Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

pho3n1x pisze:Bo chórów tam nie ma n Ale klimat i wokal tej babki. Ona się posługuje klasycznymi chóralnymi "zagrywkami" (wiem coś o tym :F ).
no wlasnie,glos operowy a chory to calkiem co innego
< nie sam wokal swiadczy o muzyce>
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Garnet pisze:< nie sam wokal swiadczy o muzyce>
Geez nie słuchasz (yy nie czytasz chyba dokładnie)... a z resztą już mi się nie chce pisać :/
Ale jedno muszę powiedzieć. [cut]
hmmm no dobra cofam to ostatnie :D niech wam będzie ..na to piwo :)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

No to jak to będzie z tą definicją?
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
pho3n1x

Nie przestaniesz?? Ta definicja jest całkowicie złaaa. Mogę się założyć że ten kto to pisał wzorował swoje "wywody" na linkin smarku. A definicji pisać mi się nie chce... co ja słownik? :)
Sephiria pisze:Zespoly takie jak Crazy Town(najnowsza plyta cudo!!!) Papa Roach , Limp Bizkit , Incubus (zwlaszcza s.c.i.e.n.c.e) , Kid Rock, Linkin Park no i troche Sugar Ray
Buahahahaha.... osoba to pisząca chyba nie bardzo wie o czym mówi. Żaden z tych zespołów nie zalicza się do nu metalu (no nad lb bym się zastanowił).

A z resztą masz (jak ekspert to ekspert :570: )
pho3n1x/Gotyk&Metal pisze: Najważniejsza sprawa:
Sekcja rytmiczna - perkusja i bas są bardziej skomplikowane - rytmy często przypominające te w rapie, wyróżniają się spośród standardowej podwójnej stopy - jak to ma miejsce np. w Ko&#1071;nie. Gitara basowa natomiast jest bardzo dobrze słyszalna, czasami lepiej od rytmicznej, która zresztą też jest nisko strojona, często używa się gitar 7 strunowych (posiadających jeszcze jedną strunę niżej). Samych strun także używa się grubszych, przez co ich brzmienie jest zaniżone. Kosztem tego jednak w Nu Metalu bardzo rzadko występują solówki gitarowe. W nu metalu NIGDY nie występują wstawki a'la linkin pierd, czyli sekwencje klawiszowe wgrywane jednym przyciskiem Wink
Zespoły: Ko&#1071;n, Deftones, Disturbed, Drowning Pool, Slipknot, Soulfly, System of a Down, Clawfinger, i jeszcze wiele innych
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Phoenix ładnie to tak walić definicje z netu, a podpisujac się swoim nickiem pod nimi?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Nu_metal Oraz fragment
"Sekcja rytmiczna - perkusja i bas są bardziej skomplikowane - rytmy często przypominające te w rapie, wyróżniają się spośród standardowej podwójnej stopy - jak to ma miejsce np. w Ko&#1071;nie. Gitara basowa natomiast jest bardzo dobrze słyszalna, czasami lepiej od rytmicznej, która zresztą też jest nisko strojona, często używa się gitar 7 strunowych (posiadających jeszcze jedną strunę niżej). Samych strun także używa się grubszych, przez co ich brzmienie jest zaniżone. Kosztem tego jednak w Nu Metalu bardzo rzadko występują solówki gitarowe, w przeciwieństwie do heavy metalu, w którym to jednak bas jest jedynie "tłem"."
oraz
"Najważniejsze Nu Metalowe zespoły to: Ko&#1071;n, Deftones, Disturbed, Drowning Pool, Slipknot, Soulfly, System of a Down, Clawfinger, Ill nino, Sevendust, Saliva i Mushroomhead."
Oj nieładnie. :roll:
pho3n1x

Go-Go-Yubari pisze:Phoenix ładnie to tak walić definicje z netu, a podpisujac się swoim nickiem pod nimi?
A kto się podpisuje ? ? Ani razu nie powiedziałem że to moja definicja, mówiłe tylko że takową podałem ! bleh
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

pho3n1x pisze:Nie przestaniesz?? Ta definicja jest całkowicie złaaa. Mogę się założyć że ten kto to pisał wzorował swoje "wywody" na linkin smarku. A definicji pisać mi się nie chce... co ja słownik?
Skoro tak odważnie i jednoznacznie sie wypowiadasz, że wiesz, to oczekuje dowodów w postaci definicji - nie wierze na słowo.

