FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Nie da się go ominąć. Musisz go pokonać.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Ominąć się nie da, ale jest łatwy sposób na pokonanie- użyj Zanmato, umiejętności aeona Yojimbo. (tylko musisz mieć u kogoś w broni umiejętność first strike, bo można nie zdążyć)Zapłać mu odpowiednio dużo kasy i wykona ten cios uśmiercający od razu przeciwnika.

Będziesz mógł dostać się do świątyni po zwiedzeniu Highbridge.
SnakeEyes

Post autor: SnakeEyes »

No przedewszystkim dziekuje wszystkim za odpowiedzi. Dzisiaj sprawdze wasze rady jutro sie pochwale :]. (albo i nie)
OneWingedAngel Jestem w trakcie zaliczania kolejnych questow. Mam juz airshipa no i wiekszosc Celestical Weapons. Aeony wszystkie sa mi potrzebne do ostatecznej NIrvany broni dla Yuny. Szczerze to brakuje mi juz tylko dla Yuny i Aurona :].
P.S: Dobra a coto sa te "skarby" czego mam szukac konkretnie ?
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

SnakeEyes pisze:P.S: Dobra a coto sa te "skarby" czego mam szukac konkretnie ?
Skarby znajdują się w skrzyniach, w Cloister of Trials. Są to nagrody, które się dostaje po włożeniu Destruction Sphere w odpowiednie miejsce.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

OneWingedAngel pisze:SnakeEyes napisał/a:
S: Dobra a coto sa te "skarby" czego mam szukac konkretnie ?

Tylko niemów że niemasz anijednego.

Bo zdobycie każdego skarbu jest potrzebne do zdobycia Animy.

Zdobycie skarbów z poszczególnych świątyn jest w opisie.
.
Problem w tym, ze do Bevelle nie możesz wrócić i jak nie wziałeś skarbu za pierwszym razem, to z Animy nici. Więc jak nie masz skarbu z Bevelle to olej pozostałe. Chyba, ze chcesz je mieć tylko, zeby mieć.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

To z Bevelle jak się nie zdobędzie to koniec?? Jak ja nie zdobyłam to i tak miałam :roll:
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Eiko pisze:To z Bevelle jak się nie zdobędzie to koniec?? Jak ja nie zdobyłam to i tak miałam Rolling Eyes
Niemożliwe. Trzeba mieć skarby ze wszystkich świątyń, wtedy aktywuja one te posągi. Bez 1 skarbu nie da się wejść do Animy.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

A może zdobyłam, ale skarbu nie zdobyłam :roll: Bo jak się zdaje to tam Destruction Sphere trzeba zdobyć, żeby to przejść
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Eiko pisze:A może zdobyłam, ale skarbu nie zdobyłam
Eiko czy Ty umiesz czytać? NIE DA SIĘ zdobyć Animy bez skarbu z Bevelle. NIE DA SIĘ. Na górze są dwie skrzynie, więc mogłas otworzyć własciwą, a drugiej nie, ale musiałaś zdobyć skarb z Bevelle, zeby zdobyc Animę. Proste. Koniec.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Hmm są dwa skarby, ale tylko jeden się liczy, z tego co wiem. Skarbem jest Knight Lance, ale jest też skrzynia z HP Sphere.
SnakeEyes

Post autor: SnakeEyes »

Nie no Belive napewno mam.. w sumie narazie mam dwie pierwsze od gory z prawej strony..pozostalych (4 bodajze) mi brakuje tylko. Jak mowilem dziswja sie pobawie jutro zdam relacje ale itak dzieki.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Krakers pisze:Bevelle jest zawsze "wygrany", przynajmniej z punktu widzenia Animy. Nie trzeba po niego wracać.
Chyba dlatego, ze skarb leży w skrzyni u szczytu schodów, więc zawsze się go zabierze. W tej drugiej jest skarb, nieobowiązkowy, na to wychodzi.
dzuljet

Post autor: dzuljet »

moze tak i jest a moze to dlatego Bavelle jest zawsze "wygrany" bo nie mozna tam wrócic... hmmm ale ja z innym- mianowicie: nie potrafie wrócic do Djose a brakuje mi tego skarbu- pomocy nie moge tego spowrotem odnalezc:( a drugie pytanie brzmi : w Besaid jest scena kiedy atakuje nas Kimarhi a ma to miejsce pod takim ze tak powiem zadaszeniem jakby czy cus a tam na górze jest save i jakies skrzyneczki niespodzianki-jak tam dotrzec??? moze airship...jesli tak to moz ektos zna wspołrzedne??:) z gory dzieki:)

laik:)
dzuljet

Post autor: dzuljet »

Boshe !!!! nie moge tej lokacji ustawic.....czy ktos ma na to patent??
ciagle mi przeskakuje:(
ale dziex wielkie za podpowiedz:)

laik
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

OneWingedAngel pisze: To dodatkowa lokacja po wpisaniu namiarów w airshipie opcją search.

chyba x:29.688 y:73.073
Nie - to chyba chodzi o hasła, wpisane na Airshipie
dzuljet pisze:Boshe !!!! nie moge tej lokacji ustawic.....czy ktos ma na to patent??
Mam ci dać gotową odpowiedź? Lepiej podszkolić się w języku Al-Bhed i rozwiązać samemu zagadki..
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”