Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

Go-Go-Yubari pisze:Niech się rozwinie. Forum jest po to, aby dyskutować.
Jak sobie chcesz, tylko za jakiś czas przyjdziesz i każesz kończyć OffTop... :roll:

Go-Go-Yubari pisze:chodzi mi o sam fakt, że w wiekszości to panowie ślinią się do wielkookich animek, a nie kobiety
A kobiety ślinią się to facetów przyponinających znak "ustąp pierwszeństwa przejazdu". Obie strony mają do tego takie samo prawo.
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Erelen pisze:Mam pytanie, w płytach CD nie ma żadnej różnicy między Europą a Japonią? Mogę sobie posłuchać płyty bez kłopotu, nie tak jak to jest z filmami, których podobno nie da się oglądać?
Nie rozumiem pytania, jaśniej proszę... ^^;
Erelen pisze:Kilka powodów dla których uwielbiam ten opening:
Eee, mnie tam nie przekonałeś. :P Dalej nie podoba mi się kreska.
Btw, czy nie Ty napisałeś, że .hack//DUST ma rewelacyjny opening? ...Bo ściągnęłam sobie jakiś przypadkowy odcinek i 'trochę' się zawiodłam. :evil: ;) :lol:
Go-Go pisze:".hack// branzoleta zmierzchu". O ile nie wymagasz od tego typu tytułów, zbyt duzej dawki poważnej fabuły, to może Cię to uszczęśliwić. Dość zabawne, fabuła ujdzie. Ja sie ubawiłam, ale fakt, iz beda łącznie trzy tomy, cieszy mnie niezmiernie
Trzy tomy!? :shock: WFT!? NIEEEEEEEEE!!!!!!! Barumungu-samaaaaaa!!!!!
*idzie się pochlastać*

...No, ale przynajmniej zostaje mi anime. Balmung ma tam taki piękny głos i w ogóle. *___*
*insert fangirlish giggles here*
Go-Go pisze:Akcja dzieje się jakis czas (skleroza nie boli) po .hack//SIGN. Nie jest to (chyba) kontynuacja, lecz nowa historia z kilkoma starymi wątkami. Zresztą, Erelen chyba lepiej wie
Erelen pisze:Dokładnie. ^^
Ooo, a ja słyszałam, że "Bransoleta" jest kontynuacją gry komputerowej z serii ".hack"?
Go-Go pisze:Co tam opening jeżeli samo anime jest kiepskie, nudne i w ogóle?
...ale Dragon Ball TEŻ był nudny... *cough, cough*
Go-Go pisze:Dalej nie rozumiem jak można się ślinić do narysowanej postaci.
Mam tu zacytować wszystkie Twoje komentarze na temat Yukiego? A duuużo ich było... i nie tylko w tym wątku. ;)
Go-Go pisze:chodzi mi o sam fakt, że w wiekszości to panowie ślinią się do wielkookich animek, a nie kobiety
W takim razie jestem kobietą-wyjątkiem; regularnie ślinię się do małookich bishounenów.
Koki pisze:według mnie każdy kto lubi cokolwiek CLAMP powinien zostać zagazowany
W "X: The Movie" bardzo podobały mi się 'zaklęcia', używane przez bohaterów. :roll: Dość spektakularnie to wyglądało. Plus postać Karen z mangi.
Koki pisze:Nudne nie było, ale żebym gryzł poduszkę to też nie. Ot, taki tam.
*usiłuje sobie wyobrazić Kokiego, który gryzie poduszkę podczas oglądania jakiegokolwiek anime.........*
:lol: :lol: :lol:
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Luci pisze:Btw, czy nie Ty napisałeś, że .hack//DUST ma rewelacyjny opening? ...Bo ściągnęłam sobie jakiś przypadkowy odcinek i 'trochę' się zawiodłam.
Pisałem o muzyce w openingu (która jest bardzo dobra), opening też niezły, ale nic wielkiego :) Ale całe piękno tkwi w anime :)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Tja, gdyby jeszcze nie fakt, że ściągnęło mi się coś z hiszpańskimi napisami... -_- ...już chyba z oryginalnych, japońskich dialogów jestem w stanie coś więcej zrozumieć! :lol:

