Zdrowe odżywianie, zdrowy styl życia

Tutaj można toczyć rozmowy o zdrowym trybie życia, dawać porady, ro zmawiać o modzie i stylu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Na mnie najlepiej działąją filmy Kinga, np. Sztorm stulecia. Ja zasypiam w ciągu 5-6 minut od rozpoczęcia oglądania. Tylko nie wiem czy masz je w ogóle w dostępie ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Zito
Administrator
Administrator

Post autor: Zito »

Erelen_Galakar pisze:A przy książce to się rozbudzę, a nie zasnę
To weź swoją "ulubioną" lekturę ze szkoły "Lalke" polecam, nic się nie dzieje, przez 10 stron baba kupuje rękawiczki. Idealne na senność...
Swoją droga gdzieś słyszałem że kałkałko dobrze robi na sen.
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Na własnej skórze przekonałem się że barany nic nie dają. Spróbuj sobie powtarzać bez przerwy jakąś frazę, to też ci niezbyt pomoże. Zawsze pozostaje melatonina. A jeśli nie chcesz, to zalecam sposób Izraila.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Za racuchami nie przepadam (za slodko ^^) placki ziemniaczane owsze, nalesniczki z dzemem delicje.. ale wsumie nie jadlem chyba z pol roku.. no chyba ze nalesniki z twarogiem co mi kumpela przyniosla (to nie to:>).
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

Ababeb pisze:Na własnej skórze przekonałem się że barany nic nie dają.
Dokładnie...Liczenie baranów nic nie daje oprócz powtórki cyferek :wink:

Może pijesz za dużo kawy? W nocy kiedy nie moge zasnąć włączam sobie TV albo jakąs muze i po chwili zasypiam bez problemu...
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Erelen to pewnie kawy nie pije, jakos mam takie przeswiadczenie ;]

Kiedys tez costam liczylem, teraz po prostu leze, w koncu zasne, najwazniejsze to nie myslec "musze wreszcie zasnac". Ewentualnie mozna puscic sobie jakis film, jedyny problem ze potem nie ma kto wylaczyc. Ale jak np wlaczysz sobie anime na kompie i zasniesz, to p2p dzialaja caly czas;)
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Najlepszy sposób to ubrać się i wyjść na 10 min na dwór. Świeże powietrze zawsze działa usypiająco. Dla pewności można oczywiście przebiec jeszcze 5 km i już na pewno się zaśnie :)
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Erelen to pewnie kawy nie pije, jakos mam takie przeswiadczenie ;]
Ash nadaj sobie nazwę: jasnowidz XD Po raz kolejny trafnie trafiłeś :]
Najlepszy sposób to ubrać się i wyjść na 10 min na dwór. Świeże powietrze zawsze działa usypiająco. Dla pewności można oczywiście przebiec jeszcze 5 km i już na pewno się zaśnie
Ekchem, nie dość że zimno to jeszcze leje, co to ja mam 5 kilosów po balkonie biegać ;) Ale dzięki, dzisiaj w nocy postaram się to wypróbować :]
Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

Erelen_Galakar pisze:trafnie trafiłeś :]
Dobry jesteś, Ash ;)

Erelen_Galakar pisze:Ekchem, nie dość że zimno to jeszcze leje, co to ja mam 5 kilosów po balkonie biegać
:lol:
Juz ja to widzę :lol:

Stary dobry sposób: książka :D Zmęczyc oczy, to jest to :wink:
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

pho3n1x pisze:Świeże powietrze zawsze działa usypiająco
Hmm.. no ja mam dokladnie odwrotne zdanie:) Mozecie ewentualnie czytac blisko lampy mocnej, robi sie cieplo i sennie :)
Erelen_Galakar

Ekchem... ostatnia książka, która mnie uśpiła (dosłowanie) to była Lalka i nawet z powodu bezsenności drugi raz się za jej czytanie nie wezmę :P Słyszałem, że podobno dobrze działa wyeliminowanie powodu bezsenności ;) Ktoś coś o tym słyszał?
pho3n1x

Ashramus pisze:Hmm.. no ja mam dokladnie odwrotne zdanie
Ja jak nie mogę zasnąć to najczęściej ide się przejść, spacer, gwiazdy, czerń nocy na mnie zawsze działają kojąco i uspokajająco.
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

"Gotuj z Kuroniem" - czy jakoś tak.Chwila i rano się budziłem z włączonym telewizorem.
pho3n1x

Erelen chyba mnie zaraziłeś :( Wesołą noc dzisiaj miałem, nie ma co. Położyłem się specjalnie wcześniej, aby odespać ostatnie dni. Zasnąłem około północy. Spałem do 2.00 a potem się zaczęło... przez kolejne 2 godziny w bezruchu podziwiałem sufit. O czwartej dopiero postanowiłem wstać i grałem przez 1,5 h, ale dalej zasnąć nie mogłem... :(
Erelen_Galakar

A mi się dzisiaj udało w końcu trochę pospać. Ale sprawdzę, zastosowałem metodę Eiko z głową do poduszki. Jeśli jutro też sobie pośpię to będę wyleczony :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie, styl życia”