Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Dodam tylko, że jest jeszcze jedna seria, nie emitowana w Polsce: Hades, chyba nie muszę tłumaczyć, gdzie tym razem trafili :D Ostatnich odcinków serii Posejdona w Polsce nie puszczono :(
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Sephiria pisze:Najbardziej powalała ta francuska piosenka na początek i koniec: "La bonne duel i jakoś dalej tam to szło... la chanson la chanson de chevalier"
No coś Ty, przecież to świetne było! Nawet dawali jakąś scenę z torturowanym głównym bohaterem; mhm, uwielbiałam to! :lol:

Ogólnie rzecz biorąc, to 'Rycerze...' mocno mi trącą 'Dragon Ballem' i innym podobnym badziewiem -- te walki na pięć odcinków -- ale seria i tak jest wspaniała. XD
Sephiria pisze:Saga(Bliźnięta) był zarazem Wielkim Mistrzem więć z racji tego padł
On mi strasznie Sepha przypominał; zwłaszcza w tym odcinku, w którym musiał paść. :wink:
Heh, oni tam w ogóle strasznie długo ginęli. Obowiązywała zasada, że dopóki masz czym walczyć (choćby to były same zęby :D) -- walczysz. Ach, i pamiętam jeszcze te utraty zmysłów, wzroku, słuchu, etc.......
Sephiria pisze:Ryba była kobietą albo kobieto podobnym bishounenem
Raczej facetem, I think. Owszem, w serii trafiały się kobiety-rycerze, ale ich płeć z reguły określano wprost, od razu albo po jakimś czasie.

Seria z pierścieniem Nibelungów to moja ukchana część całego widowiska. :] Siedmiu rycerzy Asgardu, mhm........ a ta niebieskowłosa kapłanka (Hilda?) też niczego sobie była. XD Oczywiście Japończycy zrobili z mitolgii sieczkę gorszą, niż Hollywood kiedykolwiek był/będzie w stanie, ale co tam...
Hihi, kiedyś obejrzę sobie jeszcze 'Hades'. Ma w końcu taki ładny opening. :D
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Erelen_Galakar pisze:Dodam tylko, że jest jeszcze jedna seria, nie emitowana w Polsce: Hades, chyba nie muszę tłumaczyć, gdzie tym razem trafili
Do niebusia? Do krainy wiecznej szczęśliwości, że nic tylko zwracać anielskie przysmaki :lol:?

Erelen - a chronologicznie jak się układa seria z Hadesem? Jako ostatnia, wieńcząca cały serial? I co było w tych odcinkach z Posejdona, których nie wyświetlili?
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Poza tym wszystkie kobiety nosiły maske (właśnie dlatego Rycerka Węża zakochała się w Seyi bo ten zobaczył jej twarz, ale Seyia leciał na Atenę, mając także kompleks siostry i podrywający wojowniczkę, która mogła być jego siostrą, w dodatku Rycerz Ryb był pedałem, więc całe anime jest jakieś takie nie pewne moralnie :D).

[ Dodano: Pon 23 Maj, 2005 14:26 ]
Z serii Hades widziałem tylko dwa odcinki, ale jest chronologicznie ostatnia, choć wiele dziwnych rzeczy się stało, np.

Kod: Zaznacz cały

Nie wiadomo skąd Shiryu znowu stracił wzrok :roll:
Ale ma za to genialny opening (głównie dla openingu kiedyś ściagnąłem te odcinki :) ). W pozostałych odcinkach serii Posejdon to nie wiem, ale domyślam się, że skopali mu tyłek jak zawsze :D A i w serii Hades Ikki znowu ma jakieś kompleksy :roll:
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Erelen pisze: w dodatku Rycerz Ryb był pedałem
Śmiem twierdzić, że nie tylko on........... :D [Andromeda... *cough, cough* ...nikt mi nie wmówi, że jest inaczej.]

