Horrory
Moderator: Moderatorzy
http://www.allegro.pl/search.php?string ... &country=1 tu masz inne..
jakby nei patrzec to wiekoszsc jest przelewm bo tak jest najwygodniej ale jak kto woli....mozesz sie dogadac z kims...coz..sprawe pozostaje Tobie do zalatwienia :]
wg mnie tak jest latwiej niz szukac w sklepach..chociaz na targach tez idzie kupic filmy z gazet..ale jak kto ma warunki ^^
dobra..koncze
[ Dodano: Sro 03 Sie, 2005 16:58 ]
aha http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59037545 :]
jakby nei patrzec to wiekoszsc jest przelewm bo tak jest najwygodniej ale jak kto woli....mozesz sie dogadac z kims...coz..sprawe pozostaje Tobie do zalatwienia :]
wg mnie tak jest latwiej niz szukac w sklepach..chociaz na targach tez idzie kupic filmy z gazet..ale jak kto ma warunki ^^
dobra..koncze

[ Dodano: Sro 03 Sie, 2005 16:58 ]
aha http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59037545 :]
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Akurat wtedy kiedy nie mam kasyGarnet pisze: aha http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59037545 :]

Anyway właśnie kupiłem Panią Domu

Film obejrzałem, jest to pierwszy film Kojiego który miałem okazję obejrzeć w wer. japońskiej (Ringu 2 wyłączyłem w połowie). Film mi się podobał. Co prawda motyw sam w sobie jest bardzo podobny do tego z Ringu, ale inne jest rozwinięcie trochę... Heh, polecam. A co do wersji amerykańskiej... coś czuję że po DW jap. dadzą w am. wersji Happy End

Aha, sama gł. aktorka bardzo mi się spodobała i do tego ten szał... Heh... Nie ma to jak dzika wyjątkowość.

[ Dodano: Czw 04 Sie, 2005 ]
Zestaw moich ulubionych wind się powiększył

- The Eye
- Dark Water
-Shining

glamorous vamp
- Go Go Yubari
- Ifrit
Dark Water uważam za nudziarstwo. Fabuła dośc ciekawa i scenę z mieszkaniem w deszczu, uważam za genialną, ale nic poza tym. Byłam na tym w kinie i tylko dzięki winku i towarzystwu przetrwałam pierwszą godzinę. Kapie i kapie i kapi, no kurcze. -_-' Nie dla mnie Dark Water, ale tez dzisiaj kupiłam "Panią domu" dla tego filmu specjalnie -_-'
- Go Go Yubari
- Ifrit
oho..moja informacja sie przydala ^^
ps.ej no...ringu 2 nie byl taki zly:]
co do dark water..jedynie zakonczenia moge sie doczepic,poza tym film mi sie podobal
[ Dodano: Czw 04 Sie, 2005 21:55 ]
aha..Boni koniecznie zaopatrz sie w Drabine Jakubowa!
film ktorym inspirowali sie tworcy SH!
hideo nakata jest rezyserem! koji suzuki to ksiazke napisal ^^Boni pisze:jest to pierwszy film Kojiego który miałem okazję obejrzeć w wer. japońskiej (Ringu 2 wyłączyłem w połowie).
ps.ej no...ringu 2 nie byl taki zly:]
co do dark water..jedynie zakonczenia moge sie doczepic,poza tym film mi sie podobal
[ Dodano: Czw 04 Sie, 2005 21:55 ]
aha..Boni koniecznie zaopatrz sie w Drabine Jakubowa!
A to to gdzieś w jakimś numerze Pani sdomu, Tiny, jest dostępne? :D rotflGarnet pisze:aha..Boni koniecznie zaopatrz sie w Drabine Jakubowa!
Anyway dobzie :]
ps. Mam szansę kupić Ciemność, ale sam nie wiem czy warto... Film przecie oglądałem, a kasę mogę przeznaczyć na coś czego jeszcze nie miałem, toteż odpuszczam darknessa.... Buu...

A to to taGarnet pisze:
Kod: Zaznacz cały
kobieta jest naprawdę jej matką?

