Manga & Anime
Moderator: Moderatorzy
No coś Ty, przecież to świetne było! Nawet dawali jakąś scenę z torturowanym głównym bohaterem; mhm, uwielbiałam to!Sephiria pisze:Najbardziej powalała ta francuska piosenka na początek i koniec: "La bonne duel i jakoś dalej tam to szło... la chanson la chanson de chevalier"

Ogólnie rzecz biorąc, to 'Rycerze...' mocno mi trącą 'Dragon Ballem' i innym podobnym badziewiem -- te walki na pięć odcinków -- ale seria i tak jest wspaniała.

On mi strasznie Sepha przypominał; zwłaszcza w tym odcinku, w którym musiał paść.Sephiria pisze:Saga(Bliźnięta) był zarazem Wielkim Mistrzem więć z racji tego padł

Heh, oni tam w ogóle strasznie długo ginęli. Obowiązywała zasada, że dopóki masz czym walczyć (choćby to były same zęby :D) -- walczysz. Ach, i pamiętam jeszcze te utraty zmysłów, wzroku, słuchu, etc.......
Raczej facetem, I think. Owszem, w serii trafiały się kobiety-rycerze, ale ich płeć z reguły określano wprost, od razu albo po jakimś czasie.Sephiria pisze:Ryba była kobietą albo kobieto podobnym bishounenem
Seria z pierścieniem Nibelungów to moja ukchana część całego widowiska. :] Siedmiu rycerzy Asgardu, mhm........ a ta niebieskowłosa kapłanka (Hilda?) też niczego sobie była.

Hihi, kiedyś obejrzę sobie jeszcze 'Hades'. Ma w końcu taki ładny opening. :D
Do niebusia? Do krainy wiecznej szczęśliwości, że nic tylko zwracać anielskie przysmakiErelen_Galakar pisze:Dodam tylko, że jest jeszcze jedna seria, nie emitowana w Polsce: Hades, chyba nie muszę tłumaczyć, gdzie tym razem trafili

Erelen - a chronologicznie jak się układa seria z Hadesem? Jako ostatnia, wieńcząca cały serial? I co było w tych odcinkach z Posejdona, których nie wyświetlili?
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Poza tym wszystkie kobiety nosiły maske (właśnie dlatego Rycerka Węża zakochała się w Seyi bo ten zobaczył jej twarz, ale Seyia leciał na Atenę, mając także kompleks siostry i podrywający wojowniczkę, która mogła być jego siostrą, w dodatku Rycerz Ryb był pedałem, więc całe anime jest jakieś takie nie pewne moralnie :D).
[ Dodano: Pon 23 Maj, 2005 14:26 ]
Z serii Hades widziałem tylko dwa odcinki, ale jest chronologicznie ostatnia, choć wiele dziwnych rzeczy się stało, np.
Ale ma za to genialny opening (głównie dla openingu kiedyś ściagnąłem te odcinki
). W pozostałych odcinkach serii Posejdon to nie wiem, ale domyślam się, że skopali mu tyłek jak zawsze :D A i w serii Hades Ikki znowu ma jakieś kompleksy 
[ Dodano: Pon 23 Maj, 2005 14:26 ]
Z serii Hades widziałem tylko dwa odcinki, ale jest chronologicznie ostatnia, choć wiele dziwnych rzeczy się stało, np.
Kod: Zaznacz cały
Nie wiadomo skąd Shiryu znowu stracił wzrok :roll:

Śmiem twierdzić, że nie tylko on........... :D [Andromeda... *cough, cough* ...nikt mi nie wmówi, że jest inaczej.]Erelen pisze: w dodatku Rycerz Ryb był pedałem
A że Shiryu coś stracił... czy kiedykolwiek mu to przeszkadzało?

Tak, opening 'Hadesa' świetny; dawali go kiedyś na płycie w Kałajcu. Nie trzeba od razu serii ściągać, żeby sobie zapuścić. ^^
Oł Dżizus niech mi ktos powie że to nieprawda!!!!!! Od wrzesnia mają puszczać Naruto na Cartoon Network w USA... . Niby wszystko jest w porządku, ale odcinki zostana okrojone o sceny z udziałem krwi
(np. nie będzie pokazanej sceny na mośce jak Kakashi rozwalił Haku albo jak Sasuke został "naszprycowany" igłami). Jedeynym plusem tego wszystkiego jest to, że techniki pozostaną w oryginale - czyli po japońsku. Pozostaje nam tylko miec nadzieję, że taka "okrojona wersja" nie trafi do Polski... 

Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...
Run and run and cling to life...
Run and run and cling to life...
trafi ....zacznijmy sie modlić wszyscy razem, albo składać ofiary, a może coś nam z nieba spadnie ....
..obecnie polska telewizja praktycznie nie oferuje nam nic ..no mozę Mini max... a tak to nic .....
..obecnie polska telewizja praktycznie nie oferuje nam nic ..no mozę Mini max... a tak to nic .....
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
ha..ile osob na to patrzylo 
< Nat jak zwykle respect..pommo tego ze anime lubilam to takich szcegolow nei pamietalam ^_^>

buahah..koles w rozowym z zielonymi wlosami :DLucrecia pisze:a rycerz Andromedy... no cóż...
ej no ta roza byla urocza :DSephiria pisze:Ryba była kobietą albo kobieto podobnym bishounenem (Kuja's relative n?)
< Nat jak zwykle respect..pommo tego ze anime lubilam to takich szcegolow nei pamietalam ^_^>
a mi sie zdaje ze widzialam zakonczenie jak uratowali atene z tej wiezy wodnej...i nawte nie wydaje ale na pewno je widzialam...Erelen_Galakar pisze:Ostatnich odcinków serii Posejdona w Polsce nie puszczono
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
- Go Go Yubari
- Ifrit
- Nienormalny_PS2
- Malboro
Pamiętam,że on często w ryj dostawałGo-Go-Yubari pisze:gej
Jak dla mnie nie ma dyskusji

Tak jestAshramus pisze:I nie gej.. ja mam fioletowe dresy w ktorych czasem chodze po domu (rodzina przyslala ze stanow wieki temu;P)

taa.. ja nie komentuje tego jak wygladam rano w swojej pizamce,jak otwieram drzwi to listinoszka tez mnei nei poznaje :D < bo kazdy ma 2 twarze
>
http://isa.mythes.free.fr/Saint_Seiya/I ... seidon.jpg posejdon da best :]

rotfl..a kto nie?Nienormalny_PS2 pisze:Pamiętam,że on często w ryj dostawał

http://isa.mythes.free.fr/Saint_Seiya/I ... seidon.jpg posejdon da best :]
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
- Nienormalny_PS2
- Malboro
Jeszcze mocniej polecam Basilisk tym ktorzy przypadaja do gustu walki ninja.. tyle ze pokazane dosadnie.. klimat Berserka i starego Ninja Scroll w ulepszonej grafie.
Zwlaszcza ze mimo iz niby jest wojna ninja to jej ukazanie jest nowatorskie.. przynajmniej po 4 epizodach, wiedza i szanse sa stosunkowo nierowne;)
Zwlaszcza ze mimo iz niby jest wojna ninja to jej ukazanie jest nowatorskie.. przynajmniej po 4 epizodach, wiedza i szanse sa stosunkowo nierowne;)
~~~<< piesek preriowy >>~~~