Tekken

Zręcznościówki, strzelanki, RTSy, RGPi ; tzw. blockbustery i te mniej znane dla koneserów.

Moderator: Moderatorzy

Ulubiona część?

1
0
Brak głosów
2
3
2%
3
64
44%
Tag
16
11%
4
10
7%
5
54
37%

Liczba głosów: 147

Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

W ogóle Gon był jedną z najbardziej... em... "pogietych" postaci w historii Tekkena... :wink:
Dr.B. mnie rozwalił po prostu.. :lol:
Awatar użytkownika
ariel
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: ariel »

Wie ktoś może kim jest Asuka?
Nazwisko wskazuje na jakies powiąznia z Jinem... Kazama...
2 sprawa ma bardzo podobne ciosy do Jun...
3 sprawa podczas jej filmiku jak dotyka Jina pojawia się jakaś mgiełka i dopiero mu znikają tatuaże i odzyskuje świadomośc (w bardzo ciekawej pozycji:P)
Jest w stanie ktos to wyjaśnić?

Tera 2 pytanie^ ^ kim jest unknown z TTT też ma coś wspólnego z Jun? - zawsze zaczynała jej stylem.....
Ja o świcie chce budzić się z ułożonym życiem to wiem, porządkiem w głowie wzrokiem z pod pewnych powiek
http://qwas2004.republika.pl
Lady Luck

ariel pisze:Wie ktoś może kim jest Asuka?
Prawdopodobnie kuzynką Jina.

ariel pisze:2 sprawa ma bardzo podobne ciosy do Jun...
Styl wypracowany przez rodzinę Kazamów... naczył ją tego jej ojciec (prawdopodobnie brat Jun)
ariel pisze:3 sprawa podczas jej filmiku jak dotyka Jina pojawia się jakaś mgiełka i dopiero mu znikają tatuaże i odzyskuje świadomośc (w bardzo ciekawej pozycji:P)
Kazamowie (a przynajmniej Jun i jej ojciec) maja (mieli?) zdolności uzdrawiania i/lub widzenia dusz.
Podobno...
Poza tym przypomnij sobie ending Jina w T4... kogo zobaczył...? :wink:
(dowiedz się czegoś odnośnie fabuły w Tekkenie, jeśli nie zostało to wprost powiedziane w grze... Mission Impossible ;) )

ariel pisze:kim jest unknown z TTT też ma coś wspólnego z Jun?
Moim zdaniem (acz głowy nie dam, że jest to popawne)

Kod: Zaznacz cały

Unknown to Asuka:
-styl walki
-tatuaż Jina (co prawda Asuka go nie ma, ale kto wie... może coś się stało, kiedy "uleczyła" Jina w endingu)
-jak się przyjrzysz, to można zauwarzyć podobieństwo pewne (ale to prawdopodobnie trzeba mieć takiego fioła, jak ja :wink: )
Awatar użytkownika
ariel
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Z różnych przyczyn nie widziałem endingów z tekkena 4, Pozatym skąd wiesz że ojciec Jun miał jakieś zdolności?
Nie wydaje mi się żeby unknown to asuka, Unknown miała tatuaż taki jak jin na ramieniu,

pozatym unknown miała dziwne żółte oczy, nawet po pokonaniu tego wilka?? w endingu
, pozatym porównując wygląd postaci (na oko w TTT i w T5) unknown jest niższa i ma mniejszy biust:).

To było chyba w TTT jak Jun podeszła do Devil Jina?? tzn zwykłego jina z tatuażami na twarzy i bodajże na klacie, dotknęła go i wszystkie objawy Devil gene zniknęły, podobny ending miała chyba Angel tylko że ona podchgodziła do devila i robiła z niego kazuye.
Aczkolwiek teza że Asuka jest kuzynką Jina jest bardzo prawdopodobna, (powiem nawet że to jedyna możliwość wg. mnie gdyż walczy stylem kazama Self Defence (przynajmniej takim stylem walczyła Jun) nauczonym przez Ojca również Kazame, a taka zbieżność nazwisk jest nie możliwa. Tylko że ona startuje w turnieju nie znając Jina ani całej tej historii. Ona startyuje by zemścić się na Fengu który posłał jej ojca do szpitala. Kolejny mocno naciągany zbieg okoliczności panów z NAMCO??

Historia tej gry zaczyna przekraczać granice rozsądku. heihachi zamyka ojca w wiezieniu pod siedziba Zaibatsu (honmaru), wrzuca małego syna do przepaści, pózniej do wulkanu..........ehhhhh to dopiero połowa historii którą i tak chyba wszyscy znacie, a ja sie odrobinke rospisałem :)
Ostatnio zmieniony sob 18 cze, 2005 20:13 przez ariel, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja o świcie chce budzić się z ułożonym życiem to wiem, porządkiem w głowie wzrokiem z pod pewnych powiek
Lady Luck

ariel pisze:Pozatym skąd wiesz że ojciec Jun miał jakieś zdolności?
Kiedyś czytałam historie postaci z T2 ( a może było to anime...? nie, chyba T2...), gdzie powiedziano, iż Jun ujrzała dusze ojca, który kazał jej powrócić do rodziny i zgłebiać jakieś tam tajemnice, dokładnie nie pamiętam...

