Więcej tutaj
Dobre filmy
Moderator: Moderatorzy
- Go Go Yubari
- Ifrit

- I am Vincent
- Kupo!

-
pho3n1x
- Go Go Yubari
- Ifrit

To mało filmów żeś widział. Ja oglądałam tyle znakomitych filmów, że nie potrafię wybrać. Zbyt wiele znakomitości stworzono 80 -50 etc. lat temu i obecnie. Od "Nosferatu -symfonii cienia" Murnau'a po "Zezowate szczescie" Munka, przez "Amelię" Jaunet'a do "Klątwy Ju-on" Shimizu. "Constantine" się podoba, bo jest typowym filmem made in Hollywood. Efekty, gwiazdy i kupa kasy wpakowana w reklamy etc. Zapomina się o kinie angielskim, włoskim....rosyjskim. Widziałam wiele znakomitych rosyjskich filmów współczesnych.... Tylko u nas raczej nie uswiadczy się takiego kina. U nas multipleksy i "Autostopem przez galaktykę".....eh.I am Vincent pisze:Ja może nie z najnowszych, ale też nowych oglądałem Constantine i to był najlepszy film w moim życiu!!!!!!!!!!!!!
Erm, Sekty nie widziałem, ale ogólnie to chcę wszystkim polecić film, który właśnie skończyłem 
E, oczywiście orientalny
Samaria prawdopodonie się nazywa <erm, w ogóle jakiś dziwny tytuł, ale to jest chyba ten tytuł>, film fajny, nieco taki no dziwny, a za co naj lubię? Bo jest scieżka dźwiękowa z jednego z preludiów Chopina
Heh, i nawet go sobie zagrałem po filmie tak się wczułem w to wszystko
Ale mogli dać stricte preludium, a dali taką przeróbkę jakby, no ale wszystkiego mieć nie sposób^^'
A sam film jest o takiej dziewczynie, która jest :przedmiotem" kilku wątków. Ogólnie rzecz biorąc to głównym problemem poruszanym jest prostytucja
A co do Sekty- założe się że polski tytuł niejako odbiega od oryginalnego. Tak czuję po prostu
E, oczywiście orientalny
Samaria prawdopodonie się nazywa <erm, w ogóle jakiś dziwny tytuł, ale to jest chyba ten tytuł>, film fajny, nieco taki no dziwny, a za co naj lubię? Bo jest scieżka dźwiękowa z jednego z preludiów Chopina
Ale mogli dać stricte preludium, a dali taką przeróbkę jakby, no ale wszystkiego mieć nie sposób^^'
A sam film jest o takiej dziewczynie, która jest :przedmiotem" kilku wątków. Ogólnie rzecz biorąc to głównym problemem poruszanym jest prostytucja
A co do Sekty- założe się że polski tytuł niejako odbiega od oryginalnego. Tak czuję po prostu
glamorous vamp
- Go Go Yubari
- Ifrit

Koleś z "Jeziora Marzeń" wkracza do bractwa, a tam surprise - sekta. Oh, ah...nie warte 20 zł.Garnet pisze:widzial ktos moze film Sekta? jest w tym wydaniu gazety Fantasy za 20 zl wiec myslalam dzisiaj czy by sobie tak nie zakupic...
Jeżeli to "ta" "Sekta" to chyba nie bardzo.Boni pisze:A co do Sekty- założe się że polski tytuł niejako odbiega od oryginalnego. Tak czuję po prostu
"Amadeusz" Formana. Boska muzyka, swietne ujecia. film cacy i miodzio -polecam szczerze.
E, co?Garnet pisze:n tez polecam..zreszta Boni wie cos o tym majac tlyko swoje zydowskie TVN
Swoją drogą co do Amadeusza. Czy to ten film, że Mozart biegał pod stołem i gonił bujną w kształty kobiee, a potem grał palcami stóp w przydrożniej knajpie?
tytuł... Hmm...
glamorous vamp
- Go Go Yubari
- Ifrit

Tak. Dokładnie tenBoni pisze:Swoją drogą co do Amadeusza. Czy to ten film, że Mozart biegał pod stołem i gonił bujną w kształty kobiee, a potem grał palcami stóp w przydrożniej knajpie?
Co do filmów Formana to oczywiście boskie "Hair" oraz "Odlot". ten drugi o rodzicach palących trawkę
- Go Go Yubari
- Ifrit

Nudny jak flaki z olejem, a straszny mniej niz obcy wyskakujący z ciała astronauty. No, ale jak ktos lubi cos takiego. Jako, ze jestem bardziej wybredna, to smiem nawet gardzić tym filmem.
http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=2156
http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=2156