Tabaka i inne używki - ich wpływ na zdrowie

Tutaj można toczyć rozmowy o zdrowym trybie życia, dawać porady, ro zmawiać o modzie i stylu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

...a mowilam tzn chcialam topic zamknac...

..whatever...

< Acid...spokojnie co sie przejmowac jakas dyskusja na forum>
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

tak sobie myślę jak widze to wszystko że kiedyś też mogę wpaść w nałóg a ja nie chcę jak myślicie uda mi się jakoś przejść przez jak widzę kogoś palącego pety (w moim wieku) to mnie chyta i sobie myślę "Ten świat spada na psy" a oni się jeszcze z tego cieszą dzisiaj na przykład w kaplicy bożego miłosierdzia na spotakaniu młodzieży widziałam pewnego synka który wciągał coś (jakiś proszek) czerwony z czerwonego opakowania i mnie ciarki przeleciały to były narkotyki?? boję się że wkońcu mnie też to ogarnie i myślę nawet o ucieczce od tego (samobójstwa)... przynajmniej wtedy byłabym bezpieczna... nie umiem poprostu patrzeć jak takie dzieci niszcą swoje życie i zdrowie tylko dla szpanu nie mogę wytrzymać jakoś chyba da się ten czas przetrwać no nie??
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
coat
Kupo!
Kupo!

Post autor: coat »

będzie dobrze. Tylko zacznij używać przecinków :>
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kairi-chan »

widziałam pewnego synka który wciągał coś (jakiś proszek) czerwony z czerwonego opakowania i mnie ciarki przeleciały to były narkotyki??
zapewne tabaka Red Bull .... jedna z częściej goszczących tabak w moim domu ^^

Eiko nie przejmuj sie tyle. Jak tacy młodzi ludzie sie trują to tylko ich problem. Wystarczy tylko troche silnej woli i bedzie oki :] (...samobójstwo olaboga...)

a właśnie pogodziłam sie z faktem iż jestem uzalezniona od batoników bajecznych XD. jeśli w ciagu dnia nie zjem ani jednego czuję się niespełniona.... żałosne ; )
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Kairi-chan pisze:Eiko nie przejmuj sie tyle. Jak tacy młodzi ludzie sie trują to tylko ich problem. Wystarczy tylko troche silnej woli i bedzie oki :] (...samobójstwo olaboga...)
dzięki za pocieszenie :)
Kairi-chan pisze:zapewne tabaka Red Bull
aha to dobrze myślałam że to narkotyki...
Kairi-chan pisze:a właśnie pogodziłam sie z faktem iż jestem uzalezniona od batoników bajecznych XD. jeśli w ciagu dnia nie zjem ani jednego czuję się niespełniona.... żałosne ; )
heh ja jestem uzależniona od wszystkiego (z wyjątkami jak wszędzie :lol: ) co jest słodkie i jak na dzień nie wezmę czekolady, batonika itp. itd. to jakoś tak dziwnie jest
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Eiko tabaka to nie narkotyki ^^
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

nie?? uh...yhyh no coż nie wiedziałam to co to jest?? sorry że pytam
Erelen_Galakar

Z tego co kojarzę to tabaka jest robiona z liści tytoniowych. Ale wiecej to raczej Kairi ci wytłumaczy (specjalistka od Tabaki :D) a nie osoba stroniąca od wszelkich dziwactw (z alkocholem włącznie :D).
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kairi-chan »

specjalistka od Tabaki
o hoHohoho XD

tak Erelenie, masz całkowitą rację... tabaka jest tworzona na bazie tytoniu [tyle ze ona ładnie pachnie w przeciwieństwie do papierochów : ) ]
Erelen_Galakar

Gdzieś też czytałem, że nie jest tak szkodliwa ^^ Ale nie pamiętam gdzie ^^
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

nie zawiera substancji smolistych, a wiec tego co jest najbardziej szkodliwe w papierosach ..

( kurcze .jezcze mi zaraz ostrzeżonko poleci :roll: )

poza tym to tradycja regionalna ..przyjedźie sobie kiedyś do muzeum w Kartuzach, tam czestują jak się zwiedza ( pamiętam jakie był ubaw jak bylismy całą klasą w I gimnazjum :wink: )

żeby nie było ze deprawuję, ale tak jest na prawdę.....
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

Potwierdzam.
W tamtym muzeum częstuje się po prostu tabaką.
laki

Post autor: laki »

ja pije najwiecej piwa glownie Heineken i Pilsner Urquell i pale Marlboro czerwone i zyje :D a pale lat 6 pije od .. nie pamietam kiedy :razz:
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Eiko pisze:tak sobie myślę jak widze to wszystko że kiedyś też mogę wpaść w nałóg
wszystko zalezy od Twojej silnej? woli
a ja nie chcę jak myślicie uda mi się jakoś przejść przez jak widzę kogoś palącego pety (w moim wieku) to mnie chyta i sobie myślę "Ten świat spada na psy"
heh mnei nie tlyko z powodu ubioru ale takze tego ze nei pale uwazano za inna O.O i wiesz co mam ich do tej pory w d...
nie umiem poprostu patrzeć jak takie dzieci niszcą swoje życie i zdrowie tylko dla szpanu nie mogę wytrzymać jakoś chyba da się ten czas przetrwać no nie??
co sie przejmujesz innymi?
poza tym to tradycja regionalna ..przyjedźie sobie kiedyś do muzeum w Kartuzach, tam czestują jak się zwiedza ( pamiętam jakie był ubaw jak bylismy całą klasą w I gimnazjum
taki maly off..na mojej liscie nic nie pobije muzeum tortur :lol: ..ale w amsterdamie maja tez muzeum heinekena,sexu...chyba wszystkiego ^_^ a do muzeum archeologii nie zdazylam sie wybrac -_- ale moze w tym roku :] < eot ;)>
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Mati-San

Post autor: Mati-San »

Eee...ja tam z żadnych używek nie korzystam - do prostu żal mi wydawać na to kasę. Papierochów też nie palę. Tylko czasami sobie piwko strzelę.
Garnet pisze:ale w amsterdamie maja tez muzeum heinekena,sexu...chyba wszystkiego
Byłem tam...właściwie nic ciekawego nie zobaczyłem...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie, styl życia”