FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Maester

Post autor: Maester »

Coś kiepsko patrzyłeś: znajdź go sobie na mapie:

http://db.gamefaqs.com/console/ps2/file ... ere_na.gif
adam

help

Post autor: adam »

ten link nie chodzi... prosilbym o podanie go jeszcze raz poprawnie
adam

help

Post autor: adam »

rzeczywiscie.. otwieralem to w firefoxie a to jest przeznaczone na exploler... mam jseszcze jedna mala prosbe... chodzi mi o podstawowy sphere grid..
SnakeEyes

Post autor: SnakeEyes »

Mam kolejne pytanko. W opisie na Krypcie jest wspomniane ze za znalezienie wszystkich dziennikow Al Bread dostanie sie specjalna nagrode od Rina. Mam juz wszystkie tylko powiedcie mi gdzie ja teraz tego Rina znajde ?
filip

rada...

Post autor: filip »

mam prosbe.. mozecie udzielic mi rady... chodzi o to ze jestem juz w dosc zaawansowanym stadium gry i musze sie przyznac ze kompletnie nie walczylem khimarim... i teraz mam problem bo jest bardzo cienki ,po drugie w siatce jest tak polozony ze nie ma swojej drogi wiec wzialem mu droge maga i teraz potrzebuje go jako wojownika i chcialbym go jak najszybciej podszkolic... pomozecie? moze gdzies moge znales jakies dopalki albo bossow... zastanawiam sie nad pojsciem do sin... moze tam podszkole wojownikow...

jezeli chodzi o quest z motylkami to najpierw wykonuje trase gdzie znajde polczlowieka ktory go zleca i jak go przejde to da mi znac czy jak? ten test jest straszny!!

gdzie znajde przedmiot z no ecounters??

dziekuje! jestescie swietni! bez was siedzialbym w macalmani najwyzej :PP
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Gość pisze:mam prosbe.. mozecie udzielic mi rady... chodzi o to ze jestem juz w dosc zaawansowanym stadium gry i musze sie przyznac ze kompletnie nie walczylem khimarim... i teraz mam problem bo jest bardzo cienki ,po drugie w siatce jest tak polozony ze nie ma swojej drogi wiec wzialem mu droge maga i teraz potrzebuje go jako wojownika i chcialbym go jak najszybciej podszkolic... pomozecie?
Odblokowałeś Omega Ruins na Airshipie? Tam są najlepsze potworki do ćwiczeń - po prostu biegaj dookoła sejwu i zdobywaj AP. Jeśli zawędrowałeś w nieodpowiednim kierunku na Sphere Gridzie, to użyj sfer,przenoszących go w inne miejsce (np Friend Sphere, przenoszące na miejsce jednego z członków drużyny lub Teleport - pewnie zdążyłeś się już w jakieś podczas gry zaopatrzyć)
Kimahri nie ma konkretnej drogi - skieruj go tam, gdzie Tidusa, bo tam jest najwięcej sfer z Strength i sporo z HP+200 ;)
Gość pisze:ezeli chodzi o quest z motylkami to najpierw wykonuje trase gdzie znajde polczlowieka ktory go zleca i jak go przejde to da mi znac czy jak? ten test jest straszny!!
Przy ostatnim motylku skończy się test i pojawi skarb, a poza tym to nie takie trudne - bywają większe hardkory.
Gość pisze:gdzie znajde przedmiot z no ecounters??
Omega Ruins lub Cavern of the stolen fayth - walcz z duchami(wraith itp)
Harris

Post autor: Harris »

o geezz... Khimari jest słaby ogólnie ;) ale jeżeli tak Ci zależy to idz i walcz wewnatrz sina i warto zdobyc dla niego celestiala... wierz mi że da się to przejść :]...
Możesz też powalczyć na monster arena ale ja radziłbym jednak sin bo i tak możesz sie cofnąc do airshipa w każdym momencie... więc do walki!

