To nie byly napisy, to byl dubbingGarnet pisze:hmm..nie bylo mozliwosci zmiany napisow?

Moderator: Moderatorzy
to jest ta wersja koreanska 1 o ktorej wspomnialamadel pisze:oprocz spiral jest jeszcze jeden film o sadako - "virus", to jest pre- albo sequel spiral(nigdy nie pamietam n)
ale i tak jak beda puszcac to pojde :D < ja tak mamadel pisze:jesli chodzi o "gre wstepna" to nie oplaca sie marnowac kasy na ten film, naprawde bardzo nieudana produkacja
Raczej "Kto nie oglądał. Łatwiej policzyć.Kermi pisze:A oglądał ktoś Carrie?
Zjadą mnie tutaj co pniektórzy, ale dla mnie strasznie...nudny. Sissy Spacek na Carrie mi się nadaje jak zadek wołowy na Anakina Skywalkera.Kermi pisze:To straszny film... really...
Wiemy, wiemy. Tutaj większość ma pana K. za bogaKermi pisze:Zrobiony na podstawie książki King'a...
Obejrzyj Klątwę Ju-on (japonską), a najlepiej Ju-on 2. Wtedy Carrie to będzie dla Ciebie nudnawy film obyczajowy z nutką dramatu. Serio. Jak dla mnie ksiazka o niebo lepsza. Podobnie jak Milczenie owiec czy Hannibal T. Harrisa. Filmy sux, książki rlz.Kermi pisze:Naprawdę straszny!
To od Ju-on na serce bys padła i przez miesiac byś spać nie mogła, dodatkowo musiałabyś się leczyć u specjalisty, skoro Carrie tak na Ciebie działaKermi pisze:Naprawdę straszny! Nie obejrzałam do końca przez to, ze się okropnie bałam tego!!!
Gdzie?Kermi pisze:Ludzie...
Kod: Zaznacz cały
już umarła (niby) ta Carrie i ta co jej tak nienawidziła podeszła do tej tabliczki "for sale" położyć kffiatka
momentalnie wyskoczyła ręka spod ziemi cała zakrwawiona i złapała tamtą za rękę i jeszcze była ta straszna "melodyjka"
poszloGo-Go-Yubari pisze:Garnet wyślij mi na PW adres stronki skąd kupujesz (?) japonskie horrory
--> ksiegarnie...< carrie nei nalezy do drogich pozycji>Kermi pisze:U mnie w bibliotece nie mogę nigdy natrafić na tą książkę, a bardzo chciałam przeczytać...
Co Ty g... gadasz? Erm, nie wiem, Ty chyba jakieś filmy inne widziałeś. Po pierwsze filmy nie oddają w stu procentach tego, co dzieje się w głowach bohaterów- a to właśnie jest zasadniczą cechą horrorów Kinga (zakładamy, że to są horroryAshramus pisze:Niektore ksiazki Kinga lepiej wypadaja jako filmy niz ksiazki..
Heh, niestety... W niektórych pozycjach Kinga początkowe rozpisywanie jest rzeczywiście zniechęcające, ale z drugiej strony JEST NIEZBĘDNE ażeby późniejsza część książki zyskała na sile wyrazu. Cofnę się jeszcze tylko na chwilę do wspomnianiej Misery. Początkowo sądziłem, że skoro akcja toczy się prawie non stop w jednym pokoju, to książka będzie nudna... Jakże się zaskoczyłem, muszę przyznać, że Misery i Strefa Śmierci są jak na razie najbardziej dynamiczne. Z tymże, Strefa Śmierci wypada nieco gorzej w aspekcie analizy psychologicznej. Heh, Misery to cudeńko jest ;]Ashramus pisze:tzn ich fabula nie jest na tyle frapujaca by chcialo mi sie czytac.
Heh, moja Carrie ładnie się prezentuje obok Talizmanu i bocznej sterty książek KingaGarnet pisze:ksiegarnie...< carrie nei nalezy do drogich pozycji>
Ja oglądałem tylko film gdzieś z roku mniej więcej 1999, z nową obsadą i nowym efekciarstwem. Film włączyłem w środku, od samego początku mnie wciągnął no i dał niezłego kopa na koniec podczas balu. Śmiem mniemać, że wersja z 1999 (daty nie jestem pewnien, ostrzegam) jest bardziej krwawa, i co ciekawsze, ładnie prezentowały się tatuażyki-paprocie podczas transu Carrie.Kermi pisze:A oglądał ktoś Carrie?
