In my restless dreams I see that town <SILENT HILL>

Zręcznościówki, strzelanki, RTSy, RGPi ; tzw. blockbustery i te mniej znane dla koneserów.

Moderator: Moderatorzy

Która część najbardziej Ci się spodobała?

1
27
39%
2
28
41%
3
8
12%
4
6
9%

Liczba głosów: 69

Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Vaan »

Jeeeeeej :) to ma ruchome części :D ja chcę to mieć !
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Wolałabym raczej figurke psa, wygrywającą melodyjke z dog ending ;)

Poziom Extra zagadek to już nie przelewki- utknęłam na monetach, ale nie rezygnuję..
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

O właśnie nigdy nie grałem w Silent Hilla :P jakbyście mi mogli ! polecić ! za którą część na PS2 najlepiej się zabrać.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Grałam tylko w SH2, więc ją polecam. Ma klimat, potrafi przestraszyć w ciemnym pokoju, no i ta muzyka.. poza tym można ja przejść kilka razy- sporo plusów :)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

ja polecam po kolei-1 a pozniej 2...a pozniej..:] < rozuemiem ze pytasz o ps2 ale w psx tez mozna grac,wiec jelsi w 1 nie grales to polecam od niej zaczac :) >
ale 2 jest moja ulubiona ;)
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Post autor: kanzer »

jeżeli więc konami nie reżyseruje to mam pewne obawy... no ale zobaczymy jak to będzie wyglądać :) czas przyszły nie wchodzi w grę? No zobacz jaki ja nie na czasie jestem ;)
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Ja myślałem raczej o 3, przyzwyczaiłem się troche do biegających kobitek w takich horroro gierkach vide Dino Crisis, czy Resident Evil... pozatym nie jestem pewnien czy znalazł bym jeszcze SH1 bądz 2... w końcu pare lat upłynęło :?
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

w sklepach widzialam jeszcze 1...a tak to polecam allegro 2 idzie niekiedy naprawde tanio:]
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

rezyseruje facet,ktory nakrecil braterstwo wilkow

kanzer pisze:czas przyszły nie wchodzi w grę? No zobacz jaki ja nie na czasie jestem
no zdjecia do filmu ruszyly w kwietniu ;)

swoja droga napawrde jestem ciekawa jak roziwaza sprawe z piramid head skoro wiaza sie on z jamesem..ale,pzostaje sie cieszyc z tego ze bedzie ;]
Evylyn

Post autor: Evylyn »

o, film sh chętnie obejżę, ponieważ filmy jako horrory jakoś niewiele przyczyniają się u mnie do niszczenia psychiki :P jednak po tym, co ludzie zrobili z Alone in the Dark ... pozostaje wierzyć, że sh nie zostanie tak zdewastowane :)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

czy ja wiem czy tylko alone in the dark..spojrzmy na re....

na szcescie muzyke podobno robi sam Yamaoka wiec nie bedzie zadnych najtfiskow czy innych lacun...
Awatar użytkownika
HWDPIS
Kupo!
Kupo!

Post autor: HWDPIS »

Garnet pisze:
HWDPIS pisze:psy
czemu akurat psy? :)
A bo najbardziej mi się podobały :) pozatym lubie psy :) ale może nie zrobią ich na wzór Nemezisa z RE:Apocalipse :| módlmy się żęby nie skopali chociaż ich(i żeby wogóle filmu nie skopali)
I przyjdzie śmierć na skrzydłach pieśni,
W niej owoc zbrodni już dojrzewa,
I wreszcie koniec wasz się ziści,
I wreszcie harfa nam zaśpiewa!
Awatar użytkownika
HWDPIS
Kupo!
Kupo!

Post autor: HWDPIS »

Garnet pisze:
HWDPIS pisze:Gdyby mój brat nie przyniósł pierwszego Silenta to wątpie żebym kiedykolwiek o serii usłyszał
to bys sie dowiedzial na forum :]
Hehe co racja to racja :) szkoda że jakoś nigdzie(prócz na Allegro...)nie ma SH2 bo strasznie tęsknie za tą grą :!: właśnie:ma ktoś może do sprzedania? :D
I przyjdzie śmierć na skrzydłach pieśni,
W niej owoc zbrodni już dojrzewa,
I wreszcie koniec wasz się ziści,
I wreszcie harfa nam zaśpiewa!
Evylyn

Post autor: Evylyn »

Garnet pisze:czy ja wiem czy tylko alone in the dark..spojrzmy na re....

tak naprawdę, żeby jakiś film nie był skopany musiałby być robiony przez twórców gry. Gra jako gra jest oryginalna sama w sobie, klimatyczna, nie musi mieć kampanii reklamowej za 100000 euro. A film oparty na takiej grze z góry jest nastawiony na zysk. Będzie pewnie efekciarski aż do bólu. Może zachowa część klimatu, ale nie wierzę, żeby ludzie inni od tych z konami mogli sprawić aby SH był tak psycholdeliczny jak gra.

RE bylo nie takie zle, jako film. Ale z grą nie miało imo nic współnego, jedynie tytuł.

Jeśli muzykę naprawdę robi Yamaoka to duży plus dla filmu. Bo w końcu muzyka to ponad połowa klimatu.

Ogólnnie jestem za tym, żeby podchodzić do filmu sceptycznie, aby się nie rozczarować, a zawsze może nas spotkać miła niespodzianka :)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Evylyn pisze:RE bylo nie takie zle, jako film. Ale z grą nie miało imo nic współnego, jedynie tytuł.
hmm...2 nie widzialam-odpuscilam sobie ale...w 1...mamy np zombie,lickera,umbrelle,jest raccon city,jest T virus,nemesis,no a jill w 2 to jzu ewidentne nawiazanie...troche powiazan jest...no ale to temat o SH :>

wlasnei muzyke...ciche szmery,drapania czy cos w tym stylu a nie jakis pseudometal...to jest podstawa horroru....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne gatunki gier”