Zdrowe odżywianie, zdrowy styl życia

Tutaj można toczyć rozmowy o zdrowym trybie życia, dawać porady, ro zmawiać o modzie i stylu.

Moderator: Moderatorzy

Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Ile lat temu to było?
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

Patryk ...-_-" ..ty mnie keidyś załamiesz....zmieniasz zdanie co minute???a z resztą...

Ja też lubie mięso, ale takie "jednokawałkowe", gotowane, pieczone, smażone- szczególnie drobiowe ..i bradzo lubię ryby :wink: ryby są fajne 8)

Ostatnio stwierdziłam,że bede sie regularnie odżywiać ( chociaż coś :roll: ) ale mi to nie wychodzi :cry:
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Patryk pisze:Teraz już jestem wegetarianinem. Przekonałem mamę, że dam sobie radę.
Teraz czyli przez 3-4 posty zmieniłeś się w roślinożercę? Jakiś rekord O_o
Erelen_Galakar pisze:Ile lat temu to było?
Ile postów temu, chyba.
Ireth pisze:Patryk ...-_-" ..ty mnie keidyś załamiesz....zmieniasz zdanie co minute???a z resztą...
GoGo o tym pisała trochę wczesniej. Chyba stronę temu. :roll:

Ireth pisze:Ja też lubie mięso, ale takie "jednokawałkowe", gotowane, pieczone, smażone- szczególnie drobiowe ..i bradzo lubię ryby ryby są fajne
Ryba maslana- pyszności, polecam ^_^ Mmm wątróbka, tatar, steki, poledwica wołowa z goracego talerza z warzywami....Mmmm....Sushi ^_^
Ireth pisze:Ostatnio stwierdziłam,że bede sie regularnie odżywiać ( chociaż coś ) ale mi to nie wychodzi
Bardzo to trudne. Szkoła, praca etc. Powodzenia.

Polecam płatki Fitness. Bardzo dobre i zdrowe ^_^
Erelen_Galakar

Yubari nie wyczułaś mojej ironii ^^ Poza tym chciałem zaznaczyć, że wegetarianizm to nie takie hop - siup. Przez rok śniło mi się po nocach mięsko, wyobrażałem sobie kotlety schabowe i wszystkie inne specjały. Nawet dzisiaj po dwóch latach, mam kłopoty ze spokojnym przejściem obok stoiska z wędlinami. Tylko silna wola, pozwala mi być nadal nie jeść mięsa. Moja koleżanka (z netu oczywiście) powiedziała, że wegetarianinem będę mógł się nazywać jak wytrzymam 10 lat. Jeszcze 8 przede mną :)
Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

Erelen_Galakar pisze:Moja koleżanka (z netu oczywiście) powiedziała, że wegetarianinem będę mógł się nazywać jak wytrzymam 10 lat. Jeszcze 8 przede mną
No to powodzenia, Erelen ;) Trzymaj się z daleka od stoisk z wędlinami a dasz radę :D

Erelen_Galakar pisze:Przez rok śniło mi się po nocach mięsko, wyobrażałem sobie kotlety schabowe i wszystkie inne specjały
Och... biedak...

Mnie jakoś strasznie nigdy nie korci, żeby sobie mięcha uszczknąć... No chyba, że jestem potwornie głodna...
A w mięnych boli mnie głowa od zapachu podczas gdy mama w najlepsze dobira mięska do planów na obiadki (czasami zastanawiam się, czy nie dobiera ich kolorystycznie... :wink: ).
Jedyne danie mięsne, jakie nigdy mi nie zbrzydnie to bitki wołowe roboty mojej babci^^ MMMMMMMMMMMniam :]
Xellos

Post autor: Xellos »

Go-Go-Yubari pisze:Polecam płatki Fitness. Bardzo dobre i zdrowe ^_^
Zdrowe może i tak, ale dobre napewno nie :x
Erelen_Galakar

Hmmm... ja preferuję Kangoos :) Dobre, samczne i zdrowe :) Próbowałem kilka razy, różne musli, ale mi płatki nie idą (ale za to z każdej paczki wyjadałem wszystkie rodzynki i inne specjały :)
Xellos

