Zdrowe odżywianie, zdrowy styl życia
Moderator: Moderatorzy
- Go Go Yubari
- Ifrit
Miałem wypadek samochodowy, w wyniku czego przypierniczyłem ostro w tapicerkę. Złamałem sobie przy tym górną szczękę, czyli okolice nosa (lekarze mówią, że się w jakiś dziwny sposób cofnęła). Miałem dość poważną operację przesunięcia tej kości, ale wszystko jest OK.
Tylko jak to z kośćmi bywa, musi być ona usztywniona. Dlatego założono mi coś w stylu aparatu stałego i niestety dzięki temu nie mogę ruszać szczęką.
Dodatkowo muszę nosić taki specjalny "aparat" (nie wiadomo jak to nazwać - lekarze mówią na to maska), zakładać go 3 godziny dziennie. Po co ? Ano po to że ta szczęka ma tendenje do cofania się, ten aparat i ją wyciąga do przodu.
Trochę to zgmatwane, ale niestety, zawsze muszą być jakieś trudności w życiu
Tylko jak to z kośćmi bywa, musi być ona usztywniona. Dlatego założono mi coś w stylu aparatu stałego i niestety dzięki temu nie mogę ruszać szczęką.
Dodatkowo muszę nosić taki specjalny "aparat" (nie wiadomo jak to nazwać - lekarze mówią na to maska), zakładać go 3 godziny dziennie. Po co ? Ano po to że ta szczęka ma tendenje do cofania się, ten aparat i ją wyciąga do przodu.
Trochę to zgmatwane, ale niestety, zawsze muszą być jakieś trudności w życiu

To nie czytaj tematuCloud'er pisze:Nie wymieniajcie już tych wszystkich lodów, spghetti i innych takich, bo nie wytrzymam !!! BŁAGAM!

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
- Go Go Yubari
- Ifrit
Ou. Kaszki estle z malinami, morelami czy bananami też są dobre. Sama wcinam. Budyń, kisielek....Cloud'er pisze:Miałem wypadek samochodowy, w wyniku czego przypierniczyłem ostro w tapicerkę. Złamałem sobie przy tym górną szczękę, czyli okolice nosa (lekarze mówią, że się w jakiś dziwny sposób cofnęła). Miałem dość poważną operację przesunięcia tej kości, ale wszystko jest OK.
Ou. Współczuję. Ja na własne zyczenie sobie zakładam ortodontyczny, przezroczysty.... Miałam taki 7 lat temu, ale khe no tak czy inaczej zgryz dobry, ale szpara jestCloud'er pisze:Dodatkowo muszę nosić taki specjalny "aparat" (nie wiadomo jak to nazwać - lekarze mówią na to maska), zakładać go 3 godziny dziennie. Po co ? Ano po to że ta szczęka ma tendenje do cofania się, ten aparat i ją wyciąga do przodu.

Jaco, Eiko i co z tego co mieliscie na obiad? Temat jest o zdrowym odzywianiu się, więc się go trzymajcie, bo wyladuje w dziale OT, albo zaczną się ostrzeżenia.
Lato sprzyja zdrowemu żywieniu. świeze owoce, ważywa. Niedługo będzie najlepsza pora na słoneczniki.
Go Go Yubari pisze:ważywa

Ja osobiście jem warzywa. Ale jakie... Cóż, chyba pierwsze miejsce ma dobrze przyprawiony ogródkowy ogórek. Potem leci burak za to że słodki i dobry na krew no a potem jeszcze ew. marcheweczka.
No a teraz pytanie. Dlaczego końce ogórków i sałaty mają gorzki smak? Raz się mówi że szkodliwe zwiążki a raz że to spowodowane słońcem, albo że to duże nagromadzenie jakiś soli mineralnych... Heh, sam nie wiem czy wolno to jeść czy nie

glamorous vamp