In my restless dreams I see that town <SILENT HILL>

Zręcznościówki, strzelanki, RTSy, RGPi ; tzw. blockbustery i te mniej znane dla koneserów.

Moderator: Moderatorzy

Która część najbardziej Ci się spodobała?

1
27
39%
2
28
41%
3
8
12%
4
6
9%

Liczba głosów: 69

Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Co do horrorów to je kocham,co do produkcji zaś,to nic tylko zacierać rączki :D . SH ma wspaniały klimat,jeśli to pokażą dobrze w filmie,to będzie niezły z tego hicior.Dużo tych linków,jest na co konkretnie rzucić okiem :)
Garnet pisze:< ...modle sie tylko zeby filmu nie spascili...>
O dżizas...ja razem z Tobą.O Dżizas,nie spartolcie tego >_<......
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

Garnet pisze:< ...modle sie tylko zeby filmu nie spascili...>
Nienormalny_PS2 pisze:O dżizas...ja razem z Tobą.O Dżizas,nie spartolcie tego >_<......
przyłączam się do modlitw w intencji "udanego wyprodukowania filmu Silent Hill"... bo jak nie to producenci bedą mieli ze mną do czynienia :twisted:
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Mischi pisze:przyłączam się do modlitw w intencji "udanego wyprodukowania filmu Silent Hill"... bo jak nie to producenci bedą mieli ze mną do czynienia
Jeśli faktycznie im się nie powiedzie(tfu tfu),to coś mi się zdaje,że poprze Ciebie duża ilość silnej rasy zwanej potocznie "gracze".Na mnie licz na pewno :twisted:
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

to konkretne pytanie-jak dlugi jest ten scenariusz born from a wish?
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

ja jzu sobie postanowilam ze jesli SH bedzie jednym wielkim,gniotem to jzu nigdy nei obejrze jakiegokowliek filmu na podstawie gry...

caly czas mam tez male zastrzezenia co do glownej bohaterki tj aktorki... no ale za Dahlie dali niezla pania :D a sean bean jako harry.. :roll:
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

A ja miałam ending Leave- czyli co takiego robiłam, że miałam taki koniec?

Garnet, jeśli możesz, to mi uświadom, co potrzeba do każdego z endingów-oszczędzę sobie wątpliwej przyjemności czytania solucji..
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

Garnet pisze:jak dlugi jest ten scenariusz born from a wish
niezbyt długi - za pierwszym razem ukończyłem go w około 40 min - dzieję się on zanim Maria poznała Jamesa

Prosze Ivy:

1. In Water - daj sie często ranić potworom, ale nie lecz się od razu, obojętnie traktuj Marię, obejrzyj nóż Angeli, wysłuchaj rozmowy w korytarzy przed finałowa walką
2. Leave - trzymaj zdrowie na najwyższym poziomie, obojętnie traktuj Marię, wysłuchaj dialogu w korytarzu, obejrzyj zdjęcie zony (najlepiej kilkukrotnie), przeczytaj jej list
3. Maria - dbaj o Marię najlepiej jak potrafisz, często odwiedzaj w szpitalu, staraj się nie biegać tak aby mogła za Tobą nadaźyć i nie słuchaj rozmowy w korytarzu przed finałem
4. Rebirth - tylko w powtórnej grze, musisz odnaleźć 4 przedmioty
-White Chrisim (pokój 105 w Blue Creek Apartment)
-Book of Lost Memories (stacja Texxon Gas)
-Obsidan Goblet (rozbita gablota w Silent Hill Historical Society)
-Book of Crismon Ceremony (czytelnia w alternatywnym hotelu Lake View)
5. Dog (jedno z najlepszych) - musisz obejrzeć zakończenia Maria, Leave i In Water lub jedno z nich i Rebirth. Na Nathan Ave. w okolicach Jack's Inn jest psia buda. Zabierz z niej klucz (Dog Key) - otworzysz nim drzwi do Observation Room w alternatywnym Lake View, gdzie obejrzysz zakonczenie
6. UFO - przejdź normalna grę i dodatek Born from a Wish. Grając ponownie w toalecie na początku gry znajdziesz Blue Gem. Użyj go w podanych lokacjach: ogród alternatywnego szpitala, doki z łodzią (po walce z bossem), pokój 312 w normalnym hotelu (przy balkonie)
Ostatnio zmieniony wt 17 maja, 2005 11:47 przez Mischi, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Mischi pisze:niezbyt długi - za pierwszym razem ukończyłem go w około 40 min
Zagadki są proste, a większość drzwi pozamykana- ale żeby aż taki krótki..
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Ivy pisze:A ja miałam ending Leave- czyli co takiego robiłam, że miałam taki koniec?
wlasnie zle traktowalas marie :P inne czynniki to-przesluchac cala rozmowe na korytarzu przed koncem,zobaczyc zdjecie mary i list w inventory,nie odnosic zbytnio duzo ran-lezyc sie zaraz po oberwaniu ;)