wiem że możesz go sobie zrobic z 30x puryfing sals (chyba tak się pisze) a wyskakuja one (niestety bardzo rzadko) z zombiaka w zanarkand przed bitwa z yunalesca jeszcze przed trialsami z zombiaka ktory ma miotacz ognia - musisz go poprostu okraśc... ale odrazu mówie że nie wyrobisz się w rok... ja Ci tutaj nie pomogę... mi wyskoczył pierścień z tą cechą w mt.gagazet...
mojoy

Post autor: mojoy »

Zeby odblokowac Nemezisa na Monster Arenie to trzeba zlapac kazdego potwora po 10 sztuk czy wystarczy pokonac wszesniejszych przeciwnikow na MA ?? Bo nie chcial bym tracic czasu lapiac potwory.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Harris pisze:z zombiaka w zanarkand przed bitwa z yunalesca jeszcze przed trialsami z zombiaka ktory ma miotacz ognia
Od potworków w Zanarkand najczęściej miałam Holy water i Candle of life ;)
Harris pisze:o geezz... Khimari jest słaby ogólnie n
A gdzie tam słaby - ja go używałam na równi z innymi i jest bardzo pomocny - w FFX nie ma słabych postaci, siła zależy od częstości używania ich w walce ;)
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

zaden problem zdobyc 30 puryfying salts od tych kolesi z miotaczami w Zanarkand tylko trzeba miec odpowiednia zbroja tzn.miec Master Thief
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Shimon pisze:zaden problem zdobyc 30 puryfying salts od tych kolesi z miotaczami w Zanarkand tylko trzeba miec odpowiednia zbroja tzn.miec Master Thief
A wystarczy spotkać jednego ducha i przy odrobinie szczęścia wyrzuci zbroję - po co okradać? To czasochłonne - pamiętam że za pierwszym razem miałam ze trzy zbroje z No Encounter jak wychodziłam z jaskini Yojimbo
Można złapać też 4 potworki typu dragon i dostać 99 puryfing salt na MA ;) Ale to już raczej przy okazji, może masz juz złapane ;)
Ostatnio zmieniony sob 06 sie, 2005 17:21 przez Ivy, łącznie zmieniany 1 raz.
Harris

mojoy pisze:Zeby odblokowac Nemezisa na Monster Arenie to trzeba zlapac kazdego potwora po 10 sztuk czy wystarczy pokonac wszesniejszych przeciwnikow na MA ?? Bo nie chcial bym tracic czasu lapiac potwory.

Nemesis - za złapanie wszystkich stworów z wczesniejszych aren i pokonanie wszystkich bossów (ale perfidnie to wyciąłem :P)

czyli zapełnic arene w 100% i w 100% tego piwa trza wypic :P

albboo sam sobie zobacz :]

http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=29
Shimon
Cactuar
Cactuar

zalezy co komu szybciej idzie.mi szybciej szlo okradanie,za jedna walke mialem 4-5 Puryfying Salts,pare minut i juz.a na ducha niestety za bardzo nie trafialem,a tym bardziej na taka zbroje.juz Tonberry'ego mialem czesciej,heh
Harris

Ivy pisze:A wystarczy spotkać jednego ducha i przy odrobinie szczęścia wyrzuci zbroję - po co okradać? To czasochłonne - pamiętam że za pierwszym razem miałam ze trzy zbroje z No Encounter jak wychodziłam z jaskini Yojimbo
Można złapać też 4 potworki typu dragon i dostać 99 puryfing salt na MA n Ale to już raczej przy okazji, może masz juz złapane n
Gość pisze:gdzie znajde przedmiot z no ecounters??
takk.. tylko nie wchodz do teleportu i poźniej nie cofaj sie czasami na pieszo bo dostaniesz bobuu.. ojj mocno będzie boleć.. i zgadnij od kogo :P
Shimon
Cactuar
Cactuar

nic sie nie stanie jak sie cofnie,zawsze mozna uciec od tego pana
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”