Horrory

Wszystko związane z kinem; nowości, dobre filmy, aktorzy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Boni zajrzyj na allegro :]
osobiscie polecam normalne wydanie dvd,ladnie prezentuje sie na polce
no ale np http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59282522

a dark water z gazety tez juz jest na aukcjach
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

8 zyga?! Biorę!! Tylko na koszty przesyłki mnie nie stać :/ Ale jakoś wykombinuję

[ Dodano: Sro 03 Sie, 2005 ]
a nie, nie chcę, płatne z góry i konta... blee... Za dużo dodatkowego marnowania kasy :roll: A e-bannk... hmm... Sam nie wiem :roll:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

http://www.allegro.pl/search.php?string ... &country=1 tu masz inne..

jakby nei patrzec to wiekoszsc jest przelewm bo tak jest najwygodniej ale jak kto woli....mozesz sie dogadac z kims...coz..sprawe pozostaje Tobie do zalatwienia :]
wg mnie tak jest latwiej niz szukac w sklepach..chociaz na targach tez idzie kupic filmy z gazet..ale jak kto ma warunki ^^

dobra..koncze ;)

[ Dodano: Sro 03 Sie, 2005 16:58 ]
aha http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59037545 :]
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Akurat wtedy kiedy nie mam kasy :/

Anyway właśnie kupiłem Panią Domu :lol: Śmiesznie to trochę wygląda gdy przed Dark Water wyskakuje mi logo tej gazetki dla pań :lol:

Film obejrzałem, jest to pierwszy film Kojiego który miałem okazję obejrzeć w wer. japońskiej (Ringu 2 wyłączyłem w połowie). Film mi się podobał. Co prawda motyw sam w sobie jest bardzo podobny do tego z Ringu, ale inne jest rozwinięcie trochę... Heh, polecam. A co do wersji amerykańskiej... coś czuję że po DW jap. dadzą w am. wersji Happy End :roll: Ale zastanawia mnie co zrobią ze słynną pralką, której nie było w wersji japońskiej :]

Aha, sama gł. aktorka bardzo mi się spodobała i do tego ten szał... Heh... Nie ma to jak dzika wyjątkowość. ;)

[ Dodano: Czw 04 Sie, 2005 ]
Zestaw moich ulubionych wind się powiększył XD :
- The Eye
- Dark Water
-Shining

:wink:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Dark Water uważam za nudziarstwo. Fabuła dośc ciekawa i scenę z mieszkaniem w deszczu, uważam za genialną, ale nic poza tym. Byłam na tym w kinie i tylko dzięki winku i towarzystwu przetrwałam pierwszą godzinę. Kapie i kapie i kapi, no kurcze. -_-' Nie dla mnie Dark Water, ale tez dzisiaj kupiłam "Panią domu" dla tego filmu specjalnie -_-'
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Ale nie tylko kapiąca woda budziła nastrój. Zakład? :wink:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:Ale nie tylko kapiąca woda budziła nastrój. Zakład? Wink
Tja wiem. Korytarz, dach, czerwona torebka, winda....dla mnie było to zbyt nudne. Ja rozumiem "budowanie napięcia", ale przez całą godzine jak film trwa półtorej? No bez przesady -_-
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

oho..moja informacja sie przydala ^^

Boni pisze:jest to pierwszy film Kojiego który miałem okazję obejrzeć w wer. japońskiej (Ringu 2 wyłączyłem w połowie).
hideo nakata jest rezyserem! koji suzuki to ksiazke napisal ^^
ps.ej no...ringu 2 nie byl taki zly:]

co do dark water..jedynie zakonczenia moge sie doczepic,poza tym film mi sie podobal

[ Dodano: Czw 04 Sie, 2005 21:55 ]
aha..Boni koniecznie zaopatrz sie w Drabine Jakubowa!
film ktorym inspirowali sie tworcy SH!
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Garnet pisze:aha..Boni koniecznie zaopatrz sie w Drabine Jakubowa!
film ktorym inspirowali sie tworcy SH!
A to to gdzieś w jakimś numerze Pani sdomu, Tiny, jest dostępne? :D rotfl

Anyway dobzie :]

ps. Mam szansę kupić Ciemność, ale sam nie wiem czy warto... Film przecie oglądałem, a kasę mogę przeznaczyć na coś czego jeszcze nie miałem, toteż odpuszczam darknessa.... Buu... :( :]

