie :/ i nie pojsc na poklad tylko sobie wedrowac dalej po swiecie :/

nie mozna tego cofnac prawda??....
ps. i skad mam ta zbroje wziasc ( auto phoenix)

dzul :(
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Za 20 mega-phoenixów masz zbroję z Auto-Phoenix
99 mega phoenixów dostajesz za Pteryxa na MA - za złapanie min. 4 stworów z grupy Bird
Ponadto możesz pomęczyć Dark Yojimbo - nie walczyc z nim 5 razy,żeby pokonać,ale np raz i zapisywać grę i wczytywać - próbować do skutku, aż nie wyrzuci zbroi z Auto-Phoenix ;) Ogólnie taką niezłą zbroję dostaje się za Dark Aeony.
dzuljet pisze:musiealm wczesniej wcisnac lokacje sin w takim razie n i nie pojsc na poklad tylko sobie wedrowac dalej po swiecie n
Spróbuj wrócić na Bikanel, przejść z oazy do kolejnej lokacji, po czym znowu powrócić do oazy - może scenka się powtórzy. jeśli nie,pokonaj Sina i ponownie wejdź na pokład statku.
Jak to nie pomoże, wczytaj sejw sprzed scenki z kaktusem ;)

[ Dodano: Sob 06 Sie, 2005 ]
Na Krypcie napisane jest,że na MA:
- Shinryu - za złapanie min. 2 z wszystkich występujacych na Mt.Gagazet ryb (Mega Elixir x30)
Jakie ryby? Na Gagazet niewiele ich jest - to on jest tak prosty do odblokowania? Miałam go za pierwszym razem lae nie wiedziałam,za które stwory ^^'
filip

pomocy

Post autor: filip »

walczylem z duchami i w omega i w stolen cafe ;) i nie wypadl mi zaden przedmiot z no ecounters :((( pozatym ladnie prosze... gdzie znajde ostatnia czesc slownika al bhed... tak wiem - w omega ruins ale gdzie wkonkrenie ? mozecie mnie pokierowac? :) i gdzie znajde zbroje z 4 pustymi slotami...?
dziekuje slicznie za pomoc!
filip

tam zaraz na poczatku lokacji po prawej?

a co z no ecounters?
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

tam gdzie byly 4 skrzynie
filip

:]

czy w yscigu chocobo moge w nieskonczonosc zdobywac Wings to Discovery x30 ?
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Tylko raz :(
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”