Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

No... ma... wie co dobre!!! :D Wiedziałam, ze się o to przyczepicie, ale... ;)
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Kermi pisze:I widzę Ivy, ze masz bardzo dobry gust muzyczny... n
Cierń pisze:Bardzo dobry, czyli jaki ??? Chyba chodziło Tobie o to, że ma gust muzyczny podobny do Twojego Wink
To rzecz subiektywna - wielbiciel techno może by się nie zgodził ;) Dziękuję Kermi.

Zapomniałam tu jeszcze dorzucić muzykę z Hellsinga - chociaż japońskie tytuły są nie do powtórzenia, a teksty to dla mnie zagadka ^^ - i tak polecam, bo oryginalna składanka.
Kermi pisze:Gorillaz jest extra... znam ich od samego początku, pierwszego nagranka
Każdy ich wtedy znał , bo Clint Eatwood to utwór, którego się tak łatwo przeoczyć nie da ;)
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Ivy pisze:bo Clint Eatwood to utwór, którego się tak łatwo przeoczyć nie da
Tytułu nie kojarze ale słyszałem kiedyś jakiś kawałek. Coś tam było I've got the cool shoe shine, czy jakoś tak :) Ogólnie to jakieś to mdłe było. Ludziom lubiącym lżejszą muzykę polecam Normalsów, świetną płytkę mają. Grają rocka, ale dosyć ambitnego.
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Widzę w ankiecie, że nikt z piszących na tym forum nie uwielbia reggae. Ja czasami lubię sobie posłuchać Boba Marleya. Jest to jedyny wykonawca tego gatunku muzyki, którego lubię. W szczególności kawałki: "Bad Boys", "Iron Lion Zion", "Buffalo Soldiers" i jeszce kilka innych. Oczywiście moim ulubionym zespołem, gdzie zawsze to podkreślam, jest Godsmack :D
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Godsmack bardzo fajny to fakt (ile oni wydali płytek?? Ja posiadam tylko Faceless). Ostatnio dorwałem płytke Mudvayne (w TV leci kawałek Happy?, chyba najspokojniejszy z całej płytki ale zjefajny ;) ) i Drowning Pool. Polecam tym którzy gustują w takiej muzyce (metal - chyba :D nie umiem oceniać gatunków...)
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Jaco pisze:Godsmack bardzo fajny to fakt (ile oni wydali płytek?? Ja posiadam tylko Faceless)
Do dzisiaj wydali 4 albumy studyjne (Godsmack, Awake, Faceless, The Other Side), wszystkie posiadam oraz 3 koncertowe DVD (Smack This, Live, Changes)
Widać w nich ewolucję zespołu (każda płyta jest inna; ma swój własny niepowtarzalny klimat) :twisted:
Jaco pisze:Drowning Pool. Polecam tym którzy gustują w takiej muzyce (metal - chyba n nie umiem oceniać gatunków...)

A którą płytę?? Sinner, czy Desensitized (różnią się one głownie wokalistą. Płyta Sinner jest starsza i wokal jest tam super, jednak wokalista został zastrzelony :sad: . Desensistized jest dobra, ale nowy wokalista jest gorszy od poprzednika)

Noo oczywiście Mudvayne też daje rady, jednak podoba mi się bardziej ich album L.D. 50
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Cierń pisze:A którą płytę?? Sinner, czy Desensitized (różnią się one głownie wokalistą. Płyta Sinner jest starsza i wokal jest tam super, jednak wokalista został zastrzelony . Desensistized jest dobra, ale nowy wokalista jest gorszy od poprzednika)
Sinner. Wokal jest świetny to fakt. Rozumiem że na drugiej płytce grają podobnie.
pho3n1x

Cierń pisze:(Godsmack, Awake, Faceless, The Other Side)
No tak, tylko że "The other side" jest akustyczną płytką i nie każdemu może się spodobać. Mudvayna mam całą dyskografię, podobnie z resztą Drowninga (czyli 2 płytki :) ). Mi się podobają oba albumy Pool'a. Chociaż nie ma to jak... let the bodies hit the floor ! :D
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

pho3n1x pisze:No tak, tylko że "The other side" jest akustyczną płytką i nie każdemu może się spodobać.
Mi osobiście się bardzo podoba The Othrer Side. I bardzo żałuję, że to tylko EP-ka. mogli zrobić LP, ale może wtedy nie miałaby takiego niepowtarzalnego klimatu...
Sam już nie wiem :wink:
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

pho3n1x pisze:
Ivy pisze:bo Clint Eatwood to utwór, którego się tak łatwo przeoczyć nie da
Tytułu nie kojarze ale słyszałem kiedyś jakiś kawałek. Coś tam było I've got the cool shoe shine, czy jakoś tak :) Ogólnie to jakieś to mdłe było.
To nie jest "Clint Eastwood", to "19-2000" ;) Ja bardzo lubię ten kawałek, a teledysk jest extra... Gorillaz jadą swoim Jipem (jak to się pisze??) i gonią ich UFO i jakieś jeszcze łosie łażą. A ten kawałek co podałeś leci tak: "Get the cool, get the cool shoe shine..." Fajny kawałek :D Ale, zebyś nie słyszał "clint eastwood"??
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
pho3n1x

Nie chce mi się nowego tematu zakładać na jedno pytanie, więc zadam tutaj. Niech każdy kto jedzie na Woodstock podniesie rękę... a potem niech napisze czy podniósł :D. A tak bez wyglupów to: Kto jedzie na Wood'a? ? ?
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

:580: Ja podniosłem ale tylko do połowy.... Zależy czy będe miał transport (bo jakoś nie bawi mnie jazda pociągiem ;) )
pho3n1x

No ja jadę już 3 sierpnia żeby uniknąć tłoku w pociągu i pobiwakować trochę przed :). Jak coś to wpadaj 3, będziemy od popołudnia.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

pho3n1x pisze:A tak bez wyglupów to: Kto jedzie na Wood'a? ? ?
eee...tam wpadajcie na castle party ;] heh rownie dobrze po cp mozna od razu jechac na woodstock,heh
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Woodstock rlz. Tylko w tym roku jakiś taki sobie chyba będzie. Coma się zgłosiła i ich nie wzieli trochę słabo. Poza tym Huntera nie będzie (chociaż jest możliwość, że panowie wystąpią jako niespodzianka :twisted: ). Ale chyba wpadnę (tylko tym razem musimy jakiś bardziej wytrzymały samochód skombinować, bo w zeszłym roku dojechaliśmi do Kostrzyna, ale już nie wyjechaliśmy :D )
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”