Garnet pisze:
co do dark water..jedynie zakonczenia moge sie doczepic,poza tym film mi sie podobal
A to to ta

Kod: Zaznacz cały

kobieta jest naprawdę jej matką? 
Jeśli tak to dziwne... Aha, nie rozumiem tego stwierdzenia Ikuko które pada na końcu... Chcieli dać zdanie, żeby widz doznał jakiegoś katarsis ale nici im z tego :cry:

Garnet pisze:ps.ej no...ringu 2 nie byl taki zly:]
Poprzewijałem do końcowej sceny... Bardziej się bałem tej z jap. wersji niż z am. ale tak czy owak twarzyczka dennie wykonana... Ale o czym ja tu ;) :]

Go Go Yubari pisze:Korytarz, dach, czerwona torebka, winda...
Dla mnie najfajniejszy był gaszony papieros. :>

[ Dodano: Pią 05 Sie, 2005 ]
ps. Czy grudge u mnie pójdzie? znaczy się ju-on.
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:A to to gdzieś w jakimś numerze Pani sdomu, Tiny, jest dostępne?
niestety nie,tylko na pelnym dvd,kiedys lecialo na tv4..ale i tak nie masz tego programu :] wiec ze puszca keidys na publicznej tv nie ma sie co ludzic...

Boni pisze:Jeśli tak to dziwne... Aha, nie rozumiem tego stwierdzenia Ikuko które pada na końcu... Chcieli dać zdanie, żeby widz doznał jakiegoś katarsis ale nici im z tego
wlasciwie to zalezy od tego jak zinterpretujesz film/ze to wszystko po prostu z powodu choroby umyslowej etc..etc../,moja kolezanka np w ogole nie wpadla na pomysl ze ona moze byc jej matka..dlatego zakonczenie ma u mnie malu minus..ten powrot Ikuko do domu..brakuje tu czegos

Boni pisze:Czy grudge u mnie pójdzie? znaczy się ju-on.
z tego co wiem jest tylko na regionie 3 ..wiec nie pojdzie,bez przerobki badz odpowiedniego zlamania regionu
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Garnet pisze:.brakuje tu czegos
Ja bym wolał, gdyby np. Ikuko została z matką etc. Np poszła się utopić czy coś w ten deseń, a tak przyszła, pogadali jak to fajnie było i potem sobie poszła :lol:

Jeśli chodzi o mnie to mi się wydaje że matka ikuko tak powiedziała do tej dzieweczki zmarłej w windzie gdyż uznała że tylko tak może zaspokoić jej smutek/gniew. Podobnie myślała Rachel w ringu amerykańskim...

Kod: Zaznacz cały

w Strasznym filmie też. XD
Garnet pisze:z tego co wiem jest tylko na regionie 3 ..wiec nie pojdzie,bez przerobki badz odpowiedniego zlamania regionu
Bu... W takim razie czekam na uśmiech losu :grin:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

napewno w amerykanskim waterze dadza wszystko podane na tacy :roll:
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Garnet pisze:napewno w amerykanskim waterze dadza wszystko podane na tacy
Ja myślę za to, że może być straszniejszy :>
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Czytałam recenzje, z których wynika jasno, że amerykanie wszystko to, co było do "wyjecia" z filmu przez widza, wyjęli. Widać amerykanie są za głupi, zeby zrozumieć najprostsze rzeczy, więc trzeba im wszystko od A z Z wytłumaczyć. Dark Water i tak był zbyt oczywisty i nudny, a co dopiero, gdy się zacznie wszystko tłumaczyć. Klęske przewiduję. :roll:
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

No ale klima zostaje przynajmniej :>

Heh, tak czy owak może te filmy są straszne, ale nic nie przebije nostalgii z Tale'a. Heh, buuuu :(

Zastanawiam się jak idą prace nad rzekomym polskim horrorem. :lol:

[ Dodano: Sob 06 Sie, 2005 ]
Ps. Zapomniałem polecić, a może polecałem whatever, Shuttera :) Horrorek koreański czy jakiś tam. ;]

[ Dodano: Sob 06 Sie, 2005 ]
właśnie znalazłem masę trailerów z Dark water... O_o' Każdy z nich ma nazwę innej sceny to jakby nie patrzeć jak wszystkie obejrzę to będę znał cały film O_O.... Erm, po raz pierwszy zrezygnuję z tej przyjemności, wystarczy że się zjechałem na trailerach Ring TwO....
glamorous vamp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kino”