Szczerze mówiąc, nie podoba mi się ten główny, zielonowłosy bohater. -_- Ukradł sobie ciuchy i cały chara-design od Tsukasy. Tsukasa [hmmm, jak by to napisać bez spojlerów :)] ...miał jednak strój w ciekawszych kolorkach. -_- Te pomarańcze i zielenie mnie dobijają. -_-

A opening //SIGNa wg mnie o wiele fajniejszy. :D Heh, w sumie nie od dziś wiadomo, że lubię porządne umca-umca. :D

Btw, Erelen, pofatyguj się wreszcie do Quizu Anime i udziel dobrej odpowiedzi, hmmmmmm...? :twisted:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Lucrecia pisze:Mam tu zacytować wszystkie Twoje komentarze na temat Yukiego? A duuużo ich było... i nie tylko w tym wątku
Tja, tyle, ze ja się raz posliniłam, a tu niektórzy odstawiają "Popatrzcie tu, a jak tu ślicznie wygląda, i tu bosko, a tam to już w ogóle". Khe. Poza tym Yukiego cenię za charakter i nie ma on wielkich oczu ;)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Koki pisze:Panowie się ślinią zwykle przez chwilę(Np. do 30 minut, khe khe
Jako przykład dam Erelena, który już zaślinił całe forum swym...zachwytem nad Sakurą.
Koki pisze:Ale potem na Kryptę trafił Erelen
:lol: :twisted:

Those Who Hunt Elves -prosze, Koki.
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Hehe, niestety nie:) Po uslyszeniu tytulu, liczylem na jakas ostra rzez, gdzie elfie scierwo sciele sie gesto. Lowcy elfow zamiast lowcow wampirow:)A tu khem.. niestety, dosc chalowo:)

re Koki: sporo racji:)
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Erelen_Galakar

Ufff i dobrze ^^ Jak można tępić rasę wyższą ^^ Toż to krasnoludy nadają się do wycięcia :) No, ale przynajmniej znam kolejne anime do obejrzenia :)
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Kiedys uwielbialem elfy.. ale za duzo Rpg, za duzo gier sieciowych etc.. nie trawie wypacykowanych fircykow z lasu. Jak elfy to tylko z Sapkowskiego.. jak trzeba to skur..ny, cos z krwii i kosci a nie z masla i lisci(??).
Dyzio

Post autor: Dyzio »

