Dobra muzyka
Moderator: Moderatorzy
Odwróć cały sens tego zdania. Korn to jest twórca nu metalu, a linkin tak na prawdę się do niego nie zalicza, jest tylko jako taki lansowany w tv.Jaco pisze:Myślałem że jedynym nu-metalem jaki posiadam jest linkin i limb a tu słusze że i koRn i soad i (o dziwo) nawet disturbed to nu metal. Ale slipknot to już chyba nie...
Zajrzyj do tematu gotyk/metal, tam juz była podobna dyskusja.Jaco pisze:Teraz mam mętlik w głowie. Myślałem że jedynym nu-metalem jaki posiadam jest linkin i limb a tu słusze że i koRn i soad i (o dziwo) nawet disturbed to nu metal. Ale slipknot to już chyba nie...
Japo raz n-ty katuję RHCP i dochodzę za każdym razem do jednego wniosku - ten zespół nigdy się chyba nie nudzi

- Nienormalny_PS2
- Malboro
Cholera....co do Korna to nie wiem,ale zawsze czytałem i słyszałem,że LP to też n-m.pho3n1x pisze:Korn to jest twórca nu metalu, a linkin tak na prawdę się do niego nie zalicza, jest tylko jako taki lansowany w tv.
Jaco pisze:Teraz mam mętlik w głowie.
Ja się dołączam.Erelen_Galakar pisze:poza tym Jaco mam ten sam mętlik co ty
Właśnie,Slipknot - co to za rodzaj muzy w ogóleJaco pisze:Ale slipknot to już chyba nie...

Właśnie nie wiem jak to nazwać. Nie mam możliwości teraz posłuchania czegokolwiek ich wykonania... Nie pamiętam czy grają solówki, ale jeśli tak to może to być jakiś hip-hard-rock 
EDIT:
Głosuję za skończeniem dyskusji na temat "twórczości" lp i jej powiązać z nu metalem. Bo to chyba jakiś off się zrobił.

Pop - to się zgodze ale po co tu nazwe "nu metal" mieszać?Ivy pisze:Pop zwany nu-metalem
EDIT:
Głosuję za skończeniem dyskusji na temat "twórczości" lp i jej powiązać z nu metalem. Bo to chyba jakiś off się zrobił.
Bo tak się o tym zespole mówi w TV..gdziekolwiek by nie posłuchać. Dla mnie to pop i to jeszcze w złym stylu.pho3n1x pisze:ale po co tu nazwe "nu metal" miesz
No tak, mowa o dobrej muzyce, więc przychodzi mi na mysl Gorillaz - słucham w kółko i stwierdzam ,że to zespół bardzo nierówny pod względem muzyki i repertuaru..
Po raz pierwszy słyszę - może kiedyś się nawinie.pho3n1x pisze: Hmmm szukasz zespołu o bardzo zróżnicowanym stylu... zobacz Turbo, polski zespół. Klasyka ahhh zaczynali od lekkiego rock'a a kończą na... zobacz sama. Ja tam ich lubię, sentyment
Ja mam ostatnio dni muzyki filmowej - taki na przykład soundtrack z GITS Innocence - polecam na wieczór, bo muzyka klimatyczna. Oprócz tego OST z Bebopa - kawał dobrej muzyki, niekoniecznie japońskiej - całkiem spory album można uzbierać - od harmonijki ustnej po operowe Ave Maria ^^
Jaco pisze:To skoro LP to nie NuMetal to co to?? Może zapoczątkowali cos nowego :D
Ekhem... Z kumplami stwierdziliśmy, że LP to... boysband z gitarami!!!

Btw. Turbo to jest coś. Szczególnie jeżeli weźmiemy pod uwagę ich muzyczną "ewolucję"

"We carry death out of the village!"