FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Meetos

Post autor: Meetos »

Dobra dobra już się prosze nie nabijać. :)
Teraz to już wszystko jasne. Prawdopodobnie nie zauważyłem że mogę dać kamienie aby się tego nauczyć.
Pewnie zmylilo mnie to że od początku gry Dagger miała już wezwania tylko nie miałem MP aby ich używać.
hyniowy dziadek

Post autor: hyniowy dziadek »

Meetos pisze:Pewnie zmylilo mnie to że od początku gry Dagger miała już wezwania tylko nie miałem MP aby ich używać.
Na innej stronie gostek w opisie przejścia napisał, że przed pierwszym bossem (w Evil Forest) trenował tak długo, aż zebrał tyle mp rzeby mieć Shivę... czego to ludzie nie wymyślą :lol:

Dobra, koniec OT...
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

hyniowy dziadek pisze: Na innej stronie gostek w opisie przejścia napisał, że przed pierwszym bossem (w Evil Forest) trenował tak długo, aż zebrał tyle mp rzeby mieć Shivę... czego to ludzie nie wymyślą
Ja na pierwszym dysku miałem Garnet Odina, Ifrita, Shivę, Atomosa. Trenowałem w Ice Cavern. Flany dawały mało, napracowałem się, ale robiłem to temu, że nie miałem cd2,3,4 i po prostu chciałem obaczyć eidolony wcześniej i tylko mogłem to zrobić właśnie na początku cd1. Dobrym miejscem jeszcze są Crawlery występujące w Gargant Roo jak Tot nam mówi o transporcie do Alexandrii.

Bahamuta już nie chciałem zdobywać. :lol: ;]
glamorous vamp
Gość

Post autor: Gość »

Siemka to moj 1 poscik:D Jak sie lata "kurczakiem" zeby nie bylo moj jest zlotym tylko jak wystartowac czytalem ze z lasu no, ale jak wzalem ten papier dalem i.... zaczal kopac :/ nie jest to przyjemne bo chcialem jeszcze sporo odkryc
smoua

Post autor: smoua »

Hey!
mam problem ze skończeniem questu o przyjacielskich stworach
chodzi o to, że nie potrafie znalezc nimfy która zekomo znajduje sie na Vube Desert
nie ma tam lasku a na samej pustyni stoczylem z 200 walk i... nic poza [/wskoczeniem z 84 na 88 poziom :P
pomocy bo sie wrukwie
agrrrrrrrrrrr
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Nimfa jest w lesie przy Lifa Tree napewno tam szukałeś?? Może nie dałeś za pierwszym razem tego czego chciała albo poprostu już ją spotkałeś...
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

To jest lasek przy górach na lewo od wejścia do lokacji przez którą przechodziłeś poznając Eiko.

[ Dodano: Pią 22 Lip, 2005 ]
Tam też jest Iifa tree ;)
glamorous vamp
smoua

Post autor: smoua »

kolejne pytanie do tego questu...
tym razem poszukuje "feather circle"
tutaj (na krypcie) pisze , że znajduje sie on na lost continent ale nie wiem dokładnie gdzie
na mitmakis ice field jest jeden lasek i tam feathera nie ma :/
aha a ten quest mozna wykonywac w jakiejkolwiek kolejnosci??
bo jesli nie to mozliwe ze go jush spotkałem
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Fesather z tego co pamiętam, znajduje się koło śladów chocobo :)(chyba na wschód od Esto Gaza, czy coś w tym stylu, dość blisko) I spotyka się go na terenie, nie w lesie.

Chyba można wykonywać w dowolnej kolejności, tylko że stworki zostawiają po sobie kamienie, które są potrzebne dla następnego z kolejności stworka - więc lepiej po kolei.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

On jest między trzema lasami, ale spotyka się go tylko na śniegu
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

Przy czym przyjazny Yan musi być ostatni, bo inaczej ucieknie z pola walki.
Gość

Post autor: Gość »

Siemka mam problem z "chocobo air garden" no zeby nie bylo:
1)mam zlotego chocobo (nie tego pierwszego)
2)mam tak samo dead papper

pyt1
na ktorej plytce mozna je robic(air gardens) obecnie jestem na 3 ipsen's castle

pyt2
jak rozpoznac ten cien air gardenow, czy to jest maly czy duzy punkt
Awatar użytkownika
Dojebon
Kupo!
Kupo!

Post autor: Dojebon »

1:
Na 3 płytce wystarczy być.
2:
taki mały cień w kształcie koła ruszający się trochę.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

I chyba cień najłatwiej zauważyć na wyspie wchodzącej w skład Salvage Archipelago, bo mały teren, ale ja za pierwszym razem bez konkretnej podpowiedzi znalazłam cień gdzieś w głębi Forgotten Continent i też było widać :) Po prostu szybko, nie zostając długo w jednym terenie krążyłam dookoła mapy.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

OneWingedAngel pisze:Do Air garden można się dostać jak się ma wszystkie "kawałki" chocograph`u.
Niee W Chocobo Air Garden również zdobywa się Chocography i można wejść jak się nie ma wszystkich
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”