Zdrowe odżywianie, zdrowy styl życia

Tutaj można toczyć rozmowy o zdrowym trybie życia, dawać porady, ro zmawiać o modzie i stylu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

ja mam właśnie na odwrót...za dużo śpie...Wczoraj położyłem sie o północy i spałem do ok. 12.00....

Damn! Kilka godzin w tył... :x
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Niszczące jest,że jak się wstaje rano do szkoły/pracy od poniedziałku do piątku,to w sobotę i niedzielę jak można się wyspać to automatycznie się niektórzy(w tym ja czasami >_<)budzą nad ranem.A normalnie to trzeba kubeł wody żeby się zerwać.
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Gorzej jest spać do 13 zaręczam... budze się zawsze zmęczony i niewyspany. Ale i tak nic nie przebije dzisiejszej nocy :|
Rinciaq

Post autor: Rinciaq »

O dzizas...jak leze w lozku ok. 9 to nerwicy dostaje i musze wstac...poprostu nie jestem w stanie dluzej plackim lezec ; p (chyba ze jestem wybitnie padnieta, lub poszlam spac o 6 ; ))
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

temat o żywności ..no ale co tam ....
ja praktycznie już jak automat budze sie o 6/7, w wakacje CZASEM dobije do 8 ...ale bardzo zradko ...po prostu ranny ze mnie ptaszek ^^

nigdy nie zdarzało mi sie psac do południa ..nawet jak po sylwestrze poszłam spać o 5 ..to i tak sie obudziłam o 8 8)

wprawdze potem nie funkcjonowałam zbyt poprawnie .ale co tam ^^

wracająć do jedzenia : pory posiłków to też ważna rzecz ..mi sie przez dwa tygodnie udawało jeść o wyznaczonych porach, przy czym nie jadłam po 18 ....na początku się budziłam w nocy z głodu, ale potem sie przestawiłam ^^

a teraz znowu sie wszytsko popsuło przez szkołe ...szkoła jest ZŁA ...:/
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Rinciaq

Post autor: Rinciaq »

szkola jest bardzo ZŁAAAAAAA...przez szkole schudlam ostatnio jakies 5 kg bo poprostu nie mam ochoty na jezdenie : / (jak nie ja ==') normalnie wracam do domu...jestem glodna a nie chce mi sie jesc...ciezko to wytlumaczyc Oo
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

pho3n1x pisze:Gorzej jest spać do 13 zaręczam... budze się zawsze zmęczony i niewyspany.
A mi tak najlepiej właśnie :D.Jak kończę grać około 9.00 i idę spać ^_^.A potem wstaję gdzieś 18.00.Cudeńko wypoczęty jestem,oczywiście taki tryb "Batmana" tylko w wakacje i ferie :D.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Dobra kończcie off top, a ten jżz natworzony jutro rano i tak wytne.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Ireth pisze:temat o żywności ..no ale co tam ....
I o zdrowym stylu życia ;)
Nienormalny_PS2 pisze:Niszczące jest,że jak się wstaje rano do szkoły/pracy od poniedziałku do piątku,to w sobotę i niedzielę jak można się wyspać to automatycznie się niektórzy(w tym ja czasami >_<)budzą nad ranem.A normalnie to trzeba kubeł wody żeby się zerwać.
To samo mam :(
Rinciaq pisze: normalnie wracam do domu...jestem glodna a nie chce mi sie jesc...ciezko to wytlumaczyc Oo
Dobrze Cię rozumiem... Czasem mam też tak, że idę do lodówki z zamierzeniem zjedzenia czegoś, ale w drodze mi się odechciewa albo nie ma co wybrać... (lodówka pełna)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Eiko pisze:nie ma co wybrać... (lodówka pełna)
A wiesz, że to ma nawet swoje określenie :) "syndrom pustej lodówki", chciałem kiedyś być psychologiem, ale mi się odwidziało :). Ja, jak idę do lodówki i nie mogę się na nic zdecydować to biore czekoladę, dobra i pożywna :wink: . Zdrowe odżywianie może jest ... zdrowe, ale nie umywa się do świeżutkiej, cieplutkiej pizzy :)
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Ja czasami jak mam duży wybór,to wyobrażam sobie danie nr1 i danie nr2 (ew.pozostałe) i co mi by lepiej smakowało,po czym przystępuję do konsumpcji :D.
Zdrowe odżywianie może jest ... zdrowe, ale nie umywa się do świeżutkiej, cieplutkiej pizzy n
Takiej z hipermarketu za piątkę :D :?:.Da się zjeść po "własnym tuningu",nawet smacznie :).
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Nienormalny_PS2 pisze:Takiej z hipermarketu za piątkę
Weź mi człowieku nawet o czyms takim nie wspominaj :P Takiej pizzy jeszcze dobrej nie jadłem, zawsze sam syf wychodził... :/
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Ja właśnie wole z "tuningu" - w zeszłym tygodniu sobie zrobiłem i rezultaty są nawet niezgorsze.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

ja praktycznie od zawsze pizze robie sama ...no od jakiś 3 lat i już mam wprawę ..mrożonych nie kupuję ...i na prawdę nie wiem co ludzie takiego niezdrowego widzą w tej pizzy O_o..

cistao to praktycznie sama maka, mleko i olej ( robie taką cienką , bez drożdzy), i zazwyczaj tylko z warzywami...no i z ananasem ...uwielbiam pizzę z ananasem ^^

no i co tu jest takie niezdrowe i kaloryczne??? O_o
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Ireth pisze:ja praktycznie od zawsze pizze robie sama ...no od jakiś 3 lat i już mam wprawę ..mrożonych nie kupuję ...i na prawdę nie wiem co ludzie takiego niezdrowego widzą w tej pizzy O_o.. (...) no i co tu jest takie niezdrowe i kaloryczne??? O_o
Mówiąc o niezdrowej pizzy, chodzi chyba o pizzę w stylu "samo mięcho z tłustym serem i smaluchem". :P Dobra pizza nie jest zła. Na dodatek, sos pomidorowy (nieczęsto się je pizzę bez sosu) zapobieka rakowi. ^^
Ireth pisze:zazwyczaj tylko z warzywami...no i z ananasem ...uwielbiam pizzę z ananasem ^^
Warzywna pizza jest dobra. Ananas też jest dobry, ale nie w pizzy. Zresztą, degustibus est non disputandum.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie, styl życia”