Zdrowe odżywianie, zdrowy styl życia

Tutaj można toczyć rozmowy o zdrowym trybie życia, dawać porady, ro zmawiać o modzie i stylu.

Moderator: Moderatorzy

Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Proponuję kupować żywność dla niemowlaków (Bobufruty mniam), najzdrowsze bo najczystsze :)
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Gerbery to właśnie zupki dla niemowlaków są ;) Np. z łososiem i marchewką :D
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

bobofruty- pychota ;p

gerberów od pieluchy nie trawiłem :lol:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Proponuję kupować żywność dla niemowlaków (Bobufruty mniam), najzdrowsze bo najczystsze
Jadłam któreś jak chora byłam i były dobre :] (przynajmniej lekkostrawne i nie wymiotuje się po nich)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Cloud'er

Post autor: Cloud'er »

Nie wymieniajcie już tych wszystkich lodów, spghetti i innych takich, bo nie wytrzymam !!! BŁAGAM! Ja już od ponad miesiąca żyję na różnych papkach typu zmiksowane zupy (chińskie też), obiady itd. itp.. Tak marzę o jakimś porządnym obiedzie!!!
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Cloud'er pisze:Tak marzę o jakimś porządnym obiedzie!!!
To sobie ugotuj....:roll: nalesniki czy placki ziemniaczane każdy winien umieć robić.

Co do Gerberów to ja jadam tylko desery - jabłka z jagodami. mmmm ^_^
Cloud'er

Go Go Yubari pisze:To sobie ugotuj.... nalesniki czy placki ziemniaczane każdy winien umieć robić.
Ale tego nie zjem! Mam cały czas zamkniętą szczękę - zjem tylko to co przez szpary w zębach przejdzie!! :(
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Cloud'er pisze:Ale tego nie zjem! Mam cały czas zamkniętą szczękę - zjem tylko to co przez szpary w zębach przejdzie!!
Przegibane.... Spagetti ci się nie zmieści :D Nie no, rozumiem że to nic śmiesznego. Co ci się stało??
Cloud'er

Miałem wypadek samochodowy, w wyniku czego przypierniczyłem ostro w tapicerkę. Złamałem sobie przy tym górną szczękę, czyli okolice nosa (lekarze mówią, że się w jakiś dziwny sposób cofnęła). Miałem dość poważną operację przesunięcia tej kości, ale wszystko jest OK.

Tylko jak to z kośćmi bywa, musi być ona usztywniona. Dlatego założono mi coś w stylu aparatu stałego i niestety dzięki temu nie mogę ruszać szczęką.

Dodatkowo muszę nosić taki specjalny "aparat" (nie wiadomo jak to nazwać - lekarze mówią na to maska), zakładać go 3 godziny dziennie. Po co ? Ano po to że ta szczęka ma tendenje do cofania się, ten aparat i ją wyciąga do przodu.

Trochę to zgmatwane, ale niestety, zawsze muszą być jakieś trudności w życiu :(
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Cloud'er pisze:Nie wymieniajcie już tych wszystkich lodów, spghetti i innych takich, bo nie wytrzymam !!! BŁAGAM!
To nie czytaj tematu :roll: Jest o jedzeniu więc każdy pisze o tym :roll: Miałam dzisiaj naleśniki :] Pychota :] Takie podgrzewane dodatkowo z serem :] Mniammm.... :D
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Eiko pisze:To nie czytaj tematu Jest o jedzeniu więc każdy pisze o tym Miałam dzisiaj naleśniki :] Pychota :] Takie podgrzewane dodatkowo z serem :] Mniammm....
Nie masz serca Eiko :?: :D :D :D A ja też miałem naleśniki :D
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Cloud'er pisze:Miałem wypadek samochodowy, w wyniku czego przypierniczyłem ostro w tapicerkę. Złamałem sobie przy tym górną szczękę, czyli okolice nosa (lekarze mówią, że się w jakiś dziwny sposób cofnęła). Miałem dość poważną operację przesunięcia tej kości, ale wszystko jest OK.
Ou. Kaszki estle z malinami, morelami czy bananami też są dobre. Sama wcinam. Budyń, kisielek....

Cloud'er pisze:Dodatkowo muszę nosić taki specjalny "aparat" (nie wiadomo jak to nazwać - lekarze mówią na to maska), zakładać go 3 godziny dziennie. Po co ? Ano po to że ta szczęka ma tendenje do cofania się, ten aparat i ją wyciąga do przodu.
Ou. Współczuję. Ja na własne zyczenie sobie zakładam ortodontyczny, przezroczysty.... Miałam taki 7 lat temu, ale khe no tak czy inaczej zgryz dobry, ale szpara jest :/ Wtedy to się cięzko przyzwyczaić...też papki jadłam...więc poniekad rozumiem. Ale papki sa zdrowe zwykle.

Jaco, Eiko i co z tego co mieliscie na obiad? Temat jest o zdrowym odzywianiu się, więc się go trzymajcie, bo wyladuje w dziale OT, albo zaczną się ostrzeżenia.

Lato sprzyja zdrowemu żywieniu. świeze owoce, ważywa. Niedługo będzie najlepsza pora na słoneczniki.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Go Go Yubari pisze:ważywa
:lol: Go Go.... Ważywa powiadasz? :]

Ja osobiście jem warzywa. Ale jakie... Cóż, chyba pierwsze miejsce ma dobrze przyprawiony ogródkowy ogórek. Potem leci burak za to że słodki i dobry na krew no a potem jeszcze ew. marcheweczka.

No a teraz pytanie. Dlaczego końce ogórków i sałaty mają gorzki smak? Raz się mówi że szkodliwe zwiążki a raz że to spowodowane słońcem, albo że to duże nagromadzenie jakiś soli mineralnych... Heh, sam nie wiem czy wolno to jeść czy nie :?:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Za bardzo nie wiem od czego to ale w ogórkach to nie tylko końce. Nie raz trafił mi się cały gorzki. Jeść wolno (ja jak narazie jeszcze żyje ;) )
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Heh, wiesz, papierosy też wolno palić, wiesz co myśle ;]
glamorous vamp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie, styl życia”