Your location in world of FF

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

ludek

Post autor: ludek »

ja bym mógł mieszkać w Moogle Village z FF5 :) takie to urocze miejsce - ładny las, dużo uroczych stworzonek itp. mógłbym też mieszkać w Cosmo Canyon bo tam panuje taka spokojn atmosfera
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Lucrecia pisze:Ja bym nie chciała. XD Te kolorki są takie... psychodeliczne. XD Powodują u mnie odruch zwrotny. Poza tym... mieszkanie w towarzystwie Grubego Chocobo!? Garnet, jesteś absolutnie pewna? XD
wszystko da sie 'przemeblowac'XD

Lucrecia pisze:Hm, za to Balamb Garden jak najbardziej. Dużo młodych ludzi, wolnej przestrzeni, zieleń, rozbudowana infrastruktura, wygodne sypialnie i ładna stołówka. n Z zewnątrz też wygląda ślicznie; nie wiedzieć czemu, lubię takie kolory. ^^
i towarzysz w piwnicy XD dla mnie garden to taki internat...wole przestrzenne miejsca :]

Boni pisze:Niby taka niepozorna wioska a ma ten mroczny klimat n
no,jaka klimatyczna ^^XD ale kradna beczki z alexnadri! ;)
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Garnet pisze:ale kradna beczki z alexnadri
A czy to alexandria im ich nie wysyła? :P
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Dali to wiocha, ale za to jaka klimatyczna XD Ja bym wolała mieszkać właśnie w takiej Alexandrii - piękna architektura, przestronny pałac. Ale te wszystkie zamachy, aż strach :lol:
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

Zapomniałam o Eshtar!! Ktoś o tym wspaniałym mieście (?) wspomniał w którymś z tematów... To jest wspaniałe miasto... wszystko pod ręką, jeszcze takie wielkie, rozbudowane, ładna muzyczka leciała... No ludzie!! Cudo!! :grin:
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

A mi się Eshtar nie spodobało. Wystarczyło mi to, że ludzie tam musza chodzić w takiś śmiesznych fatałaszkach. Po za tym, nic tak na prawdę ciekawego w tym mieście nie ma.
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

A 20 tonowy kloc przelatujący nad miastem raz na jakiś czas to nie jest nic ciekawego :?: ;) Ale ja za Eshtar też nie przepadam. Ludzie wydawali się jacyś sztywni i te ich zasady w Triple Triad :D Ale mieli fajnego burmistrza :D
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Heh... Ale mi się podoba to miasto i muzyczka, i dlatego chcę tam mieszkać! No - oprócz Balanb Garden... Zanarkand też by było dobre...
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Z miast odpowiadało by mi Bran Bal - w miarę spokojne, (choć nie do końca :D ) oryginalni XD mieszkańcy, tajemnicza atmosfera...Albo Madain Sari... Zanarkand to miasto przyszłości, chyba wolałabym mieszkać w jakimś bardziej baśniowym zakątku, jeśli bym miała wybór.

A muzyka na Terra (nie wiem, jak odmieniać) i w mieście Bran Bal te jest niesamowita - jedne z moich ulubionych ;)
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Gdzie jest Bran Bal?? Chyba w jakichś starszych Final'ach, co? Bo się nie spotkałam z tą nazwą... Madain Sari też fajne... W ogóle większość miast jest fajnych...
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Bran Bal jest położone na

Kod: Zaznacz cały

Terra. Jest to miasto Genome, stamtąd pochodzi pewna trójka bohaterów.
Jest w FF9, nie słyszałaś o nim? Jeśli mówisz o Madain Sari, to Bran Bal powinno być znajomą nazwą - dziwne. Jedno z miast, które najbardziej zapamiętałam :D
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Opisz to trochę, bo qrde nie kojarzę całkowicie :/ Na Terra??? Nie wiem... :/
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Ciężkie spoilery tu są, więc ci, którzy ff9 nie przechodzili, lepiej niech nie czytają ;)
Przecież na Terra

można było jedynie zwiedzić jedną miejscowość - Bran, Bal, miasto Genome (czyli tych z ogonami XD)W drodze do miasta Garnet zemdlała, widząc Invincible. 
Pochodzili z tej planety Zidane, Mikoto i Kuja. 
A później Terrę

zniszczył Kuja podczas Trance i część mieszkańców się ewakuowała na Invincible
Przechodziłaś FF9? Bo to ważny moment w grze.

pod koniec 3 płyty
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Coś chyba mi sie kojarzy... Grałam Faris, grałam... i to nie raz... Ale ostatnio to gdzieś 2 lata temu... wiesz... nie jestem takim specem od FF jak Ty czy inni forumowicze ;) A czekaj!!! Już chyba wiem!!! to jest to jedyne miasteczko w Terra tak??? takie z dziurą (chyba) na środku i tam same "Zidane'y" chodziły???
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Khem, khem, Kermi, zaznaczyłabym to jako spoiler.

Tam nie było chyba żadnej dziury. Po prostu było tam mnóstwo Genomes, podobnych do Zidane'a. A stamtąd jeszcze można było dotrzeć do Garlanda.
Co do miasteczek na Terra:

Nie wiem, czy jedyne, ale po prostu innego się nie zwiedzało. W końcu Terra to wielka planeta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”