Heh, są straszniejsze. Z resztą Go-Go jak czytałaś wychwalała Ju-on'a, i rzeczywiście jest "coś" w tym filmieKermi pisze:To straszny film... really...
Loozik, wydoroślejesz z tego. Erm, kurcze, tak właściwie, to ze strachu nigdy się nie wyrośnie (patrz- It Kinga ;] ).Kermi pisze:Nie obejrzałam do końca przez to, ze się okropnie bałam tego!!! Ludzie...
Książkę mam od dłuższego czasu. Heh, King dzięki niej stał się pisarzem na topie. Jego combos składający się z Carrie i Shininga zapewnił mu stałe miejsce wśród belerystyków (chyba źle ten wyraz napisałem ^^). Mi osobiście książka przypadła i nie przypadła. Jest dobra, tylko za krótka, za mało rozwinięta, ale nie wynika to bynajmniej z jakiegoś lenistwa Kinga, lecz z faktu, że książka początkowo była przeznaczona na użytek pisma dla panów (stąd pierwsza scenka rozgrywa się pod damskim prysznicem).Kermi pisze:U mnie w bibliotece nie mogę nigdy natrafić na tą książkę, a bardzo chciałam przeczytać...
Heh, książka kończy się zupełnie inaczej. Również inaczej kończy się nowa wersja owej historii. Szczegółów nie zdradzę, ale śmiem twierdzić, że kiedy obejrzymy Carrie z Suzie Spacek, potem przeczytamy książkę, a potem obejrzymy nową wersję filmu, to poszczególne elementy będą stanowiły całość, a książka będzie spoiwem (a dokładniej puenta zawarta w liście na końcu książki).Kermi pisze:... A jak się skończyło???
Jakoś jak czytałem książkę dziwnym mi się wydało, żeAshramus pisze:wlasciwie podobala mi sie tylko ta scena poczatkowa w damskiej szatnii.. mialo klimat
na włosach łonowych ostał się tampon.
Carrie, Miasteczko Salem, Lśnienie, Podpalaczka, Smętarz dla zwierzaków, ItBoni pisze:Także Ashramus powiedz, jakie filmy widziałeś?
Boni pisze:że wg. krytyków koło 70% filmów na podstawie Kinga nie jest wysokich lotów i nie wypadło nader ciekawie.
Mimo mojego uwielbienia do Jacka Nicholsona i do jego roli, to biorąc pod uwagę fabułę, film KINGa (nie film Kubricka) jest lepszy, a napewno bliższy oryginałowi. żywopłotowe zwierzątka, młotek....Ashramus pisze:Lśnienie
Już pisałam. Sissy Spacek to niewypał jak dla mnie...Ashramus pisze:Carrie
To nie horror, ale sam film świetny.Ashramus pisze:Zielona mila
Mnie. Tylko tych w miare obiekywnych, a nie co wychwalają amerykańską tandetę ponad niebiosa. (Amerykańska tandeta = Szkoła stiułardes, Miss Agent etc.)Ashramus pisze:Tylko kogo obchodzi zdanie krytykow?
O ile traktujesz film, jak film, a nie idealną kopię ksiązki, to każdy film na bazie King'a czy Barkera może przypaść do gustu. Choć oczywiście są filmy, które razą tandeta tak bardzo, że robi się z tego tragikomizm. Ni to się śmiać, ni to płakać. "Wiedźmin" na ten przykład i gumowy bazyliszek. (Niech mi tylko ktos kontynuuje ten wątek tutaj. Nie chcę tu widzieć OT Aghrrrr....)Ashramus pisze:Filmy na bazie Barkera wypadaja blado przy jego powiesciach czy opowiadaniach a i tak maja wielu zwolennikow.
KlasaGo-Go-Yubari pisze:Blair Witch Project
Ja też - jak nie moge zasnąć to włączam sobie jakiś i od razu zasypiam ^^Go-Go-Yubari pisze:Zdecydowanie wolę dalekowschodnie horrory