ariel pisze:

jak Jun podeszła do Devil Jina?? tzn zwykłego jina z tatuażami na twarzy i bodajże na klacie, dotknęła go i wszystkie objawy Devil gene zniknęły, podobny ending miała chyba Angel tylko że ona podchgodziła do devila i robiła z niego kazuye
.
Świadczy to moim zdaniem o lenistwie twórców.

ariel pisze:Tylko że ona startuje w turnieju nie znając Jina ani całej tej historii. Ona startyuje by zemścić się na Fengu który posłał jej ojca do szpitala. Kolejny mocno naciągany zbieg okoliczności panów z NAMCO??
A skąd ma go znać? Jun po zaciążeniu :wink: udała się do (bodaj) Yakushimy, gdzie wychowywała syna samotnie. Nie wiem, czy ludzie z regionu, w którym wychowała się Jun są konserwatystami, w związku z czym Jun ukryła się przed rodziną nie mówiąc nikomu... Poza tym Jun przeczuwała, że nadejdzie nieszczęście, dlatego powiedziała Jinowi, by w razie wypadku udał się do Heihachiego.
ariel pisze:nie widziałem endingów z tekkena 4,

W swoim endingu Jin zobaczył Jun

P.S. A teraz bądź dobrym kolegą dla innych pozaznaczaj spoilery w swoim poprzednim poscie o endingach w TTT i T5 :P :wink:
Awatar użytkownika
ariel
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Hmm oglądałem kiedyś anime tekken 2 i nie przypominam sobie żeby ona tam ojca ujrzała czy coś w tym guście, ale od czego jest dc++ :twisted:
sorry za spojlery (a tak dokładnie ich brak :]) ale sie nie moge przyzwyczaić.
Lady Luck pisze:Jun ukryła się przed rodziną nie mówiąc nikomu...
Jun chyba jednak nie obawiała się reakcji rodziny tylko alterego Kazuya'i :) albo już ogre'a nie pamiętam jak to dokładnie wyglądało ale chyba jednak ogre'a.
Lady Luck pisze:

W swoim endingu Jin zobaczył Jun
Hmm bede musiał się zaopatrzyć w t4 bo mam dziwne wrażenie że przegapiłem dość dużo info o całej tej zmutowanej :idea: rodzince (mishima\kazama) A teraz wracam do twojej wypowiedzi o endingu:

jeśli on zobaczył Jun to całą ta historia robi się chora z tego co pamiętam to jun szlag trafił - zabił ją bodaj ogre bo z devilem (chyba) sobie poradziła.Na ten temay mam 2 tezy 
1)jak zabili ogre'a w t3 to w filmiku Julii ona odzyskuje matke... może Jun też odzyskała życie ale się zawieruszyła przez ten czas:]
2)Jin się najadł grzybków halucynków\spalił cały wór zioła na raz i miał takie jazdy że widział matke. :wink: 
To jest możliwe np.  w fajce Mickiewicza znaleziono ślady marichuany:P i o skutkach możemy czytać między innymi w Dziadach CZ III(Tam niejaki Konrad miał takie jazdy że dopiero egzorcyzmy mu pomogły :P)
Lady Luck

ariel pisze:Hmm oglądałem kiedyś anime tekken 2 i nie przypominam sobie żeby ona tam ojca ujrzała czy coś w tym guście, ale od czego jest dc++
Napisałam, że wyczytałam to w jej charakterystyce (nie był to opis endingu).

ariel pisze:Jun chyba jednak nie obawiała się reakcji rodziny tylko alterego Kazuya'i
Ale Kazik już nie żył...

ariel pisze:albo już ogre'a
Ogre`a jeszcze nie było (został odkryty prawie 20 lat po wydarzeniach kończących T2)

ariel pisze:Hmm bede musiał się zaopatrzyć w t4 bo mam dziwne wrażenie że przegapiłem dość dużo info o całej tej zmutowanej rodzince (mishima\kazama
No troszku :wink:

ariel pisze:

1)jak zabili ogre'a w t3 to w filmiku Julii ona odzyskuje matke... może Jun też odzyskała życie ale się zawieruszyła przez ten czas:]
Mischelle zosała porwana, nie zabita przez Ogre`a.

Co do twojej drugiej teori...
cztaj, jeśli chcesz.. :wink:

