Reklamy - naj, be, głupie i wszystkie inne :P

Dla fanów małego ekranu. Seriale, dokumenty, reportaże i inne programy, wszystko tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

Ja tam potrafię to zrozumieć...
GoGo, jesteś specjalistką od pisania, więc tobie tym bardziej nie powinno to sprawiać trudności...

Reklama Liptona... Moment, kiedy pokazują te...no.. pola herbaciane...(?) Aż chce się tam pojechać... :)
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Sunsilk jest głupi Tesco też... co jeszcze... o już wiem reklama Snikers Cruncher jest spoko kolo :D ... więcej nie pamiętam :sad:
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Lady Luck pisze:GoGo, jesteś specjalistką od pisania, więc tobie tym bardziej nie powinno to sprawiać trudności...
Dlatego, ze jest to moja specjalność to mnie to denerwuje. Poza tym co to za filozofia stawiać przecinki i kropki? No cóż, nikogo do poprawnej pisownii zmusić nie mogę.

Reklama Fruttelli (czy jak się to pisze) z tymi gumami a'la agentki sux. O. No i wszelkie reklamy Martini rlz.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

masz problemy Go-Go... przynajmniej na forum nie piszę tak jak w szkole a poza tym polskie znaki to już duży plus w mojej pisowni więc więcej nie zmienię chyba że za jakiś dłuuuugi czas

teraz mi się przypomniała reklama Laysów Appetite (tak to się pisze?? no cóż trudno) facet się poświęca dla tej dziewczyny 8) i nawet w między czasie zmienił koszulę :D
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Eiko pisze:masz problemy Go-Go... przynajmniej na forum nie piszę tak jak w szkole a poza tym polskie znaki to już duży plus w mojej pisowni więc więcej nie zmienię chyba że za jakiś dłuuuugi czas
Eiko dlatego potem robisz błędy pisząc normalnie. "Nie prawda". Jak uważasz. GG, fora, SMSy bardzo spłycają nasz język. O ojczystą mowę należy dbać wszędzie. Znam przyklady, że namiętne pisanie "joosh", "tesh" etc. w sieci spowodowało, ze osoba ta pisała tak wypracowania na polskim. Rób co chcesz, kalecząc jezyk, kaleczysz swój umysł. Pominę fakt, że Twój opór jeszcze bardziej utwierdza mnie w mojej opinii o Tobie, ale to już moja sprawa.

Co do reklam to fajna jest ta reklama Pepsi Light z dwoma niby mafiozami i lasencją ;)
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Proszę, na życzenie pani Go-Go będę pisać ładnie. Pasi?? Teraz czekam aż innych będziesz się czepiać :evil:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Eiko pisałam już, Twoje pisanie to Twój problem. Ja napisałam, że mi to nie pasuje i tyle. Matulu przenajświętsza, "róbta co chceta".
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Wiecie co? Go, Eiko, czy wy czasem nie jesteście siostrami, bo czytając was mam wrażenie, że to są siostrzane porachunki? -_-'
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Sephi wypluj te słowa. End.

Reklamy z Chaiznerem (czy jak się to pisze) sux.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Raz się zgodzę z Go-Go...

Reklama z Tele2- syneczek nie bardzo umie się zdecydować :lol: , ale gorsze jest to, że babcia nie zna wnuczka hehe.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Swietna jest ta reklama Pizza Hut - pomysł znakomity. Podchwycili imie i nazwosko Zbigniewa Lwa Starowicza i przerobili na Smakowicza. Ot wydawałoby się tekst o zabarwieniu erotycznym w rzeczywistoiści opisuje proces powstawania niebiańsko smakującej pizzy. Jedna z niewielu reklam, które bazują na niezłym pomyśle.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

Nienawidze tej reklamy! Smutny fakt że seks się sprzedaje i wszyscy to łykają...
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Ale sztuką jest zasugerować coś, bez pokazywania kawałka piersi czy tyłka, że o całkowicie roznegliżowanej kobiecie(bo to w reklamach jakieś 90% przypadków) nie wspomnę. Siłą tej reklamy jest gra SKOJARZENIAMI i tzreba docenić, że to jedna z niewielu reklam, gdzie nie ma golizny, pomysł chwytliwy, a przekaz mocny.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Coś podobnego jak w tej reklamie (chodzi mi o te skojerzenia) to ja dostałam na gg jako łańcuszek...
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

Sephiria pisze:Siłą tej reklamy jest gra SKOJARZENIAMI i tzreba docenić, że to jedna z niewielu reklam, gdzie nie ma golizny, pomysł chwytliwy, a przekaz mocny.
Hehehehe ale trzeba przyznać że seks jest... Fakt że to tylko jednak gra skojarzeniami ale powiewa erotyką...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Telewizja”