Quiz Anime

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Czyli ja zadaję (nie chodziło mi o pieczęć na twarzy a wygląd twarzy, który jasno sugeruje, że ją ma)?
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

No nie, znowu Ty? ^_____^ [lajcik prosimy *cough, cough*]
Erelen_Galakar

Tym razem laicik jakich mało :) A to dlatego, że ściagają mi sięsuper rzeczy i mam dobry humor (of course mówię o anime :D).
Obrazek
Dla niektórych sama nazwa obrazka powinna być podpowiedzią :D
PS. To ostatnia tak prosta zagadka, czas zacząć dawać harcory :)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Chyba oglądamy kompletnie różne anime (choć z tym Naruto to w sumie mogłam się domyślić...), Twoje lajciki jakieś takie hardkorowate nieco.... ;)

Ok, nieważne, postrzelam sobie dla zasady: Cardcaptor Sakura? :lol:
[Erelen, zmień pytanie na: 'przeczytaj kanji na obrazku', wtedy od razu zgarnę kolejkę. :D]
Erelen_Galakar

Luci pisze: Cardcaptor Sakura
A która seria :> Podpowiem, że są trzy :)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Czemu mnie to wszystko nie dziwi....? ^_____^

Errr, to serie się jakoś szczególnie nazywają? Czy 'Season One' też liczy się jako strzał? :P
Erelen_Galakar

Dokładnie Card Captor Sakura - sezon 1 :D Przy okazji nie pisze się Cardcaptor tylko Card Captor :)
Luci pisze:Czemu mnie to wszystko nie dziwi....? ^_____^
Przecież mówiłem, że dam łatwe :)

[ Dodano: Nie 10 Kwi, 2005 ]
A właśnie, formalności niech się stanie zadość: zadajesz :)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Za pierwszym podejściem... oj, nie mogę... żebym to ja w sesji miała takie szczęście na egzaminach! :lol:
Erelen pisze:Przy okazji nie pisze się Cardcaptor tylko Card Captor
Tja, jak weszłam teraz do googla, żeby poszukać ew. nazwy dla tej pierwszej serii, zauważyłam swoją pomyłkę. Wybacz, że Ci sprofanowałam ukochany tytuł. ^__^;; [Pewnie ta łączna pisownia wzięła mi się od amerykańskiego CN i 'Cardcaptors', czy jakoś tak...]

Btw, o co chodziło z tym tekstem, że dla niektórych sama nazwa obrazka powinna być podpowiedzią?

Za chwilę coś zadam, tylko przemyślę dostępne opcje. ^^ Ale chyba już wiem, co dam - i to też będzie lajcik, jakich mało. ^^
Erelen_Galakar

"iiiiiiiiikkkkkkkkk" - czytaj pisk z radości, a nie pamiętasz jak mnie Yubari nazywała :>
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Tak też mi się właśnie skojarzyło, wszystko jasne. :]

Ok, lajcik specjalnie na życzenie! (Właściwie to chciałam dać jakiś inny, mniej oczywisty obrazek, ale jak na złość nie mogłam znaleźć żadnej normalnej strony ze screenshotami... >_<)

Obrazek
Erelen_Galakar

Full Metal Alchemist?
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

No i było się tak wczoraj guzdrać...? :P (huh, to zdanie w ogóle po polsku mi wyszło? :shock:)

Tak, to jest właśnie major Armstrong z FMA... a raczej wyobrażenie porucznika Havoca o jego siostrze. Zaiste, urocza to dziewoja. :D

(Znowu) Twoja kolej, Erelen! :P

Btw, nawiązując do tego, co napisałeś wczoraj w shoutboxie - wbrew pozorom, FMA nie jest (tylko) zwariowaną komedią. :wink: To poważna seria o życiu i śmierci, granicach poświęcenia, dylematach moralnych, wojnach i nietolerancji rasowo-religijnej, ludzkich grzechach i wyborach, etc, etc. (w sumie kompletnie nie dla dzieci, IMHO, choć właśnie trzynastoletnie małolaty ze Stanów to oglądają, odkąd jacyś kretyni puścili im FMA na Cartoon Network) Całość momentami oscyluje na granicy horroru; posoka sika dookoła aż miło, kończyny eksplodują, pożeranie i ekshumację zwłok mamy tu na porządku dziennym, zgwałconym dziewczynom rodzą się dzieci...
Heh, a że (prawie) każdy odcinek zawiera dodatkowo wiele scen do turlania, takich jak ta powyżej... cóż... tym lepiej. :D
Erelen_Galakar

Dobra znowu prosta zagadka :) Nawet łatwiejsza niż poprzednia :)
Obrazek
Xellos

Post autor: Xellos »

Znowu Card Captor Sakura?
Erelen_Galakar

Nie :) Z tego co wiem to nie można dawać dwa razy tego samego tytułu (no chyba, że chodzi o serial bądź film :] bo tu jest różnica :D).
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”