Jin został na siłę zamieniony w Devila, jednak coś przszkodziło w dopełnieniu transformacjii. Po wygranej walce z Kazuyą i Heihachim ma on zamiar zabić dziadka (przy czym transformacja zaczyna powoli posuwać się na przód), jednak w ostatnim momencie Jin widzi zjawe (twarz swojej matki) i daruje życie dziadowi... Wtedy odlatuje (i nie wiem po jaka cholerę zrobili motyw z biały piórem, skoro Jin w T5 zamienia się w Devila... :/ )
Awatar użytkownika
ariel
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Hmm troche zapomniałem wydarzeń ze starszych tekkenów, zna ktoś jakąs strone na necie (najlepiej PL bo ta historia jest zawiła nawet w naszym ojczystym języku:P)
Ale to nie zmienia faktu że Jin mógł być na fazie :P
Między 2gim a 3cim turniejem mija 19lat z tego co pamiętam, więc Jun mogła być porwana przez Boga wojny(ogre) (gdzieś nawet mi się to przewinęło tylko teraz nie pamiętam gdzie)Wogóle wielu mistrzów było zostało porwanych przez ogre'a Michelle, Law, Baek, Jun, Wang, Armor king chyba. Będe się trzymał wersji że Jun została porwana przez ogre'a bo:
-po pierwsze jak zaczyna się turniej są jina 19 chyba urodziny a on ma opanowane Kazama self-defence (którego mógł się nauczyć tylko od Jun) i mishima karate (to już heńka szkoła) więc jak Jun odeszła Jin musiał mięc kilkanaście lat - miał opanowane kazama self defence czyli pare lat nauki, pozatym sam poszedł do dziadka,więc musiał być zaradny.(może słaby argument ale zawsze:])
-Po 2 z tego co pamiętam devil nawiedził Jun w nocy i chciał wyrwać z jej ciała jeszcze nie narodzonego Jina ale ona go pokonała, a niebezpieczeństwo które wyczuwała odkrył jej (teść??)Heniek:] i to był OGRE.

BTW Wyniknęła całkiem fajna dyskusja, tylko szkoda że tylko na 2 osoby, może podzieli się ktoś z nami bynajmniej ze mną swoimi teoriami odnośnie tekkena? Ja swoje teorie tu wypisuje możecie sie przynajmniej pośmiać :P.
Lady Luck

ariel pisze:Będe się trzymał wersji że Jun została porwana przez ogre'a bo
..bo została, ja napisałam, że:
Mischelle zosała porwana, nie zabita przez Ogre`a.
A mówiąc "oprwana" miałam na myśli, że porwana przez ludzi Heńka... Chociaż motyw z porwaniem i powróceniem nie jest w sumie takiż bzdurny, bo taki Baek się znalazł na ten przykład... Pytanie teraz skąd u Ogre`a ciosy Lee, skoro siwielec miał się świetnie przebywając na Bahamach..(czy gdzie on tam burżujował :wink: )?

ariel pisze:Jun odeszła Jin musiał mięc kilkanaście lat
15 bodaj

ariel pisze:chciał wyrwać z jej ciała
Ja znam wersję, że wedrzeć... wsiora wno, wiemy o co chodzi, w każdym razie :wink:

ariel pisze:Heniek:] i to był OGRE.
Heniek odkrył Ogre`a w ruinach w Meksyku PO tym, jak na świecie zaczęli znikać najlepsi fighterzy...
Jin był juz wtdy u Heńka na garnuszku :wink:

Ale dlaczego twoim zdaniem Jun miałaby powrócić i nie odnaleźć Jina? Poza tym gdyby żyła, to raczej nie

pokazałaby się jej zjawa
w endingu Jina... :?
Awatar użytkownika
ariel
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Lady Luck pisze:Ale dlaczego twoim zdaniem Jun miałaby powrócić i nie odnaleźć Jina?
nie twierdze że tego ie zrobi, to jest bardzo prawdopodobne że już w T6 zobaczymy Jun
Lady Luck pisze:Poza tym gdyby żyła, to raczej nie

pokazałaby się jej zjawa
w endingu Jina... Confused
Ja już mówiłem jaka jest moja teoria na temat tego endingu
ariel pisze:2)Jin się najadł grzybków halucynków\spalił cały wór zioła na raz i miał takie jazdy że widział matke.
a tak na poważnie to może wspomnienia\sumienie

BTW: proszę o obiektywną ocenę www.qwas2004.republika.pl/tekkenv4.exe to jest skin do gg- mały, nie na pół ekranu :]
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

skin ładny.. tylko za jaskrawy..
Gamertag: Szalony Szkot
Lady Luck

Szukając artów z Unknown znalazłam shoty z endingów różnych części Tekkena... w T2 nie grałam, więc nie wiem, czy to, co napiszę będzie (w miarę) sensowne, ale

ogladając shoty z endingu Baeka widać, że jest tam jakiś chłopaczek.. Myślicie, że może yc to... Hwoarang?? o_O"
Awatar użytkownika
ariel
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

możliwe, nawet bardzo możliewe ale też nie jestem pewien bo w tekkena 2 nie grałem ładnych pare lat mniej wiecej od 1995-96r.
Lady Luck

Poza tym zgadzałoby się ich przywiązanie do siebie. Który nauczyciel tyle by zajmował się swoim uczniem...?
Rety, ja się naprawdę nie zdziwię, jeśli

Hwoarang okaże się synem Baeka... naprawdę się nie zdziwię..
Awatar użytkownika
ariel
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

to też jest możliwe,

np.że wang jest dziadkiem xiao, wyszło dopiero w T5. A wczesniej nikt nie miał o tym pojęcia...
.
Skleroza, dzięki za przypomnienie
Ostatnio zmieniony ndz 19 cze, 2005 20:46 przez ariel, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne gatunki gier”