a co filmu RE to widziałem jedynkę - i powiem, że podobało mi się. Dwójki nie widziałem, ale słyszałem że jest do niczego
In my restless dreams I see that town <SILENT HILL>
Moderator: Moderatorzy
To zobacz też kawałek Born from a Wish z SH2 - chyba że się boisz kobiet z tasakiem w ręku :DVaan pisze:przyzwyczaiłem się troche do biegających kobitek w takich horroro gierkach vide Dino Crisis, czy Resident Evil
Ja też znam SH2 i mogę polecić, ale nie przechodziłam osobiście, bo jestem za młoda hehe
--O mój Boże to mój 100. post
Dobre :D ale już wolę, zmasakrowaną babkę z SH4 :D , lecz nie weim czy warto by 4 kupić, wszak w OPSM skomentowano " ..it's annoying game..", muszę się dobrze zastanowićfaris pisze:chyba że się boisz kobiet z tasakiem w ręku
brr... Eileen byla denerwujaca tlyko tzreba ja bylo chronic a i sama sie niemilosiernie wlokla.... < heh ale te rany to rzeczywioscie robily wrazenie szcegolnei jak jzu tyle dostala od potworow ze jzu cala krwia byla zalana :D >Vaan pisze:ale już wolę, zmasakrowaną babkę z SH4
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
-
Jenov
GENIALNA gra i zdecydowanie najlepszy horror, Resident Evil, Dino Crisis, Alone in the dark i cała reszta mniej znanych tytułów się nie umywa. RE jest typową strzelanką, straszna była tylko pierwsza część kiedy było to coś nowego, ekscytującego. Przykładowo część trzecia to już typowa "wesoła naparzanka". Podobno czwórka znów straszny ale czy to prawda - nie wiem. DC i AITD też pod względem srachu i adrenaliny nie dorównują produkcji Konami. Po zapoznaniu sie z trzema pierwszymi częściami (w czwartą nie miałem okazji grać) najlepsza jest chyba 2. Jedynka troche odstrasza grafiką ale jest również psychodeliczna :D Trójka to troszkę odgrzewany kotlet, za to tam niemal od samego początku trafiamy na głębokie wody strachu i psychozy. Może ktoś z Was miał bliższy kontakt z najnowszą odsłoną ???
raczej innowacyjny...Jenov pisze:Podobno czwórka znów straszny
dlatego najlepiej bylo w nia grac zaraz po ukazaniuJenov pisze:Jedynka troche odstrasza grafiką ale jest również psychodeliczna
..zreszta ja do tej pory zagrywam w rpg na psx..wiec grafka nie ma dla mnei znaczenia...patrzac ze taka 1 jest 1000 razy lepsza od 4
a mialam i to bardzo bliski kontaktJenov pisze:Może ktoś z Was miał bliższy kontakt z najnowszą odsłoną ???
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Treść zagadki na poziomie Expert w SH2
Niby wszystko jasne, a zagadka jakoś nie idzie..Jeśli ktoś zrozumiał całość, niech podzieli się wiedzą..nie chodzi o gotowe rozwiązanie..
Kod: Zaznacz cały
" When Thrice in falling they intone
...
The Horned One rung\
Thoug it be there that
all the sins be sprung
....
Though coming
in the Aged One's wake
The Formless One's soul
in fear doth quake"Tyle się właśnie domyślałam. aleMischi pisze:Aged One = Old Man Coin
Formless One = Snake Coin
w tej zagadce dochodzi jeszcze druga strona każdej monety: prisoner- egg( symbol życia, Old Man- Gravestone (cóż, nie mieli litości) no i Snake- Crescent MoonPytam się o radę, bo nie chxciałaby rozwiązywać jej metodą na chybił trafił- reszta tej zagadki jest równie miodna...
[ Dodano: Pią 24 Cze, 2005 ]
Ale np Horned One....
Nie, rowiązywałem juz ta zagadkę i cos mi świta, tylko nie zabardzo pamiętam...
I ten wierszk napewno był dłuższy...
Btw - właśnie znalazłem w swoich notatkach jego treść i sposób w jaki go rozwiazałem (jest troche dziwny, ale jak chcesz, to mogę sie z Tobą podzielić moimi domysłami)
a ten "Horned One"
I ten wierszk napewno był dłuższy...
Btw - właśnie znalazłem w swoich notatkach jego treść i sposób w jaki go rozwiazałem (jest troche dziwny, ale jak chcesz, to mogę sie z Tobą podzielić moimi domysłami)
a ten "Horned One"
- mam dwa typy: albo to jest nieznaczący element (moja teoria nr 1), albo chodzi o węża (motyw biblijny, kiedy szatan (czyli Horned One) przybrał postac węża
Ostatnio zmieniony pt 24 cze, 2005 01:16 przez Mischi, łącznie zmieniany 1 raz.