Co do definicji, to spory górny kawałek wyciąłeś - ten chyba najistotniejszy. Co prawda nu nie definiuje się (jak uważałam łaczenie hh z metalem, czy metalu z industrial), ale to jeden z rozpoznawalnych cech tego gatunku. Wycinając ten fragment wypaczasz definicje.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
pho3n1x

Wyciołem kawałek ponieważ ta definicja momentami sama sobie przeczy, lista zespołów na dole WYRAŹNIE potwierdz to co mówię. Żaden z nich nie jest połączeniem metalu z hh. Nu metal śledze już nie pamiętam od kiedy, z 8 lat będzie. Korn jest jednym z jego twórców, posłuchaj i powiedz czy w czym kolwiek to przypomina linkina. Są chyba tylko 2 piosenki z uczestnictwem Freda Dursta, i o jego wokalu można powiedzieć, że jest hh'opowy. Akurat zespoły wymienione znam dobrze i zaręczam, że z lp to nie ma nic wspólnego. Tylko o to mi chodzi. Nie lubie jak ktoś wsadza lp do tego samego worka z Korn'em, Drowning pool'em, soad'em, disturbed'em, slipknotem i resztą prawdziwych nu metalowych kapel.
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

pho3n1x - napisz zażalenie do gazet takich jak Bravo, popcorn itp. To tam pisali ciągle, ze nu-metal Linkin Park. Myślę, że większość ludzi się tym sugeruje...
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Wyciołem kawałek ponieważ ta definicja momentami sama sobie przeczy, lista zespołów na dole WYRAŹNIE potwierdz to co mówię.
Pho3n1x no i teraz wszystko co napisałeś jest bzdurą. Jeśli definicja w jakimkolwiek momencie sama sobie przeczy to jest definicją złą. A ty nie dość, że wziąłeś definicję złą, to jeszcze ją zmodyfikowałeś i jako najważniejsze uważasz to co na dole. A gdyby tam była Britney Spears, to też wtedy to byłby nu metal. Super co nie. Z tego głupiego wszystkie twoje wywody tracą sens.
pho3n1x

Erelen przeczytaj lepiej jeszcze raz mój ostatni post...
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Ale opierasz się o definicję, która jest zła, więc reszta wypowiedzi w tym momencie jest dla mnie nieważna (przeczytałem uważnie).
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Garnet pisze:< nie sam wokal swiadczy o muzyce>
Ale może ją zbezcześcić. Ostatnio słuchałem jakiegoś fajnego kawałku, a tu nagle jakaś baba wchodzi z altem czy innym dnem, żeby to chociaż fajne było... Zbezcześciła totalnie utwór. Swoją drogą jak on się zwał :? Whatever.

A co do definicji. Go-Go nie jeden phoenix tutaj wkejał z wikipedii teksty. ;)
glamorous vamp
pho3n1x

Przeczytałeś, przeczytałeś i nie zrozumiałeś... Napisałem, że definicja jest momentami sprzeczna... i chodziło mi o hh i lp. Sam opis jako takim jest poprawny. Ale chodzi o to, że lp nie pasuje do tego opisu. ehh wydaje mi się że jasno to wyjaśniłem 2 posty wyżej :wink:
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

A co do defincji. Skoro teoretycznie 2+2=3 to wg. mnie każda definicja ma sens.
glamorous vamp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”