Chrono Trigger i Cross

Mówi Ci coś Chrono Cross, Chrono Trigger? Wszystko o klasyce SE

Moderator: Moderatorzy

Która lepsza...(wiem ze trudny wybor ^_^)

Trigger
76
58%
Cross
54
42%

Liczba głosów: 130

DiEs

Post autor: DiEs »

zaglosowalem na Chrono Cross'a , gdyz tylko w niego mialem przyjemnosc zagrac i bardzo sie ciesze z tego faktu :) Świetna fabuła , system walki i grafika , nieliniowa fabuła , kilka różnych zakończeń :D
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

Właśnie ukończyłem Chrono Crossa i musze przyznać, że gra jest wręcz cudowna. Wspaniały klimat, świetna fabuła (którą nadal próbuję ułożyć w jedną, logiczną całość), ładna grafika, przyjemna dla ucha muzyka (a zwłaszcza "Scars of Time" i "Dragon God - the Semi-Final Boss Theme") i kilku niezłych twardzieli do pokonania. Ogółem gra jest doskonała.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Mischi pisze:Final Boss Theme"
To nie pasuje wg. mnie do ostatniego smoczka.... takie jakieś to wyimaginowane :]
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

opening wymiata ...cudo :) zarówno muzycznie jak i wizualnie ( o CC chodzi rzecz jasna :)...tylko kiedy ja sie za to znowu wezme?? :?
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Darios

Post autor: Darios »

opening wymiata ...cudo zarówno muzycznie jak i wizualnie
Zgadzam się z tym w 100% :) Opening i akcja smoków rlz.
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Muza z openingu leci u mnie na winampie w kółko :D Jedno z najlepszych intr jakie widziałem (polecam też z Suikodena 2). Tak wogóle to od 2 tygodni mam OSTa z CC.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Jaco pisze:(polecam też z Suikodena 2)
Żeby tylko dłuższe było :) A tak właściwie, żeby nie ta muza to by nie było wcale takie dobre :)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Bonifacy_i_zdun pisze:A tak właściwie, żeby nie ta muza to by nie było wcale takie dobre
polacy gora! ;]
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Garnet pisze: polacy gora! ;]
Ee... Chyba nie mówisz serio O_o? Polacy to skomponowali? lol
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Koki pisze:Polacy to zagrali.
Ee... No to ładnie grają. :P
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Nom, muzyka w CC jest piękna. ^^ Swego czasu zgrałam sobie na płytkę i sporadycznie słucham w autobusie. "Another World", "Garden of the Gods", "Marbule [Home]", "Omni Dragon Battle", "World's Navel", wspominany już wcześniej opening -- heh, przecież to klasyka. Finale mogą się przy czymś takim schować. :]

Tym milej się dowiedzieć, że Polak potrafi. :)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Koki pisze:Polska Orkiestra Symfoniczna z Ustrzyk Dolnych robiłą muzę do Suikodena, nie do CC...
Oj Luci... :P
Hm... ciekawe jak o nich się dowiedzieli...
glamorous vamp
Orion

Post autor: Orion »

Bonifacy_i_zdun pisze:Hm... ciekawe jak o nich się dowiedzieli...
Widocznie brakowało im kasy i ktoś rzucił hasło:"musimy znaleźć jakąś tanią orkiestrę z badziewnego kraju!"Długo się nie musieli namyślać,gdzie szukać.
I tak powstał chocapic.......znaczy ścieżka dźwiękowa do Suikodena :].
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

Jaka jest wasza ulubiona drużyna w Chrono Cross? Bo u mnie to Serge, Glenn i Stenna / Kid / Orlha. Chociaż ostatnio spodobał mi się Pip i jego sposób mowy (genialnie zwłaszcza zwraca się do głównego bohatera - "Wat are we going to do now Sergeynsky")
siN

Post autor: siN »

Ja zagłosowałem na Chrono Trigger'a, głównie ze względu na to jaki jest i co ma w sobie, ale nie da się ukryć, że w Cross'a nie grałem. Jak tak patrzę sobie na wersje Finala 8 na PC, to jakoś nie ciągnie mnie zeby zagrać jeszcze raz... no może by mnie pociągneło, ale Chrono Trigger to zupełnie inna liga. Nie wiem, ma coś w sobie, co prawda grałem tylko na emulatorze, ale ... ten klimat, ta muzyka, ten nastrój, te walki, sama model walki, ten... nic nie mówiący główny bohater :P... wogóle, jakieś to wszystko takie miodzio... nie da się tego pod tym względem (ogólnym całości) porównać z Finalem... chodzi mi tu o 8, bo tylko w niego grałem z rodziny "Ostatnich" :), no ale cóż, nie o tym chcę mówić. Jest to gra... którą już przeszedłem chyba 4 razy, niczym się tu nie chwalę, bo nie jest to jakaś powalająca liczba, ale ta gra ma w sobie coś... Pogram, odczekam pare miesięcy i na nowo katujemy... mmmmmmmmm... :D ... te wszystkie momenty walk z bossami... Magus... Lavos... ta muzyka, także w formacie midi, którą ostatnio ściągnąłem... mógłbym tak w kółko wymieniać (ciągle to samo :P), ale nie będę zajmować więcej miejsca na serverze, niż trzeba ;). Wiecie, jak zobaczyłem przerywniki z Chrono Cross'a, te do których postacie rysował Toriyama, to myślałem, że to jakieś jego anime i momentalnie mnie nakręciło hehe, że co? Że stworzył coś przed Dragon Ball'em? Cały się napaliłem, żeby je obejrzeć, aż w końcu kumpel rozwiał moje wątpliwości, mówiąc że to tylko przerywniki... :( :( . Podsumowując - Najlepszy jcRPG w jakiego grałem !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne tytuły S-E”