no wlasnie,glos operowy a chory to calkiem co innegopho3n1x pisze:Bo chórów tam nie ma n Ale klimat i wokal tej babki. Ona się posługuje klasycznymi chóralnymi "zagrywkami" (wiem coś o tym :F ).
< nie sam wokal swiadczy o muzyce>
Moderator: Moderatorzy
Buahahahaha.... osoba to pisząca chyba nie bardzo wie o czym mówi. Żaden z tych zespołów nie zalicza się do nu metalu (no nad lb bym się zastanowił).Sephiria pisze:Zespoly takie jak Crazy Town(najnowsza plyta cudo!!!) Papa Roach , Limp Bizkit , Incubus (zwlaszcza s.c.i.e.n.c.e) , Kid Rock, Linkin Park no i troche Sugar Ray
pho3n1x/Gotyk&Metal pisze: Najważniejsza sprawa:
Sekcja rytmiczna - perkusja i bas są bardziej skomplikowane - rytmy często przypominające te w rapie, wyróżniają się spośród standardowej podwójnej stopy - jak to ma miejsce np. w KoЯnie. Gitara basowa natomiast jest bardzo dobrze słyszalna, czasami lepiej od rytmicznej, która zresztą też jest nisko strojona, często używa się gitar 7 strunowych (posiadających jeszcze jedną strunę niżej). Samych strun także używa się grubszych, przez co ich brzmienie jest zaniżone. Kosztem tego jednak w Nu Metalu bardzo rzadko występują solówki gitarowe. W nu metalu NIGDY nie występują wstawki a'la linkin pierd, czyli sekwencje klawiszowe wgrywane jednym przyciskiem Wink
Zespoły: KoЯn, Deftones, Disturbed, Drowning Pool, Slipknot, Soulfly, System of a Down, Clawfinger, i jeszcze wiele innych
Skoro tak odważnie i jednoznacznie sie wypowiadasz, że wiesz, to oczekuje dowodów w postaci definicji - nie wierze na słowo.pho3n1x pisze:Nie przestaniesz?? Ta definicja jest całkowicie złaaa. Mogę się założyć że ten kto to pisał wzorował swoje "wywody" na linkin smarku. A definicji pisać mi się nie chce... co ja słownik?
Pho3n1x no i teraz wszystko co napisałeś jest bzdurą. Jeśli definicja w jakimkolwiek momencie sama sobie przeczy to jest definicją złą. A ty nie dość, że wziąłeś definicję złą, to jeszcze ją zmodyfikowałeś i jako najważniejsze uważasz to co na dole. A gdyby tam była Britney Spears, to też wtedy to byłby nu metal. Super co nie. Z tego głupiego wszystkie twoje wywody tracą sens.Wyciołem kawałek ponieważ ta definicja momentami sama sobie przeczy, lista zespołów na dole WYRAŹNIE potwierdz to co mówię.
Ale może ją zbezcześcić. Ostatnio słuchałem jakiegoś fajnego kawałku, a tu nagle jakaś baba wchodzi z altem czy innym dnem, żeby to chociaż fajne było... Zbezcześciła totalnie utwór. Swoją drogą jak on się zwałGarnet pisze:< nie sam wokal swiadczy o muzyce>