dobra inne

Maria
-wrocic do celi marii kiedy znajdujemy ja martwa,chronic ja,biegac blisko niej,nie popychac jej,odwiedzac ja w pokoju w szpitalu,nie ogladac listu i zdjecia mary

In Water < ja te mialam pierwsze ;)>
-czesto ogladac noz angeli,przeczytac pamietnik na dachu szpitala,rzadko sie leczyc i rzadko miec full zdrowie ;),przesluchac cala rozmowe na korytarzu,wysluchac romozwe telefoniczna po obejrzeniu tasmy,przeczytac druga wiadomosc dla jamesa w nelys bar

jak zdobedziesz te to pozniej moge napisac o innych zakonczeniach ktore mozna dostac jak sie zrobi te powyzej :P

oczywiscie nie wszystkie stricte warunki tmsuza byc spelnione tylko po prostu jakich masz przewage taki dostajesz ending

[ Dodano: Sro 11 Maj, 2005 13:18 ]
no Mischi tez jzu splodzil;) a ja sie tak meczylam z Cezarem na klawie ;)
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Garnet, wielkie dzięki. Jak skończę scenariusz Marii, zabiorę się za kolejne przejście. Chyba wczytam grę od momentu przyłączenia Marii i nie będę jej....eeeee... tak często....popychać :)
Mam więc rozumieć że ilość sejwów nie ma tu znaczenia? Bo gram na kompie, mam Windowsa Xp, który często mi SH zawieszał, albo wyłączał dźwięk- sejwowałam więc co 5 minut i na koniec wyszło tych save'ów ponad 200 :P
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

ilosc savow chyba nie ma znaczenia

swoja droga jako ciekawostka iedy przejdziemy gre jeden raz w pokoju 205 2 pietro woodside apartament bedzie lezal dziennik opisujacy co i jak jesli chodiz o zakonczenia ;)
Awatar użytkownika
The Sorrow
Kupo!
Kupo!

Post autor: The Sorrow »

Jest pewien knif związany z podstawowymi zakończeniami. Wystarczy odpalic ostatniego sejwa, i ukończyć grę. Po każdorazowym ukończeniu rób last sejwa, a podstawowe zakończenia wskoczą bez ponownego przechodzenia gry. :twisted: Jest to troche chore ale u mnie działało.

BTW: Jak ci sie podobał Kat Ivy?
...Battle brings death, death brings the sorrow.
The living... May not hear them... ther voices... Fall upon daef ears.
But make no mistake... Dead are not silent.....
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

jak to jak sie podobal..kazdz z nas chcialaby meic takiego lovelasa :twisted: :twisted: :]

swoja droga przezabawne bylo jak james dzierzyl jego noz w rekach :lol:
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

The Sorrow pisze:BTW: Jak ci sie podobał Kat Ivy?
Kolejny dowód na to, że wymarzonego męża znajdę prędzej w grze niż realu... no po prostu mój typ ;)

[ Dodano: Sro 11 Maj, 2005 ]
The Sorrow pisze:Jest pewien knif związany z podstawowymi zakończeniami. Wystarczy odpalic ostatniego sejwa, i ukończyć grę. Po każdorazowym ukończeniu rób last sejwa, a podstawowe zakończenia wskoczą bez ponownego przechodzenia gry. Jest to troche chore ale u mnie działało.
Chyba wypróbuję, chociaż nie mam nic przeciwko przechodzeniu gry po raz drugi..
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Ivy pisze:Kolejny dowód na to, że wymarzonego męża znajdę prędzej w grze niż realu... no po prostu mój typ
no a na koncu jeszcze masz dwoch :lol: czego chciec wiecej ;]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne gatunki gier”