Final Fantasy XII

Najnowsza i zarazem ostatnia część serii na konsolę PS2

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

FFXII ma być na 2 płytach DVD. Co do systemu zdolności pewnie będzie coś nowego.
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Matomania

Post autor: Matomania »

Jejku aż strach w niego grać. Starsze ff mieszczące się na 1 DVD (nawet te z PSX 4cd~1DVD) wystarczały na kilkaset godzin grania (oczywiście jeśli sie je masterowało) to na ile ten wystarczy??? :shock:
Chyba, że tak jak kiedyś na 1 DVD mieścić się będzie 70%-80% gry a 2DVD to będzie reszta.

Ale i tak aż strach w niego zaczynać - grać taki długi pewnie będzie:)
Patryk

Post autor: Patryk »

System w FFXII będzie zawierał część z systemu FFX i z FFX-2 oraz coś nowego.
Matomania

Post autor: Matomania »

A gra ktoś z was w FF XI?? Bo FF XII ma być do niego bardzo podobny (ten sam engine chyba nawet).
Patryk

W FF12 będzie summon bardzo podobny do Shivy. A jest nim Ultima. Widziałem jej zdjęcia. Ma niebieską skórę, niebieskie oczy i niebieskie włosy. Niestety , ale to nie jest już ta sama Shiva. :cry: Najwidoczniej Ultima w FF12 zastąpi Shivę.
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

Skąd ty masz takie newsy? Może dałbyś fotki tej Ultimy?
Gamertag: Szalony Szkot
Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

Mnie Ultima bardziej Siren przypomina... SHIVA MUSI BYĆ!!

...Była część bez Shivy...? :roll:
Palidor

Post autor: Palidor »

Będzie Shiva, Ultima w wersji japońskim ma być Oltimeya [czyli w international pewnie Ultima], a jest to wiadome z: zapowiedzi filmowych, gdzie wyraźnie widzimy postać Ultimy bardzo zbliżona do Ultimi z FF TA. Mnie tylko ciekawie skąd info o system gry, zbliżony do GG z FFX - ja słyszałem [lol, nie am to jak plotki z niepewnych źródeł] ze będzie to bardzo... udziwniony system materii z FF7, tzn. Oprócz zastosowań materii, mają one mieć kształty tak, aby nie w każda broń właziła każda, albo aby dało się kombinować rodem z ternisa najbardziej efektywne zastosowanie.... tzn, np. trójkąt, a z 2 takowych można skombinować kwadrat, i tak zamiast jednej kwadratowej materii możemy wpiąć trójka fire + trojką all - jak dla mnie.. to mega ścieka... równa takim rewelacją jak np. w przypadku FF8 co podobno Squal to kochanek pięknej i ponętnej Laguny _^_, albo ukrytych postaci w FFx-2, tudzież pierwsze "pewniaki" odnośnie AC.. podsumowując.. niektórym kludzą się nudzi i wymyślają bzdety, a spragnieni fani łykają to jak świeże bułeczki :] Jedyne co jest pewne jak dla Moi to, to iż zapożyczę się i mogę nawet wydąć 300 zl na wersje PAL - jak tylko się ukaże :]

PS. To że jest Shiva, Ifryd, Bahamut i Ultima to pewniaki [powołuje się na konferencje z lutego odnosni AC ^^"]
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Palidor pisze:Ifryd
I F R I T od japońskiego IFURI-TO

Palidor... uhh.... nie tylko zjadłeś ortografie, ale też interpunkcję. Naprawdę ciężko się czyta, co piszesz.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

23 lata i tak piszesz. Przerażające. : /

co do Shivy to pozostaje mieć nadzieję, iż nie zepsuja jej tak jak w FF11. :?
Palidor

Post autor: Palidor »

8 piw i da się mnie rozczytać! Zadziwiające :P
Lady Luck

Mnie wystarczył sok pomarańczowy :D
mam słabą głowę... ;)

Jestem pewna, że summonów będzie więcej i to zarówno tych starych, dobrych i kochanych, jak i nowych, zadziwiających i... pewnie beznadziejnych...
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

byle nie było czegoś w stylu Tonberrego z FF8 i Magusek :>
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Patryk

Jeśli chceci dużo informacji o FF12 to wejdzcie na http://www.ffxii.net./ i zobaczcie. Są tam zdjęcia Summonów i system walki oraz wiele innych ciekawych rzeczy.
Lady Luck

Adrammelech mi się podoba :)
Dlaczego ten Ifrit taki... dziwny...? :/
I chyba wszystkie summony są wzięte z FFTA ... a gdzie nasi przyjaciele z innych??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy XII”