Moderator: Moderatorzy
Boni pisze:Mrączną wieżę: Rolanda, cóż tutaj mamy ocenę 11/10
Jedyna osoba, która poza Denningiem umie pisać o Forgotten Realms.Cid pisze:książki R.A. Salvatoe'a
Go-Go-Yubari pisze:Lema bardzo, bardzo polecam
Ja z kolei Narrenturm polecam, ale zgadzam się z Ashramusem, ta książka nie każdemu może przypaść do gustu. Jest to specyficzna fantastyka, osadzona w średniowiecznej Polsce, z domieszką ludowości, zabobonów, magii itp. Nie rozumiem tylko, gdze Ty widzisz wtórność.Ashramus pisze: Ja tam Narrenturm nie polecam.. ksiazka wydaje mi sie wtorna, prawie tak wtorna jak Maslowska. Ciagla stylizacja jezykowa, watek fabularny ktoiry moze niektorym sie podoba.. innym nie.
Zgoda, dla ogolou.. moze to jest swieze, ale dlla osob ktore troche w zyciu poczytaly polskiej fantastyki, archaizacja jezyka u sapkowskiego czy tez wielkie nowatorstwo Maslowskiej jako "1 powiesc dresiarska" to pic na wode fotomontaz.. to juz wszystko bylo tyle ze w rynku niszowym nisko nakladowymCid pisze:gdze Ty widzisz wtórność.
Erm, ee... Widzę, żeś mnie tutaj przegonił... Hmm... Kurde, zachęciłeś mnie że hejIzrail pisze:Boni napisał/a:
Mrączną wieżę: Rolanda, cóż tutaj mamy ocenę 11/10
n Poczekaj do 4 tomu![]()
Sam jeszcze tego nie czytałem ale wczoraj skończył czytać tą książke mój ojciec i stwierdził ze podobnie jak poprzednie ksiażki Browna jest to bardzo wyssane z palca ale jak już było powiedziane wszystkie jego ksiazki podobnie jak i ta są wciagające i jak zacznie się ją cyztać to nie można sie od niej oderwacCid pisze:Wyszła teraz nowa książka Browna- "Zwodniczy Punkt". Czytał to już ktoś? Ciekawe, wciągające? Czy warto przeczytać?
Od pół roku czekam na ostatni tom :] A druga część jest... ugh... "najcięższa", ale lepiej teraz niż później. A jak sam-wiesz-co przeczytałem to też mnie zdarło troszkęBoni pisze:Widzę, żeś mnie tutaj przegonił
Kod: Zaznacz cały
Mroczną Wieżą...
Kod: Zaznacz cały
Z nieba spadały telewizory, fortepiany, pralki, telewizory, patelnie, tostery i inne bzdety?