FFX POMOC, część druga
Moderator: Moderatorzy
rada...
mam prosbe.. mozecie udzielic mi rady... chodzi o to ze jestem juz w dosc zaawansowanym stadium gry i musze sie przyznac ze kompletnie nie walczylem khimarim... i teraz mam problem bo jest bardzo cienki ,po drugie w siatce jest tak polozony ze nie ma swojej drogi wiec wzialem mu droge maga i teraz potrzebuje go jako wojownika i chcialbym go jak najszybciej podszkolic... pomozecie? moze gdzies moge znales jakies dopalki albo bossow... zastanawiam sie nad pojsciem do sin... moze tam podszkole wojownikow...
jezeli chodzi o quest z motylkami to najpierw wykonuje trase gdzie znajde polczlowieka ktory go zleca i jak go przejde to da mi znac czy jak? ten test jest straszny!!
gdzie znajde przedmiot z no ecounters??
dziekuje! jestescie swietni! bez was siedzialbym w macalmani najwyzej
jezeli chodzi o quest z motylkami to najpierw wykonuje trase gdzie znajde polczlowieka ktory go zleca i jak go przejde to da mi znac czy jak? ten test jest straszny!!
gdzie znajde przedmiot z no ecounters??
dziekuje! jestescie swietni! bez was siedzialbym w macalmani najwyzej

Odblokowałeś Omega Ruins na Airshipie? Tam są najlepsze potworki do ćwiczeń - po prostu biegaj dookoła sejwu i zdobywaj AP. Jeśli zawędrowałeś w nieodpowiednim kierunku na Sphere Gridzie, to użyj sfer,przenoszących go w inne miejsce (np Friend Sphere, przenoszące na miejsce jednego z członków drużyny lub Teleport - pewnie zdążyłeś się już w jakieś podczas gry zaopatrzyć)Gość pisze:mam prosbe.. mozecie udzielic mi rady... chodzi o to ze jestem juz w dosc zaawansowanym stadium gry i musze sie przyznac ze kompletnie nie walczylem khimarim... i teraz mam problem bo jest bardzo cienki ,po drugie w siatce jest tak polozony ze nie ma swojej drogi wiec wzialem mu droge maga i teraz potrzebuje go jako wojownika i chcialbym go jak najszybciej podszkolic... pomozecie?
Kimahri nie ma konkretnej drogi - skieruj go tam, gdzie Tidusa, bo tam jest najwięcej sfer z Strength i sporo z HP+200

Przy ostatnim motylku skończy się test i pojawi skarb, a poza tym to nie takie trudne - bywają większe hardkory.Gość pisze:ezeli chodzi o quest z motylkami to najpierw wykonuje trase gdzie znajde polczlowieka ktory go zleca i jak go przejde to da mi znac czy jak? ten test jest straszny!!
Omega Ruins lub Cavern of the stolen fayth - walcz z duchami(wraith itp)Gość pisze:gdzie znajde przedmiot z no ecounters??
o geezz... Khimari jest słaby ogólnie
ale jeżeli tak Ci zależy to idz i walcz wewnatrz sina i warto zdobyc dla niego celestiala... wierz mi że da się to przejść :]...
Możesz też powalczyć na monster arena ale ja radziłbym jednak sin bo i tak możesz sie cofnąc do airshipa w każdym momencie... więc do walki!
wiem że możesz go sobie zrobic z 30x puryfing sals (chyba tak się pisze) a wyskakuja one (niestety bardzo rzadko) z zombiaka w zanarkand przed bitwa z yunalesca jeszcze przed trialsami z zombiaka ktory ma miotacz ognia - musisz go poprostu okraśc... ale odrazu mówie że nie wyrobisz się w rok... ja Ci tutaj nie pomogę... mi wyskoczył pierścień z tą cechą w mt.gagazet...

Możesz też powalczyć na monster arena ale ja radziłbym jednak sin bo i tak możesz sie cofnąc do airshipa w każdym momencie... więc do walki!
wiem że możesz go sobie zrobic z 30x puryfing sals (chyba tak się pisze) a wyskakuja one (niestety bardzo rzadko) z zombiaka w zanarkand przed bitwa z yunalesca jeszcze przed trialsami z zombiaka ktory ma miotacz ognia - musisz go poprostu okraśc... ale odrazu mówie że nie wyrobisz się w rok... ja Ci tutaj nie pomogę... mi wyskoczył pierścień z tą cechą w mt.gagazet...
Od potworków w Zanarkand najczęściej miałam Holy water i Candle of lifeHarris pisze:z zombiaka w zanarkand przed bitwa z yunalesca jeszcze przed trialsami z zombiaka ktory ma miotacz ognia

A gdzie tam słaby - ja go używałam na równi z innymi i jest bardzo pomocny - w FFX nie ma słabych postaci, siła zależy od częstości używania ich w walceHarris pisze:o geezz... Khimari jest słaby ogólnie n

A wystarczy spotkać jednego ducha i przy odrobinie szczęścia wyrzuci zbroję - po co okradać? To czasochłonne - pamiętam że za pierwszym razem miałam ze trzy zbroje z No Encounter jak wychodziłam z jaskini YojimboShimon pisze:zaden problem zdobyc 30 puryfying salts od tych kolesi z miotaczami w Zanarkand tylko trzeba miec odpowiednia zbroja tzn.miec Master Thief
Można złapać też 4 potworki typu dragon i dostać 99 puryfing salt na MA

Ostatnio zmieniony sob 06 sie, 2005 17:21 przez Ivy, łącznie zmieniany 1 raz.
mojoy pisze:Zeby odblokowac Nemezisa na Monster Arenie to trzeba zlapac kazdego potwora po 10 sztuk czy wystarczy pokonac wszesniejszych przeciwnikow na MA ?? Bo nie chcial bym tracic czasu lapiac potwory.
Nemesis - za złapanie wszystkich stworów z wczesniejszych aren i pokonanie wszystkich bossów (ale perfidnie to wyciąłem

czyli zapełnic arene w 100% i w 100% tego piwa trza wypic

albboo sam sobie zobacz :]
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=29
Ivy pisze:A wystarczy spotkać jednego ducha i przy odrobinie szczęścia wyrzuci zbroję - po co okradać? To czasochłonne - pamiętam że za pierwszym razem miałam ze trzy zbroje z No Encounter jak wychodziłam z jaskini Yojimbo
Można złapać też 4 potworki typu dragon i dostać 99 puryfing salt na MA n Ale to już raczej przy okazji, może masz juz złapane n
takk.. tylko nie wchodz do teleportu i poźniej nie cofaj sie czasami na pieszo bo dostaniesz bobuu.. ojj mocno będzie boleć.. i zgadnij od kogoGość pisze:gdzie znajde przedmiot z no ecounters??