Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Teraz mam mętlik w głowie. Myślałem że jedynym nu-metalem jaki posiadam jest linkin i limb a tu słusze że i koRn i soad i (o dziwo) nawet disturbed to nu metal. Ale slipknot to już chyba nie...
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Mi tam Korn nie pasuje na Nu metal, poza tym Jaco mam ten sam mętlik co ty :/
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Jaco pisze:Myślałem że jedynym nu-metalem jaki posiadam jest linkin i limb a tu słusze że i koRn i soad i (o dziwo) nawet disturbed to nu metal. Ale slipknot to już chyba nie...
Odwróć cały sens tego zdania. Korn to jest twórca nu metalu, a linkin tak na prawdę się do niego nie zalicza, jest tylko jako taki lansowany w tv.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Jaco pisze:Teraz mam mętlik w głowie. Myślałem że jedynym nu-metalem jaki posiadam jest linkin i limb a tu słusze że i koRn i soad i (o dziwo) nawet disturbed to nu metal. Ale slipknot to już chyba nie...
Zajrzyj do tematu gotyk/metal, tam juz była podobna dyskusja.

Japo raz n-ty katuję RHCP i dochodzę za każdym razem do jednego wniosku - ten zespół nigdy się chyba nie nudzi :)
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

pho3n1x pisze:Korn to jest twórca nu metalu, a linkin tak na prawdę się do niego nie zalicza, jest tylko jako taki lansowany w tv.
Cholera....co do Korna to nie wiem,ale zawsze czytałem i słyszałem,że LP to też n-m.
Jaco pisze:Teraz mam mętlik w głowie.
Erelen_Galakar pisze:poza tym Jaco mam ten sam mętlik co ty
Ja się dołączam.
Jaco pisze:Ale slipknot to już chyba nie...
Właśnie,Slipknot - co to za rodzaj muzy w ogóle :?:.
pho3n1x

Nienormalny_PS2 pisze:Właśnie,Slipknot - co to za rodzaj muzy w ogóle
Na ogół ludzie też zaliczają go do nu metalu, ale sami jego członkowie mówią o swojej muzyce "aggressive metal".
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

To skoro LP to nie NuMetal to co to?? Może zapoczątkowali cos nowego :D
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Jaco pisze:Może zapoczątkowali cos nowego n
Pop zwany nu-metalem - to ich styl ;)
pho3n1x

Właśnie nie wiem jak to nazwać. Nie mam możliwości teraz posłuchania czegokolwiek ich wykonania... Nie pamiętam czy grają solówki, ale jeśli tak to może to być jakiś hip-hard-rock :)
Ivy pisze:Pop zwany nu-metalem
Pop - to się zgodze ale po co tu nazwe "nu metal" mieszać?

EDIT:
Głosuję za skończeniem dyskusji na temat "twórczości" lp i jej powiązać z nu metalem. Bo to chyba jakiś off się zrobił.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

pho3n1x pisze:ale po co tu nazwe "nu metal" miesz
Bo tak się o tym zespole mówi w TV..gdziekolwiek by nie posłuchać. Dla mnie to pop i to jeszcze w złym stylu.

No tak, mowa o dobrej muzyce, więc przychodzi mi na mysl Gorillaz - słucham w kółko i stwierdzam ,że to zespół bardzo nierówny pod względem muzyki i repertuaru..
pho3n1x

Ivy pisze:espół bardzo nierówny pod względem muzyki i repertuaru..
Hmmm szukasz zespołu o bardzo zróżnicowanym stylu... zobacz Turbo, polski zespół. Klasyka ahhh zaczynali od lekkiego rock'a a kończą na... zobacz sama. Ja tam ich lubię, sentyment :)
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

pho3n1x pisze: Hmmm szukasz zespołu o bardzo zróżnicowanym stylu... zobacz Turbo, polski zespół. Klasyka ahhh zaczynali od lekkiego rock'a a kończą na... zobacz sama. Ja tam ich lubię, sentyment
Po raz pierwszy słyszę - może kiedyś się nawinie.

Ja mam ostatnio dni muzyki filmowej - taki na przykład soundtrack z GITS Innocence - polecam na wieczór, bo muzyka klimatyczna. Oprócz tego OST z Bebopa - kawał dobrej muzyki, niekoniecznie japońskiej - całkiem spory album można uzbierać - od harmonijki ustnej po operowe Ave Maria ^^
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Jaco pisze:To skoro LP to nie NuMetal to co to?? Może zapoczątkowali cos nowego :D

Ekhem... Z kumplami stwierdziliśmy, że LP to... boysband z gitarami!!! :twisted: Ogólnie nienawidzę tego zespołu za całokształt twórczośći (niech spłoną w piekle)

Btw. Turbo to jest coś. Szczególnie jeżeli weźmiemy pod uwagę ich muzyczną "ewolucję" :razz:
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

Gorillaz jest extra... znam ich od samego początku, pierwszego nagranka... super zespół... polecam... I widzę Ivy, ze masz bardzo dobry gust muzyczny... ;)
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Kermi pisze:Gorillaz jest extra... znam ich od samego początku, pierwszego nagranka... super zespół... polecam... I widzę Ivy, ze masz bardzo dobry gust muzyczny... n
Bardzo dobry, czyli jaki ??? Chyba chodziło Tobie o to, że ma gust muzyczny podobny do Twojego :wink:
"We carry death out of the village!"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”