Chrono Trigger i Cross
Moderator: Moderatorzy
Właśnie ukończyłem Chrono Crossa i musze przyznać, że gra jest wręcz cudowna. Wspaniały klimat, świetna fabuła (którą nadal próbuję ułożyć w jedną, logiczną całość), ładna grafika, przyjemna dla ucha muzyka (a zwłaszcza "Scars of Time" i "Dragon God - the Semi-Final Boss Theme") i kilku niezłych twardzieli do pokonania. Ogółem gra jest doskonała.
opening wymiata ...cudo
zarówno muzycznie jak i wizualnie ( o CC chodzi rzecz jasna
...tylko kiedy ja sie za to znowu wezme?? 

&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Nom, muzyka w CC jest piękna. ^^ Swego czasu zgrałam sobie na płytkę i sporadycznie słucham w autobusie. "Another World", "Garden of the Gods", "Marbule [Home]", "Omni Dragon Battle", "World's Navel", wspominany już wcześniej opening -- heh, przecież to klasyka. Finale mogą się przy czymś takim schować. :]
Tym milej się dowiedzieć, że Polak potrafi.
Tym milej się dowiedzieć, że Polak potrafi.

Ja zagłosowałem na Chrono Trigger'a, głównie ze względu na to jaki jest i co ma w sobie, ale nie da się ukryć, że w Cross'a nie grałem. Jak tak patrzę sobie na wersje Finala 8 na PC, to jakoś nie ciągnie mnie zeby zagrać jeszcze raz... no może by mnie pociągneło, ale Chrono Trigger to zupełnie inna liga. Nie wiem, ma coś w sobie, co prawda grałem tylko na emulatorze, ale ... ten klimat, ta muzyka, ten nastrój, te walki, sama model walki, ten... nic nie mówiący główny bohater
... wogóle, jakieś to wszystko takie miodzio... nie da się tego pod tym względem (ogólnym całości) porównać z Finalem... chodzi mi tu o 8, bo tylko w niego grałem z rodziny "Ostatnich"
, no ale cóż, nie o tym chcę mówić. Jest to gra... którą już przeszedłem chyba 4 razy, niczym się tu nie chwalę, bo nie jest to jakaś powalająca liczba, ale ta gra ma w sobie coś... Pogram, odczekam pare miesięcy i na nowo katujemy... mmmmmmmmm... :D ... te wszystkie momenty walk z bossami... Magus... Lavos... ta muzyka, także w formacie midi, którą ostatnio ściągnąłem... mógłbym tak w kółko wymieniać (ciągle to samo
), ale nie będę zajmować więcej miejsca na serverze, niż trzeba
. Wiecie, jak zobaczyłem przerywniki z Chrono Cross'a, te do których postacie rysował Toriyama, to myślałem, że to jakieś jego anime i momentalnie mnie nakręciło hehe, że co? Że stworzył coś przed Dragon Ball'em? Cały się napaliłem, żeby je obejrzeć, aż w końcu kumpel rozwiał moje wątpliwości, mówiąc że to tylko przerywniki...
. Podsumowując - Najlepszy jcRPG w jakiego grałem !