Nom mnie też już denerwują elfy. Kiedyś je także lubiałem ale ostatnio po przeczytaniu paru książek uważam że są zbyt pewne siebie i uważają sie potężniejsze od ludzi. Chyba ich porąbało. Trzeba pokazać że to ludzie są lepszymi magami : d a nie jakieś długowłose babo-chłopy i kobiety z przerośniętymi uszami.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Dyzio pisze:Nom mnie też już denerwują elfy. Kiedyś je także lubiałem ale ostatnio po przeczytaniu paru książek uważam że są zbyt pewne siebie i uważają sie potężniejsze od ludzi.
Pomyslmy są nieśmiertelne (Tolkienowskie przynajmniej) i mają niezłą armię, kiedy trzeba. Poza tym wiedzę mają o wiele wiekszą od ludzi, pomijając IQ. Na ten przykład: Galadriela versus Boromir.
Nie lubie mangowych elfów. Te długie uszy, którymi zamiatać można...pff. Poza tym w takich parodiach jak TWHE są przedstawione....szkoda słów. Zero dostojności, inteligencji. O ile Deedlit była jeszcze znośna (moja ulubiona elfio-mangowa postać), o tyle o innych szkoda gadać.
Japończycy mają straszliwy nawyk długich uszu. Oko wydłubać komuś takim można. Tak samo zrobili Shivę w FFXI. :/ Co do samych elfów to podejście "głupie, mądralińskie czyszczoszki" jest trochę...głupie? (nie lubię tego słowa, ale trudno mi znaleźć zastępcze). Odebrać elfy jako rasę długowiecznych, inteligentnych istot, które stronia od innych ras. Prawdą jest, że są poniekąd narcyzami, ale jak tu nie być, skoro wyższość elfów nad ludźmi czy krasnoludami wali po oczach?
Nie mam nic przeciwko krasnoludom, ale uważam ich za rasę prostacką, mało kulturalną i w ogóle. Sa za to pracowici i wytrwali. Co do ludzi to mam mieszane uczucia (pamiętajmy, iż mam na mysli świat fantasy i m&a). Aragorn mimo swego bohaterstwa i odwagi jest przykładem typowego "brudnego faceta". Można dawać masę przykładów, ale należy dostrzegać także plusy.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Go-Go-Yubari pisze:Odebrać elfy jako rasę długowiecznych, inteligentnych istot, które stronia od innych ras. Prawdą jest, że są poniekąd narcyzami, ale jak tu nie być, skoro wyższość elfów nad ludźmi czy krasnoludami wali po oczach
Można też dodać, że bardzo izolują się od wszystkich innych ras, rzadko się pokazują, a jeśli, to zazwyczaj, gdy jest to w ich dobrze pojętym interesie. Wiedzy magii, czystości umysłu i serca (pomińmy Drowy, czyli Mroczne Elfy) nie można im odmówić, ale prawda, że są dość aroganckie.
Go-Go-Yubari pisze:Nie mam nic przeciwko krasnoludom, ale uważam ich za rasę prostacką, mało kulturalną i w ogóle. Sa za to pracowici i wytrwali.
Czyli wprost - są tępi jak kołek. To widać nie tylko w braku manier, ale także jeśli chodzi o zagadki i logiczne myślenie. Z drugiej strony to świetni górnicy i konstruktorzy, którzy potrafią wymyśleć i opracować wiele wspaniałych technologii - to w sumie odpowiedź krasnoludów na zdolnościm magiczne uszowatych Elfiaczy. Może Dwarfi są trochę tępi, ale za to można z nimi nieźle boki zrywać i chlać na umór.
Go-Go-Yubari pisze:Co do ludzi to mam mieszane uczucia (pamiętajmy, iż mam na mysli świat fantasy i m&a). Aragorn mimo swego bohaterstwa i odwagi jest przykładem typowego "brudnego faceta".
Aczkolwiek jest przykładem człowieka cnotliwego i prawego, a są to cechy, które Elfy bardzo sobie cenią i między innymi dlatego stawiają ludzi wyżej od Krasnoludów. Ludzie są dość inteligentni, choć może nie tak "oświeceni' jak Elfy, ale są wg "uszatych" zdolni do rozumnej rozmowy. Z drugiej strony ludzie często kierują się emocjami i działają dość szałaputnie, ale w tym co robią są dość dobrzy, a trzeba przyznać że są najbardziej uniwersalną rasą.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Sephiria pisze: (pomińmy Drowy, czyli Mroczne Elfy)
Jak mam byc scisly, to "drows" a "dark elves" to nie jest to samo ^^
Erelen_Galakar

Zagraj w D&D, tam Mroczne Elfy = Drowy :) Sephi się nie pomyliła :) (Poza tym z Drowami do gazu tak samo jak z krasnoludami, profesja w Warhammerze: Morderca Krasnoludów (choć to raczej hobby :D)).
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Nekromanci rlz, a w anime jakos ich nie widziałam T_T

Wkurza mnie, ze jak widzę mangowego elfa to zwykle jest to piekna niewiasta o blond włosach.
Tu
I tu
Też blondie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”