Klasyka. Obowiązkowy tytuł nie tylko dla filmowcaAshramus pisze: Metropolis Fritza Langa

Ah, oh.Ashramus pisze: a anime.. rewelacja.

Moderator: Moderatorzy
Klasyka. Obowiązkowy tytuł nie tylko dla filmowcaAshramus pisze: Metropolis Fritza Langa
Ah, oh.Ashramus pisze: a anime.. rewelacja.
Przykra sprawa. Choć przypadek mojej mamy, którą wciągnęła manga "X" CLAMPa, pokazuje, iż wszystko jest możliweAshramus pisze:To ta kreska, uniemozliwia to:) Ja tam ja akceptuje i nawet lubie, aczkolwiek meandruje w strone mangowego oldschool a ten dla dzisiejszego widza (obeznanego z tematem w stopniu niklym)nie rozni sie az tak bardzo od oldschoolowych produkcji Walta Disneya.
Nie widziałam, ale JPF jest molestowane o tą mangę i mooooże. (morze jest szeroookie i głęboookie, tja).Ashramus pisze:Jesli juz cos wspomnialas o Cowboy Bebop - jezeli nie widzialas Samurai Champloo, radze to natychmiast zmienic:)
Rozumiem. Na mandze Bebopa się niexle zawiodłam. Nie mówię tu o braku dynamizmu, muzyki etc. Czegoś mi w niej brakowało. Sama nie wiem czego.Ashramus pisze:Co do Samurai Champloo zas.. manga raczej to nie bedzie to. Zreszta masz porownanie anime a manga cowboy Bebop. W przypadku Samurai Ch. ruch pelni bardzo wazna role.
Nie widziałam, wiec zbyt wiele powiedziec nie mogę. To tyle.Ashramus pisze:Jesli widzialas to moze mi powiesz co w tym tak zachwyca? Moze i ja to dla siebie znajde:)
Tekst pochodzi z tej strony i oczywiście został umieszczony bez jakiejkolwiek zgodyJak to u Clampa bywa i w tym anime nie mogło zabraknąć wątków homoseksualnych. Przy czym o ile yuri widać bardzo dokładnie w wersji telewizyjnej, tak w mandze zostało ono pominięte. Historia jest prosta jak świński ogon, trzy dziewczyny podczas wizyty na tokijskiej wieży zostają przeniesione w inny wymiar. Trafiają do tajemniczego świata Safiro. Tu zaczyna się ich przygoda...
W anime tym mamy wiele jasnych (Hikaru i Presea, Hikaru i Nova) oraz potencjalnych związków yuri (pozostałe bohaterki). MKR jest doskonałym materiałem dla twórców doujinshi spod znaku lilii, którzy dobierają bohaterki we wszystkich możliwych kombinacjach.