Poprzewijałem do końcowej sceny... Bardziej się bałem tej z jap. wersji niż z am. ale tak czy owak twarzyczka dennie wykonana... Ale o czym ja tuGarnet pisze:ps.ej no...ringu 2 nie byl taki zly:]

Dla mnie najfajniejszy był gaszony papieros.Go Go Yubari pisze:Korytarz, dach, czerwona torebka, winda...

[ Dodano: Pią 05 Sie, 2005 ]
ps. Czy grudge u mnie pójdzie? znaczy się ju-on.
glamorous vamp
niestety nie,tylko na pelnym dvd,kiedys lecialo na tv4..ale i tak nie masz tego programu :] wiec ze puszca keidys na publicznej tv nie ma sie co ludzic...Boni pisze:A to to gdzieś w jakimś numerze Pani sdomu, Tiny, jest dostępne?
wlasciwie to zalezy od tego jak zinterpretujesz film/ze to wszystko po prostu z powodu choroby umyslowej etc..etc../,moja kolezanka np w ogole nie wpadla na pomysl ze ona moze byc jej matka..dlatego zakonczenie ma u mnie malu minus..ten powrot Ikuko do domu..brakuje tu czegosBoni pisze:Jeśli tak to dziwne... Aha, nie rozumiem tego stwierdzenia Ikuko które pada na końcu... Chcieli dać zdanie, żeby widz doznał jakiegoś katarsis ale nici im z tego
z tego co wiem jest tylko na regionie 3 ..wiec nie pojdzie,bez przerobki badz odpowiedniego zlamania regionuBoni pisze:Czy grudge u mnie pójdzie? znaczy się ju-on.
Ja bym wolał, gdyby np. Ikuko została z matką etc. Np poszła się utopić czy coś w ten deseń, a tak przyszła, pogadali jak to fajnie było i potem sobie poszłaGarnet pisze:.brakuje tu czegos

Jeśli chodzi o mnie to mi się wydaje że matka ikuko tak powiedziała do tej dzieweczki zmarłej w windzie gdyż uznała że tylko tak może zaspokoić jej smutek/gniew. Podobnie myślała Rachel w ringu amerykańskim...
Kod: Zaznacz cały
w Strasznym filmie też. XD
Bu... W takim razie czekam na uśmiech losuGarnet pisze:z tego co wiem jest tylko na regionie 3 ..wiec nie pojdzie,bez przerobki badz odpowiedniego zlamania regionu

glamorous vamp
- Go Go Yubari
- Ifrit
Czytałam recenzje, z których wynika jasno, że amerykanie wszystko to, co było do "wyjecia" z filmu przez widza, wyjęli. Widać amerykanie są za głupi, zeby zrozumieć najprostsze rzeczy, więc trzeba im wszystko od A z Z wytłumaczyć. Dark Water i tak był zbyt oczywisty i nudny, a co dopiero, gdy się zacznie wszystko tłumaczyć. Klęske przewiduję. 

No ale klima zostaje przynajmniej 
Heh, tak czy owak może te filmy są straszne, ale nic nie przebije nostalgii z Tale'a. Heh, buuuu
Zastanawiam się jak idą prace nad rzekomym polskim horrorem.
[ Dodano: Sob 06 Sie, 2005 ]
Ps. Zapomniałem polecić, a może polecałem whatever, Shuttera
Horrorek koreański czy jakiś tam. ;]
właśnie znalazłem masę trailerów z Dark water... O_o' Każdy z nich ma nazwę innej sceny to jakby nie patrzeć jak wszystkie obejrzę to będę znał cały film O_O.... Erm, po raz pierwszy zrezygnuję z tej przyjemności, wystarczy że się zjechałem na trailerach Ring TwO....

Heh, tak czy owak może te filmy są straszne, ale nic nie przebije nostalgii z Tale'a. Heh, buuuu

Zastanawiam się jak idą prace nad rzekomym polskim horrorem.

Ps. Zapomniałem polecić, a może polecałem whatever, Shuttera

właśnie znalazłem masę trailerów z Dark water... O_o' Każdy z nich ma nazwę innej sceny to jakby nie patrzeć jak wszystkie obejrzę to będę znał cały film O_O.... Erm, po raz pierwszy zrezygnuję z tej przyjemności, wystarczy że się zjechałem na trailerach Ring TwO....
glamorous vamp