A że Shiryu coś stracił... czy kiedykolwiek mu to przeszkadzało? :roll:
Tak, opening 'Hadesa' świetny; dawali go kiedyś na płycie w Kałajcu. Nie trzeba od razu serii ściągać, żeby sobie zapuścić. ^^
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Oł Dżizus niech mi ktos powie że to nieprawda!!!!!! Od wrzesnia mają puszczać Naruto na Cartoon Network w USA... . Niby wszystko jest w porządku, ale odcinki zostana okrojone o sceny z udziałem krwi :roll: (np. nie będzie pokazanej sceny na mośce jak Kakashi rozwalił Haku albo jak Sasuke został "naszprycowany" igłami). Jedeynym plusem tego wszystkiego jest to, że techniki pozostaną w oryginale - czyli po japońsku. Pozostaje nam tylko miec nadzieję, że taka "okrojona wersja" nie trafi do Polski... :roll:
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

trafi ....zacznijmy sie modlić wszyscy razem, albo składać ofiary, a może coś nam z nieba spadnie ....

..obecnie polska telewizja praktycznie nie oferuje nam nic ..no mozę Mini max... a tak to nic .....
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

ha..ile osob na to patrzylo XD

Lucrecia pisze:a rycerz Andromedy... no cóż...
buahah..koles w rozowym z zielonymi wlosami :D

Sephiria pisze:Ryba była kobietą albo kobieto podobnym bishounenem (Kuja's relative n?)
ej no ta roza byla urocza :D
< Nat jak zwykle respect..pommo tego ze anime lubilam to takich szcegolow nei pamietalam ^_^>
Erelen_Galakar pisze:Ostatnich odcinków serii Posejdona w Polsce nie puszczono
a mi sie zdaje ze widzialam zakonczenie jak uratowali atene z tej wiezy wodnej...i nawte nie wydaje ale na pewno je widzialam...
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

gej
Jak dla mnie nie ma dyskusji ;)
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Andromeda. Pani Andromeda:)
I nie gej.. ja mam fioletowe dresy w ktorych czasem chodze po domu (rodzina przyslala ze stanow wieki temu;P)
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Go-Go-Yubari pisze:gej
Jak dla mnie nie ma dyskusji
Pamiętam,że on często w ryj dostawał XD.Ale oglądałem również nałogowo :).
Ashramus pisze:I nie gej.. ja mam fioletowe dresy w ktorych czasem chodze po domu (rodzina przyslala ze stanow wieki temu;P)
Tak jest :!: Graba,ja po domu to czasem chodzę w takich ciuchach,że listonosz sprawdza ponownie adres jak mnie zobaczy :D.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

taa.. ja nie komentuje tego jak wygladam rano w swojej pizamce,jak otwieram drzwi to listinoszka tez mnei nei poznaje :D < bo kazdy ma 2 twarze ;) >

Nienormalny_PS2 pisze:Pamiętam,że on często w ryj dostawał
rotfl..a kto nie? :lol:

http://isa.mythes.free.fr/Saint_Seiya/I ... seidon.jpg posejdon da best :]
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Garnet pisze:bo kazdy ma 2 twarze
Hmmm ciekawie to brzmi... :wink:
Garnet pisze:Nienormalny_PS2 napisał/a:
Pamiętam,że on często w ryj dostawał
rotfl..a kto nie?
W tych bajkach wszyscy dostawali,to racja.Ale niektórzy to za mocno czasami.
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Jeszcze mocniej polecam Basilisk tym ktorzy przypadaja do gustu walki ninja.. tyle ze pokazane dosadnie.. klimat Berserka i starego Ninja Scroll w ulepszonej grafie.

Zwlaszcza ze mimo iz niby jest wojna ninja to jej ukazanie jest nowatorskie.. przynajmniej po 4 epizodach, wiedza i szanse sa stosunkowo nierowne;)
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Heh,kolejny Hellsing od dawna w kioskach, naprawdę polecam! Nawet tym, których znudziły dwa ostatnie tomy i odłożyli Hellsinga na półkę.. Dla mnie jedka z najlepszych części- Victoria dochodzi do głosu..nareszcie!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”