Erelen_Galakar pisze:Hmmm... ja preferuję Kangoos Dobre, samczne i zdrowe
Jeee! Nareszcie ktoś tu gada z sensem :D Ja preferuję też: Chearios i Cini Minis (czy jakoś tak :smile: )
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

ja tam najbardziej lubie musli tropikalne ..nie wiem jakie, ale mało znane, i nie ma kolorowego opakowanka, sprzedają u mnie w pobliskim supermarkecie ..czego sie tam nie znajdzie :roll: suszone i kandyzowane owoce, rodzynki, orzechy, płatki zbożowe różne i zróżnicowane :wink: kokos, ii ..i sama nie wiem co tam jeszce było ,ale normalnie pycha ..jak sie jeszcze troche kakao dosypie do niebo w gebie :D
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Xellos

Gofry RULEZ! :D Musze sobie niedługo wyciągnąć gofrownice i jakieś 5ton przygotować :D
Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

Xellos pisze:Musze sobie niedługo wyciągnąć gofrownice i jakieś 5ton przygotować
Mało :P

Xellos pisze:Cini Minis
Pyyyycham :] pod warunkiem, że `na sucho` :]
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Xellos pisze:Gofry RULEZ!
Obrzydlistwo... Fe... :/ Ta woń prochu do pieczenia bezsmakowość i w ogóle... :o
Hmm... Co jak co ale tylko ja nie lubię gofrów w moim otoczeniu ^^

[ Dodano: Pią 29 Kwi, 2005 ]
Fitness przejdzie. Kangus też. z resztą każde prócz zwykłych corn flakes...
glamorous vamp
Erelen_Galakar

Xellos jeśli jadasz tylko gofry robione przez siebie to wszystko w porządku (BiZ powiem ci, że takie własnej roboty są 100 razy lepsze niż z budek). A jeśli jadasz tylko z budek to współczucia. :roll:
[Edit] O Tubari nie przeczytałem dokładnie twojego posta, a ty takie mądre rzeczy piszesz :) Trzeba tylko głową przytaknąć. Czekolada jest bardzo zdrowa i to nie tylko dla wegetarian ale też dla mięsożerców. Choć nie przesadzajmy, tabliczka czekolady na godzinę to za dużo :) Ale kosteczka czekolady dziennie i jesteś dużo zdrowszy/zdrowsza.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Erelen_Galakar pisze:(BiZ powiem ci, że takie własnej roboty są 100 razy lepsze niż z budek). A jeśli jadasz tylko z budek to współczucia.
Cóż za fatum <czy jak to zwać>. Nigdy nie jadłem z budki. Tylko własnej roboty. I nie smakują mi. A jadłem już z nie jednej gofrownicy ^^

[ Dodano: Pią 29 Kwi, 2005 ]
Erelen_Galakar pisze:Ale kosteczka czekolady dziennie i jesteś dużo
Czy to jest możliwe O_o?
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Xellos pisze:Chearios
jak na utrzymanie linii to bardziej te zbożowe
Lady Luck pisze:Pyyyycham :] pod warunkiem, że `na sucho` :]
mi tam i tak i tak smakują :D
Bonifacy_i_zdun pisze:zwykłych corn flakes...
co prawda to prawda tego nie można jeść poprostu za dużo tego w jednej paczce chyba przez pięć tygodni to męczyłam

a tak swoją drogą to teraz są te nowe przypominające ciasteczka nawet smakują jak ciasteczka mówię wam delicious mmm...
Erelen_Galakar pisze:A jeśli jadasz tylko z budek to współczucia.
no to ja tylko takie jadam ale i tak mało kiedy a teraz jak patrzę na te co są w szkolnym sklepiku to mi się żygać chce niedość że okropnie chude to jeszcze babka tak skąpi bitej śmietany że szok
jednak takie z budki (niektóre) z tą masą bitej śmietany i owocami to aż ślinka leci nie tylko to jeść ale także patrzeć mmm...

no a na dobrą linię to można nie jeść chleba tylko bułki podobno mniej kaloryczne no i lepsze
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie, styl życia”